Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-03-19 12:15 e.gergo realmadrid.com
Íme a Bajnokok Ligája sorsolása! Bajnokok Ligája

Ma délben az UEFA svájci főhadiszállásán megtartották a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának aktuális sorsolását, így megszülettek a negyeddöntők párosításai, valamint utána a fináléhoz vezető ágak is.

A legjobb nyolc csapat közé a Bayern, Chelsea, a Manchester City, a Porto, a Dortmund, a Liverpool, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid jutott be. A sorsolás előtt mind a nyolc csapat nevét tartalmazó labda egyetlen nagy kalapba került, a csapatokat egymás után húzták ki. Az elsőként kihúzott csapat játszhatja az első negyeddöntőt hazai pályán, a visszavágóra pedig a másodiknak húzott pár otthonában kerül majd sor. Ez a folyamat ismétlődik, amíg mind a nyolc csapat neve ki nem került a kalapból.

Elődöntők
Az elődöntők során nincsen semmilyen korlátozás a párosítások tekintetében (így mindegy, hogy melyik csapat milyen ágon érkezett, vagy milyen országból származik). Az elődöntőket is sorsolni fogják a negyeddöntőkből kikerülő győztesek között. Négy cédula kap helyet egy kalapban, amiből az első két kihúzott győztes adja majd az első elődöntő ágat, míg a maradék két cédula adja majd a másik ágat. Az elsőként kihúzott csapat kezdheti hazai pályán az elődöntőt.

Döntő
A döntőnél a pályaválasztó jogról sorsoltak Svájcban.

Dátumok
A Bajnokok Ligája negyeddöntőit április 6-án és 7-én játsszák majd, a visszavágókat pdig április 13-án és 14-én. A mérkőzések pontos kezdőrúgásait a sorsolást követő órákban teszi közzé majd az UEFA. Az elődöntők dátumai ezután április 27 és 28, valamint május 4 és 5 lesznek. A Bajnokok Ligája fináléja május 29-én lesz, Isztambulban.

A negyeddöntők párosításai
1. Manchester City – Borussia Dortmund
2. Porto – Chelsea
3. Bayern München – Paris Saint-Germain
4. Real Madrid – Liverpool

Az elődöntők párosításai
1. Bayern/PSG – Manchester City/Dortmund
2. Liverpool/Real Madrid – Porto/Chelsea

A döntő pályaválasztója az 1. elődöntő győztese lesz – így döntőbe jutás esetén a Real Madrid lesz a „vendég” csapat Isztambulban.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend