Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-07-30 13:41 ___Samy___ marca.com
Lucas reméli, hogy megújítják a jövőre lejáró szerződését Átigazolási hírek

A galíciai játékos reméli, hogy a 2021-ig szóló szerződését nemsokára meghosszabbítják, és készen áll arra, hogy a védelem jobb oldalán szerepeljen.

Lucas Vázquez szerződése 2021. június 30-ig érvényes. A Real Madrid saját nevelésű játékosa a következő idénytől kezdve minden bizonnyal egy sokkal védekezőbb szerepkörben fog szóhoz jutni, ahogy már azt idén is kérte tőle Zidane mester számos alkalommal.

A játékos posztja alapján jobbszélső, de itt csak 839 percet kapott az egész idény során, hiszen most már több játékos is előtte van a rangsorban. A szélsők közül Vinícius kapta a legtöbb lehetőséget, 1817 percet. Őt követi Rodrygo (1635 perc), majd Hazard (1462 perc), Bale (1260 perc), majd aztán Lucas (1022 perc). Ehhez még viszont hozzátartozik az is, hogy Bale és Hazard többször voltak sérültek, illetve Asensio is az idény végén tért vissza, mégis kapott 334 percet.

Lucas, mint jobb bekk

Vázqueznek azonban úgy néz ki, hogy mégis van jövője a klubnál. Képességei és sokoldalúsága miatt nem csak a job szélső poszton tud maradandót alkotni, hanem a védelem jobb oldalán is, ami nagy előnyt jelent a Real Madridnak a jelenlegi ínséges időkben. Ez, valamint Hakimi távozása és Odriozola gyenge teljesítménye mind hozzájárulhat ahhoz, hogy Lucas jelenlegi szerződésének meghosszabbítására reális esély legyen.

A galíciai játékos rutinosan játszott a védelem jobb oldalán a 35. fordulóban az Alavés, majd a 37. fordulóban a Villarreal ellen is. Ez a teljesítmény megsüvegelendő, főleg annak a fényében, hogy legutóbb körülbelül öt éve játszott azon a poszton. Ez 2015-ben volt, még Rafa Benítez idejében, aki annak ellenére játszatta Lucast a védelem jobb oldalán a Getafe ellen, hogy Álvaro Arbeloa játékra készen állt.

„Jól érzem magam ezen a poszton”, mondta Lucas az Alavés elleni mérkőzést követően, megmutatva ezzel a sokoldalúságát.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend