Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-02-23 21:18 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „A Real Madrid mindig a győzelemért lép pályára” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Nyolcaddöntő, első meccs 2021 FEB 24 (szerda) 21:00 Stadio di Bergamo 0-1

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Real Madrid az Atalanta ellen játszik majd, az első meccs előtt pedig Zinedine Zidane és Toni Kroos álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére. A francia szakember meccs előtti nyilatkozata:

Bajnokok Ligája
„Tudjuk, hogy milyen meccsre számíthatunk, és hogy honnan érkezünk. Jól teljesítünk, és így is akarjuk folytatni. Egy újabb jó meccset akarunk magunk mögött tudni. Ez más lesz, hiszen a Bajnokok Ligájában játszunk majd. De ez nem változtat a hozzáállásunkon. Tudjuk, hogy milyen kemény mérkőzés lesz, de összpontosítunk és elkötelezettek vagyunk”.

Győzelem
„Izgatottak vagyunk, és a lehető legjobb formánkat akarjuk nyújtani annak érdekében, hogy eljussunk a döntőig. A Real Madrid mindig a győzelemért lép pályára”.

Minden meccs egy döntő
„Minden mérkőzés fontos, és ahogyan Toni is mondta a nyilatkozatában, számunkra minden meccs egy kupadöntő, különösen most, az egyenes kieséses szakaszban”.

Visszavágó
„Két meccsünk lesz az Atalanta ellen, szóval tudjuk, hogy lesz egy visszavágó még, de egyelőre csak a holnapi összecsapásra összpontosítunk”.

Középpálya
„Mindegyik középpályának megvannak a maga jellegzetességei. Ma én vagyok ezeknek a játékosoknak az edzője, és szerintem az én játékosaim a legjobbak. Örülök, hogy itt vannak velünk, és nem csak Casemiro, Kroos, vagy Modric. Mindenki fontos itt, és minden generációnak vannak kiemelkedő játékosai. Szerencsés vagyok, hogy ilyen jó játékosaim vannak”.

Atalanta
„Nagyon támadó szellemű csapat, tudjuk mennyire jók és hogy milyen jó játékosak vannak. Nagyon jó erőben vannak, és megvannak a maguk erősségei. Szerintem jó focit fogunk majd látni ettől a két csapattól”.

Formáció
„Meglátjuk majd. Más lesz ez a meccs számunkra, és más lesz az ellenfél is. Más személyiséggel fogunk találkozni a pályán. Jól felkészültünk a mérkőzésre, és arra kell összpontosítanunk, hogy a saját játékunkat tudjuk majd hozni. Ennyi az egész”.

Szenvedés
„A szezon kezdete óta tisztában vagyunk a helyzettel. Saját magunkra kell összpontosítanunk, arra hogy kik vagyunk, mit akarunk és hogyan dolgozunk ezért. Nagyon jól megy a felkészülés a meccsre, és egy nagyon jó csapat ellen fogunk majd játszani”.

Nehéz mérkőzés lesz
„Tudjuk, milyen kemény sorozat a Bajnokok Ligája. Nagyon nehéz meccseket nyerni, eljutni a döntőig pedig még nehezebb. Az Atalanta jól dolgozik az elmúlt egy évben. Új játékosokkal erősítettek, és jó döntéseket hoztak. Nehéz meccs lesz ez a Madrid számára. Ki kell mennünk a pályára, és meg kell mutatnunk, hogy erősek vagyunk. Nem lesz könnyű, mert sok meccset kell lejátszanunk, és sok feladatra kell egyszerre figyelni”.

Kroos: „Számomra a Bajnokok Ligája most kezdődik”

A Bajnokok Ligáján múlik az edző jövője?
„Nem. Mindannyian tudjuk, hogy hol is vagyunk. Nem csak a Bajnokok Ligája a lényeg. A mindennapi munka a fontos. Minden mérkőzés fontos számunkra, és hozzá vagyunk szokva ehhez a helyzethez. Még külön élvezzük is, hogy nyomás alatt kell dolgoznunk. Ilyen a labdarúgás. Tudjuk, hogy szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egy ilyen sorozatban, egy ilyen meccs vár ránk”.

Utánpótlás
„A játékosoknak játszaniuk kell a bizonyításhoz, és ezt nehéz kivitelezni, ha ennyi játékos van egy keretben. Ezért kötnek ki többen kölcsönben más csapatnál, ahol aztán jól teljesítenek és lehetőséget kapnak a visszatérésre. Sok példa van olyan játékosokra a Real Madridban, akik ezt az utat járták be. Fiatalok a játékosaink az utánpótlásban, és az a fontos, hogy egy napon ők is az élvonalban játsszanak majd. A Real Madrid első csapatába bekerülni ennél is nehezebb, de elő szokott fordulni”.

Gasperini
„Szerintem jó munkát végez az Atalanta edzőjeként. Mikor a Juventus csapatában játszottam, ő volt az utánpótlás edző ott, és nagyszerű munkát végzett. Szeretem őt, mint edző”.

Hiányzók
„Azok a játékosok állnak a rendelkezésünkre, akik most itt vannak, és velük próbáljuk majd megnyerni holnap a meccset. Mint mindig, most is a győzelemért fogunk pályára lépni. Soha nem elégszünk meg kevesebbel”.

„Nincsen ésszerű magyarázat, mindannyian sajnáljuk hogy ennyi a sérült játékos, aki nem lehet most velünk. Való igaz, a szezon eleje elég rendhagyó volt, és ez a helyzet a többi csapatot is érinti, nem csak minket. Jelenleg sajnos sok olyan játékosunk van, aki sérülés miatt nem bevethető. Ez a helyzet most, de vannak mások a keretben, és velük haladunk előre”.

Jó teljesítmény
„Jól felkészültünk a mérkőzésre, és szeretnénk abban a formában folytatni, amiben az utóbbi időben játszunk. Erősnek kell lennünk, helyzeteket kell kialakítanunk és jó meccset kell játszanunk, hogy fenntartható legyen az a szint, amit az utóbbi időben elértünk”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend