Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-03 15:49 ___Samy___ marca.com
Toni Kroos: A tökéletes középpályás Érdekességek, statisztikák

Toni Kroos részese volt az Atalanta ellen aratott, felbecsülhetetlen értékkel bíró 1-0-ás győzelemnek, de mikor Ferland Mendy bevette az ellenfél kapuját, a német középpályás a legnagyobb nyugodtsággal sétált vissza a saját térfelére.

Mindig nyugodt és Vicente del Bosque szerint ő a tökéletes középpályás. Mióta Kroos a Real Madridhoz szerződött, nincs olyan játékos egész Európában, aki ilyen gondosan bánna a labdával.

Kroos madridi karrierje során összesen 21057-szer passzolt, a passzpontossága pedig 93,34%-os. Őt csak Sergio Busquets tudta megközelíteni, aki bár 21 mérkőzéssel többet játszott, mégis kevesebbszer, összesen 20989-szer próbálta meg eljuttatni a társhoz a labdát. Mindezt 90.65%-os hatékonysággal.

„Az igazán jó srác a 39-es számú, a legfiatalabb. Kroos”, mondta Vicente del Bosque még 2012-ben, mikor a Bayern München legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligájában.

Majd egy évtizeddel később Kroos gyakorlatilag betonbiztos tagja a Real Madrid kezdőcsapatának, és történelmet írt a csapattal, mikor zsinórban háromszor nyerték meg a Bajnokok Ligáját.

„Létfontosságú a csapat számára”, mondta a spanyol szakember a MARCA-nak adott legfrissebb interjújában. „Sok mindent csinál, mindezt nemes egyszerűséggel. Amiben igazán kiemelkedő az az, hogy képes jól dönteni. Mindig a helyes választás mellett dönt. Ő egyike azon középpályásoknak, akik képesek a rövid passzos játékra, hatékonyan mozognak, vagy szakértői pontossággal képesek messzebbre is passzolni a labdát.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend