Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-12-09 09:26 e.gergo borussia.de
Nyilatkozat: A Mönchengladbach edzője és kapusa bátor játékot vár a Real ellen Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 6. forduló 2020 DEC 09 (szerda) 21:00 Estadio Alfredo Di Stéfano 2-0

A Real Madrid elleni mérkőzés előtt a vendég Mönchengladbach vezetőedzője is nyilatkozott, társa a sajtótájékoztatón a csapat svájci hálóőre, Yann Sommer volt.

Marco Rose

Kihívás
„Tudjuk, milyen nehéz lesz Madridban játszani, de nagyon várjuk már. Jól teljesítettünk eddig a csoportban, és most lehetőségünk lesz továbbjutni a következő körbe. Valami igazán történelmit érhetünk el, és ez is a célunk”.

Taktika
„Szorgalmasnak kell lennünk is jól kell védekeznünk, miközben bátran kell támadnunk, hogy problémákat tudjunk okozni a Realnak. Megvannak az adottságaink ahhoz, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani és sikeresek legyünk. Szeretnénk erre építeni”.

Izgatottság
„Ugyanolyan érzés van bennem minden mérkőzés előtt. Készen állunk a meccsre, és tudjuk, hogy mit kell tennünk. Nincsen okunk az idegeskedésre. Várjuk ezt a kihívást, és szeretnénk kihasználni a jelenlegi helyzetünket”.

Nico Elvedi
„Velünk utazott Madridba. Meglátjuk majd, hogy tud-e játszani a meccsen. Ha játékra kész lesz, akkor kulcsszerepe lehet a meccsen. Nagyszerű belső védő, három és négy fős védelem esetén is”.

A Real elleni első meccs
„Természetesen le tudtuk vonni a következtetéseket abból a meccsből. Nem sok minden változott azóta, a Real hajlamos ugyanahhoz a játékstílushoz ragaszkodni. Kiszúrtunk pár dolgot és területet, ahol meg tudjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek”.

A Real Madrid
„Ez a mérkőzés a Madrid számára is fontos lesz, és biztos vagyok benne, hogy ott lesznek a szeren ellenünk. Jó képességű játékosaik, és világos taktikai megközelítéseik vannak. Szeretik birtokolni a labdát, és dominálni a meccseket, de jól is védekeznek”.

A madridiak helyzete
„Nyomás alatt tündökölnek az olyan csapatok, mint a Real Madrid vagy az Inter Milan. A Real pedig nyomás alatt lesz a meccsünkön. Sergio Ramos is visszatér valószínűleg. Egy erős Madrid ellen kell majd játszanunk, de felkészültek leszünk”.

Zárt kapuk
„Összességében ezt a helyzetet nem igazán élvezheti senki. Jobb szerettünk volna egy teltházas Bernabéuban játszani, szóval nagy kár, hogy ez nem fog megvalósulni. De nem látom ebben azt, hogy bármiféle előnyünk lenne a helyzetből”.

Yann Sommer

A Real Madrid
„A Real Madrid nem csak Sergio Ramosból áll. Remek adottságokkal rendelkező csapatról van szó, és alaposan felkészülünk ellenük. Az odavágóra is jól felkészültünk. Beszéltünk már arról is csapaton belül, hogy hogyan akarunk majd játszani ellenük most”.

Sergio Ramos
„A legutóbbi meccsből is tudjuk, hogy rögzített helyzetekből veszélyesek tudnak lenni, és ha gólra van szükségük, akkor Ramos is feljebb játszik a pályán, és nagy nyomást gyakorolnak az ellenfelekre a beívelt magas labdákkal. Ezt jobban akarjuk majd menedzselni szerdán, ha ilyen helyzetben találnánk magunkat”.

Feszültség a meccs előtt
„Természetesen ez jelen van, nagyon fontos mérkőzés lesz. Szerintem a csapat minden tagja nagyon várja már. Jól felkészültünk, és készen állunk az összecsapásra. Az idény kezdete óta azt mondtuk, hogy az a célunk, hogy túléljük a csoportkört. Most itt van a nyakunkon a mindent eldöntő meccs, és ez az a pillanat, amikor megszerezhetjük a továbbjutást a csoportból. Bátornak kell lennünk”.

Két kivédett Ramos büntető a válogatottban
„Nem gondolok arra, hogy odaáll-e megint a labda mögé, ha lehetősége lesz rá. A válogatottban kivédett két büntetője már történelem. A saját teljesítményünkre összpontosítunk, és nem arra, hogy ítélnek-e majd ellenünk büntetőt, vagy sem. Arról sem kell külön beszélni, hogy Ramos fontos-e a Madridnak, hiszen ő a kapitányuk. Amikor ott van a pályán, az pozitív a csapata számára. De a mi keretünkben is jó adottságú játékosok vannak, és ezt kell megmutatnunk szerdán”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend