Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-12-01 07:18 e.gergo as.com
Hiába a bizalom, Asensio nehezen találja a formáját Egyéb hírek

A Real Madrid spanyol támadója, Marco Asensio továbbra is küzd formája megtalálásával sérülése óta, az Alavés elleni meccset gól és gólpassz nélkül fejezte be a 63. percben.

Asensio hosszú és komoly térdsérülésből tért vissza idén, és nehezen is találja formáját ennyi kihagyás után. A játékos bő egy órát volt pályán az Alavés elleni elveszített mérkőzésen, és itt sem tudott gólt lőni vagy gólpasszt adni, így a spanyol támadó legutóbb a tavalyi szezon utolsó meccsén tudta gólból kivenni a részét – számol be a spanyol AS napilap.

Sérülése utáni első visszatérő mérkőzésén a Valencia ellen csereként állt be, és mindössze bő húsz másodpercre volt szüksége, hogy megzörgesse az ellenfél hálóját. 2020 június 18-at írtunk, amikor gólja után nem sokkal még egy gólpasszt is adott Benzemának.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Az idei szezon viszont nem úgy alakul számára, ahogyan azt a játékos, az edző és a Real Madrid szurkolói szeretnék. Tizenegy mérkőzésen 659 pályán töltött perc után Asensio továbbra is gól és gólpassz nélkül áll a házi ranglistán minden versenysorozatot figyelembe véve.

Erőnléti szempontból jó állapotnak örvend Asensio, sikerült visszanyernie a meccsekhez szükséges erőnlétet – játékformája azonban elmarad az elvárásoktól. Zidane nagy rajongója a 24 éves támadónak, és a hullámvölgy ellenére megadja neki a lehetőséget a bizonyításra és visszatérésre, Asensio azonban továbbra is azért küzd, hogy idén végre góllal vagy gólpasszal tudjon hozzájárulni a csapat támadójátékához.

Négy hónap, tizenkét meccs: ennyi idő telt el az előző szezon utolsó bajnoki mérkőzése óta, amikor a Leganés otthonában Asensio megszerezte a vezetést 1-1-es állás után a végül 2-2-re végződő összecsapáson. Az azóta eltelt tizenkét mérkőzésből nyolc meccsen kapuralövése sem volt a spanyol támadónak.

Ha a feltöltő ezt elérhetővé tette, a HD felbontásért kattints a videó beállításaira.

Az AS értesülései szerint Asensio térde teljesen rendben van a visszatérése óta, a játékos nem érez kellemetlen fájdalmakat játék közben. A játékos maga is megerősítette az előző hónapban, hogy jól érzi magát, és hogy keményen dolgozott azért, hogy visszanyerje erőnlétét – írja az AS.

Ami a spanyol válogatottat illeti, Asensio ott csak hullámokban kap lehetőséget, hiszen hol szerepel Luis Enrique terveiben, hol pedig nem. Eden Hazard újabb sérülésével szinte borítékolható, hogy Marco Asensio még több lehetőséget fog kapni a pályán.

Zidane pedig számítani szeretne arra, hogy a karácsony előtti hajrában Asensio gólokkal és gólpasszokkal segítse a csapatot az olyan kulcsfontosságú meccseken, mint például a Sevilla vagy az Atlético Madrid elleni bajnoki rangadók.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend