Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-08-06 22:16 e.gergo realmadrid.com
Varane: „Az ilyen meccsek az apró részleteken dőlnek el” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Nyolcaddöntő 2020 AUG 07 (péntek) 21:00 Etihad Stadium 2-1

A Manchester City elleni mérkőzés előtt Zinedine Zidane mellett Raphael Varane is a sajtó rendelkezésére állt.

„Van már tapasztalatunk ebben a kiírásban, és tudjuk, hogy milyen nehéz megnyerni a trófeát. Egy jó ellenféllel nézünk szembe, akik szép focit játszanak, nagyon támadóak. Nekünk is offenzívan kell játszanunk, és jól kell támadnunk. Tudjuk, hogy az ilyen meccsek az apró részleteken dőlnek el, szóval pontosnak kell lennünk a támadásoknál és a védekezés során is. Nagy intenzitással, nagy odafigyeléssel kell játszanunk”.

Ramos hiánya
„Tudjuk, hogy ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor erős vezérekre lesz szükségünk. Tudjuk, milyen fontos Sergio a csapatnak. Mindenkinek nagyszerű teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy továbbjuthassunk és harcolhassunk tovább. Sergio nagyon fontos játékos számunkra, de ez csapatsport, ahol mindenkinek megvan a szerepe. Mindig igyekszem segíteni a társaimnak a pályán, ez az én játékom. Szeretem fedezni a többieket. Sokat beszélek a többiekkel a taktikáról az öltözőben”.

A csapat formája
„Jó formában vagyunk, a bajnokságban nagyon jó szériát élvezhettünk, mindannyian nagyon jól dolgoztunk, ami az erőnlétet illeti. Más volt most a felkészülés, mint amihez hozzá vagyunk szokva, és annyi időnk volt most készülni, amennyi általában inkább egy döntő előtt van. Nagyon összpontosít mindenki, a játékunk minden aspektusán dolgoztunk, és mindig igyekszünk fejlődni, ahol csak tudunk. Magabiztosan várjuk a meccset a legutóbbi eredményeink után, és kipihentebben várjuk az összecsapást, mintha márciusban kellett volna lejátszanunk. Reméljük, hogy készen állunk a győzelemre”.

Benzema
„Nagyon örülünk neki, hogy itt van velünk. Kivételes szezonja volt, mi pedig tudjuk, hogy mi van benne és mire képes. Szerintem ő is tisztában van az adottságaival, és tudja, hogy mindannyian teljes mértékben hiszünk benne, ez pedig kulcsfontosságú. Szerintem az a legfontosabb, hogy Karim élvezheti a csapat, az edző és a szurkolók támogatását is. Fantasztikus formában van, és létfontosságú szerepe van a csapatban a holnapihoz hasonló meccseken”.

Bajnokok Ligája
„Tudjuk, hogy kemény összecsapás lesz egy nagyon jól támadó csapat ellen, nagy sebesség van a támadójátékukban. Nagyszerű focit játszanak. Készen állunk a kihívásra, mindig szeretünk a legjobbak ellen harcolni, és egy olyan torna, mint a Bajnokok Ligája remek lehetőséget ad nekünk erre. Gólt kell lőnünk, és megvan, hogy milyen különbséggel kell nyernünk, ez pedig nem egyszerű egy ilyen nagyon jó csapattal szemben. Mindig hiszünk az esélyeinkben, és a végsőkig harcolunk. Ilyenek vagyunk. Izgatottan várjuk a meccset, és nagyszerű munkát akarunk végezni”.

„A szezon során megmutattuk, hogy erősebbek lettünk. Lépésről lépésre építettük fel magunkat és az önbizalmunkat, és fokozatosan javítottunk a játékunk különböző területein. Nagyon jól védekeztünk. Ha egy csapat kevés gólt kap, az azért van, mert a támadók és a középpályások is besegítenek a védekezésbe. Egymásért dolgozunk a pályán, ez pedig kulcsfontosságú tényező volt a bajnoki címben. Minden tekintetben fejlődött a csapat. A felépített magabiztosság is segített minket a céljaink elérésében”.

Zidane: „Egy újabb döntő vár ránk”

Favoritok
„Tisztában vagyunk a képességeinkkel. Tudjuk azt is, hogy egy nagyon jó csapat ellen kell játszanunk, és minden tőlünk telhetőt bele fogunk adni a továbbjutás érdekében. Ez a fontos, és erre összpontosítunk. Igyekszünk majd az apró részletekre is odafigyelni, amiken a meccs múlhat majd. Meglátjuk majd, hogy mi lesz a pályán, de helyes hozzáállással várjuk az összecsapást, meg akarjuk nyerni és jól akarunk teljesíteni”.

A legjobb Varane
„Remélem, hogy a legjobb énem még vár rám. Mindig fejlődni akarok, és dolgozni a játékomon. Remélem, hogy még magasabb szintre tudok majd jutni. Minden nap keményen dolgozok azért, hogy ezt el tudjam érni. Érettebb vagyok, mint korábban, és az évek alatt megszerzett tapasztalat jobb játékost faragott belőlem. Mindig igyekszem úgy dolgozni, hogy folyamatosan felül tudjam múlni önmagam”.

Hiányoznak a gólok?
„Nem. Szerintem világos, hogy holnap támadnunk kell és gólokat kell lőnünk, de közben meg is kell tartanunk az egyensúlyt, hiszen egy támadó csapat ellen fogunk játszani. A gólok sok embertől jöhetnek a csapatunkban. Más-más adottságokkal rendelkező játékosaink vannak, akik kiegészítik egymást. Bízunk mindenkiben, és cseréink is lesznek, amik az ilyen meccseken szintén a különbséget jelenthetik. Mély a keretünk. Pontosnak kell lennünk, amikor helyzeteink lesznek”.

Üres stadion
„Mindkét csapat számára egy új dolog ez, hogy üres stadionban kell játszanunk. Az ő otthonukban lépünk pályára, de a Bajnokok Ligája egy érzelmes torna, és nagy hatása van annak, ha a szurkolók a stadionban veled vagy épp ellened vannak. Alkalmazkodnunk kell a helyzethez, más ez, mint amihez hozzá vagyunk szokva”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend