Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-08-11 14:37 Daveko marca.com
Zidane döntött: Ödegaard visszatér Átigazolási hírek

A Real Madrid számára a Manchester City ellen elszenvedett idegenbeli 2-1-es vereséggel véget ért a 2019/2020-as szezon. Bár még csak néhány nap telt el azóta, az edzői stáb már a keret jövő évi összeállítását tervezi.

Zinédine Zidane úgy gondolja, új játékosokkal kell frissítenie és fiatalítania a keretet, elsősorban a középpályán.

A Marca értesülései szerint a francia mester első kívánsága Martin Ödegaard visszahozása. A norvég az előző szezont kölcsönben töltötte a Real Sociedad csapatánál, a napokban azonban csatlakozik a madridiakhoz a hírek szerint.

Zidane úgy véli, Ödegaard készen áll arra, hogy a Real Madrid első csapatában bizonyítsa tehetségét. A norvég szereplése a Sociedadnál eloszlatott minden kétséget vele kapcsolatban. Ödegaard célja, hogy a kezdőcsapat tagjává nője ki magát.

A Real Sociedad sokáig abban reménykedett, hogy Ödegaard a következő szezont is velük tölti. A két csapat közti kölcsönszerződés két évre szólt, a Real Madridnak ugyanakkor opciója volt arra, hogy már az első szezon után visszahívja játékosát. A fővárosiak a Manchester City elleni BL kiesés után értesítették a Real Sociedadot arról, hogy számítanak Ödegaard szolgálataira a következő szezonban.

A Marca korábban beszámolt arról, hogy Ödegaard sorsa nagyban függhet a Manchester City elleni visszavágó eredményétől, korábban ugyanis nem született egyértelmű döntés vele kapcsolatban.

A Real Madrid tehát úgy döntött, opcióját érvényesítve visszahozza játékosát.

Érkezők és távozók

Ödegaard érkezése egyben azt is jelentheti, hogy a jelenlegi keretből néhányan távozni kényszerülnek. Minden jel arra utal, hogy a norvégra fontos szerep vár majd, emellett pedig a klub szeretné biztosítani Fede Valverde töretlen fejlődését.

Kroos és Casemiro pozíciója stabilnak tűnik a Zidane-féle csapatban, Isco és Modric kapcsán azonban kevésbé egyértelmű a helyzet. Mindketten szeretnének a spanyol fővárosban maradni, ám kevés játékidejük vagy megváltozott szerepkörük miatt a klub megválhat tőlük.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend