Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-02-17 09:43 ___Samy___ marca.com
20 játékos, 40 sérülés Sérülések, eltiltások

A Real Madridot egy nagyon komoly sérüléshullám sújtja ebben az idényben. Dani Carvajal legutóbbi esetét is beleszámolva már 40 sérülés volt ebben az idényben. Ezt már joggal lehet krízisnek nevezni.

Ráadásul ez a probléma az elmúlt hetek során egyre csak rosszabb lett, Zidane pedig aggodalmát fejezte ki ezzel kapcsolatban: „Ilyen sok sérülés nem a balszerencse miatt van. Aggódunk.”

A mester ezt is megemlítette a Valencia elleni mérkőzés előtt, majd a találkozó 26. percében Carvajalt le kellett cserélnie, mert ismét megsérült. Ez már a negyedik alkalom a hátvéd számára ebben az idényben.

A 2020/21-es szezonban csak Andriy Lunin, Casemiro, Ferland Mendy és Vinicius nem szenvedett el sérülést.

Egyre rosszabb a helyzet

A Real Madrid képtelen meglátni a fényt az alagút végén, sőt épp ellenkezőleg, a probléma csak egyre tovább nő. A Huesca ellen a csapat 9 hiányzóval állt ki, a Getafe ellen ugyanez a szám pedig 8 volt. A Valladolid ellen sem lesz különb a helyzet, hiszen nem lesz ott Dani Carvajal, Sergio Ramos, Eden Hazard, Rodrygo, Fede Valverde, Eder Militao, Alvaro Odriozola és Marcelo. Ez újabb 8 hiányzó játékost jelent.

Nincs olyan csapat, aki megelőzné a Real Madridot e tekintetben. Például az Atletico Madridnál csak 15 alkalommal fordult elő sérülés, amit 25-el kevesebb, mint a Real Madridnál. A Barcelonánál is ritkább a sérülés, nekik eddig 25 volt, míg a Sevilla is jobban áll, náluk is csak 18 volt eddig.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend