Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-04-20 08:06 e.gergo managingmadrid.com
Florentino Pérez: „A Real Madrid nagyon rossz gazdasági helyzetben van” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Real Madrid és a napokban megalapított Szuperliga elnöke a spanyol El Chiringuito televíziós műsornak adott interjút hétfőn éjszaka, a téma természetesen elsősorban a Szuperliga volt, de sok más témát is érintett az elnök a beszélgetés során.

Az Európai Szuperliga időzítése és a világjárvány hatásai
„Anglia, Spanyolország és Olaszország nagy klubjainak megoldást kell találnia erre a rossz helyzetre, amiben most a labdarúgás van. Arra a következtetésre jutottunk, hogy ha a Bajnokok Ligáját lecseréljük a Szuperligára, akkor sikerülhet ellensúlyoznunk a járvány miatt kiesett bevételeket. Versenyképesebb meccsek lejátszásával kell növelni a bevételt. Ha nincs más bevételi forrásod a közvetítési jogokon kívül, akkor olyan megoldásra van szükség, ami vonzóbb meccseket ad, és ami lehetővé teszi a szurkolóknak is világszerte, hogy láthassák a nagy klubokat egymás ellen játszani. A Real Madrid nagyon rossz gazdasági helyzetben van. Két szezon alatt több mint 400 millió eurót veszítettünk, és ez csak a Real Madrid!”.

A Real Madrid nagyon rossz gazdasági helyzetben van

A szurkolók új generációjának elérése
„A labdarúgás kezd érdektelenné válni, a nézettség megy lefelé, ezzel együtt pedig a televíziós közvetítési jogok értéke is esik. Valamit tenni kellett már, a világjárvány pedig csak felgyorsította ezt a folyamatot. Változás nélkül a vesztünkre vagyunk ítélve. A 16-24 éves szurkolókat nem érdekli a foci. A fiatalok negyven százalékát nem érdekli a foci, mert túl sok alacsony minőségű mérkőzés van. Erről szólnak a tanulmányok és statisztikák. A tiniket manapság jobbak érdeklik a videójátékok, mint a foci, és tennünk kell valamit, hogy vissza tudjuk őket nyerni. Alkalmazkodnunk kellett. Ugyanez történt az 50-es években, az UEFA és a FIFA akkor is ellenezte eleinte Bernabéu javaslatát az Európai Kupára”.

A negyeddöntőig senkit nem érdekel a Bajnokok Ligája

„A negyeddöntőig senkit nem érdekel a Bajnokok Ligája. Mi generálja a legnagyobb érdeklődést? Amikor a nagyok játszanak egymással. A Bajnokok Ligája veszített a vonzerejéből. Azért hoztuk létre a Szuperligát, hogy megmentsük a labdarúgást. Valamit változtatnunk kell, hogy globális szinten vonzóbb legyen ez a sportág. Ezt tettük annak idején Bernabéuval is”.

„A televíziós jogok generálnak nekünk pénzt. Az a pénz mindenkié, mindenki kap belőle, mert abból tudunk játékosokat venni más kluboktól. Senki nem érti a Bajnokok Ligája új formátumát, és nem vagyok benne biztos, hogy az elég lesz-e arra az UEFA részéről, hogy megmentsék a focit. A Real Madrid nem az én tulajdonom, én 2000-ben csatlakoztam hogy megmentsem a csapatot egy nagyon rossz gazdasági helyzettől. Most a labdarúgást akarjuk megmenteni, mert rossz a helyzet. Fejlődnie kell a kereteknek”.

Az UEFA monopóliumának vége, egy új korszak közeleg

Az UEFA fenyegetései
„Nem fog megtörténni, hogy a játékosokat eltiltják a nemzetközi tornáktól és szereplésektől. Minden labdarúgót szeretnék megnyugtatni, hogy az UEFA nem akadályozhatja meg, hogy a válogatottban játszanak. Fenyegessen csak az UEFA elnöke. A Real Madridot nem fogják kitiltani a Bajnokok Ligájából, ezt garantálom. Senki nem rakhat ki minket. Az UEFA előkészített egy új formátumot a Bajnokok Ligájára, 2024-től. 2024-ben halottak leszünk már. Nem az UEFA tulajdona vagyunk, nem irányíthatnak minket. Az UEFA monopóliumának vége, egy új korszak közeleg”.

Nevetséges, hogy az UEFA elnöke megengedhet magának ilyen tiszteletlenséget, ez elfogadhatatlan

„Elfogadhatatlan volt, amit az UEFA elnöke tett, tiszteletlen volt Agnelli-vel. Az UEFA-nak változnia kell. Nevetséges, hogy az UEFA elnöke megengedhet magának ilyet, hogy egy hatalmas európai klub elnökét így inzultálja. A labdarúgásnak nincsen szüksége ilyen emberekre. Tiszteletlen és elfogadhatatlan”.

A spanyol bajnokság minőségének sorsa
„Hogyan veszítene már értékéből a LaLiga? A Real Madrid majd nem a legjobbjaival játszik a Valencia ellen? A kosárlabdacsapatunk is játszik a bajnokságban és egy olyan tornában, ami hasonlít a Szuperligára, és mégis teljesen megfér egymás mellett a két versenykiírás”.

Minden javulni fog a Szuperliga bevezetésével, beleértve a játékvezetőket és a videóbírót

További Szuperliga meghívottak
„A PSG-t egyelőre nem hívtuk meg a Szuperligába, ahogyan német klubokat sem. Nem fogjuk törölni a Szuperligát, ha a PSG vagy a Bayern nem csatlakozik, ez nonszensz. Tizenöt csapat van, és öt másik csatlakozik majd. Nem lesz zárt a bajnokság. Az öt plusz csapat ki fogja érdemelni a helyét minden szezonban. Újra megismétlem, a Szuperliga nem zárt bajnokság, teljes hazugság, hogy az lenne. Nyílt bajnokság amit bármelyik csapat elérhet, bajnokságuktól függetlenül. Ha megnyered a Bajnokok Ligáját, kapsz érte 120-120 millió eurót az UEFA-tól, de a Szuperligával sokkal többet kereshet egy csapat. Bármelyik klub csatlakozhat, a Sevilla is közéjük tartozik. Nem lesz zárt a torna. Hiszünk abban, amit a klubok nyújtani tudnak, és hogy harcolni fognak azért, hogy szerepelhessenek majd itt”.

„Ez a torna nem a gazdagoké, hanem mindenkié. Egy együttműködés annak érdekében, hogy megmentsük a labdarúgást. Szeretnénk mihamarabb rajtolni, és szeretnénk beszélgetni a FIFA-val és UEFA-val, de nem szabad, hogy mérgesek legyenek, ezt ők is jobb, ha tudják. A nagy csapatok vonzóbbak, ők generálják a legtöbb pénzt. Nem gondolom, hogy ismeretlenebb csapatokat nézni vonzóbb lenne. Ezzel a változtatással tartozunk a szurkolóknak. Minden javulni fog a Szuperliga bevezetésével, beleértve a játékvezetőket és a videóbírót. A Szuperliga nélkül a labdarúgás meghal, mire eljön a 2024-es idény. A nagy és kis klubok egyaránt meghalnak”.

A Barcelona is nehéz gazdasági helyzetben van, nem volt nehéz meggyőzni Laportát

Van olyan csapat, aki pánikban van és visszalépne?
„Nem, mindenki aláírta már a szerződést. Szombaton mindegyik klub aláírta a papírokat. A Barcelona is nehéz gazdasági helyzeten megy keresztül, Laporta is azonnal megértette a dolgot és elfogadta, mint az összes nagy klub a világon. Ez a Szuperliga meg fogja menteni a labdarúgást. Nem volt nehéz meggyőzni Laportát, mert felelősséget vállalt ő is a szurkolók és a klubja felé”.

Pénzügyi transzparencia
„Szeretnénk már a következő szezonban elindítani a Szuperligát, ezért jelentettük be most. A tapasztalatom miatt választottak meg engem a liga elnökének”.

LeBron fizetését ismerem mert publikus információ, de az UEFA elnöke nem tudom mennyit keres

„Tudom LeBron James fizetésének mértékét, mert ez egy publikus adat. De nem tudom, hogy az UEFA elnöke mennyit keres. Miért? Az UEFA nem alakított ki jó imázst magáról a történelme során, transzparenciára van szükség. Én is csökkentettem a saját fizetésemet a járvány miatt, és nem hiszem, hogy az UEFA vagy a LaLiga elnöke ezt megtette volna. A szponzorokkal is gondok vannak. Az Adidas és az Emirates is nehéz pénzügyi helyzetben van, velük is együttérzőnek kell lennünk. Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a járvány nem változtatott semmin. Ez a harc nem a pénzért zajlik, hanem a labdarúgásért. Próbáljuk megmenteni a sportágat, és néhány embert ez nem érdekel a saját pénzügyi érdekeik miatt”.

„Mindannyian erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy kompromisszumot érjünk el a FIFA-val és az UEFA-val. Ha nem tudunk megállapodni, akkor nem fogunk meghátrálni. Folytatjuk a munkát akkor is, ha még több időt vesz igénybe. A világ labdarúgásának legjobb meccseit láthatjuk majd, heti kétszer, anélkül hogy a nemzeti bajnokságok hétvégi fordulóira ez negatív hatással lenne”.

A Real Madridnak is változásra van szüksége, fejlődnünk kell

Mbappé leigazolása
„Maszkban mászkálok, senki nem ismer fel, aztán hirtelen mégis hallom, hogy „Prezi, igazold le Mbappét”. Én azt mondom, hogy legyen nyugodt mindenki. Mbappé jó játékos, ezt kár tagadni. A Real Madridnak is változásra van szüksége, fejlődnünk kell. Sokat nyertünk már, de fel kell frissíteni a csapatot és az akarást”.

Ronaldo visszatérése
„Cristiano nem tér vissza Madridba. Sokat adott nekünk, de a visszatérésének nem lenne értelme. Imádom őt, de nonszensz lenne, ő a Juventus játékosa”.

Fizetések csökkentése és Ramos szerződése
„Jovic és Odegaard is csökkentette a fizetését mielőtt távoztak volna. Sokan mások is így tettek, vannak akik támogatják a klubot. Ramos az előző évben beleegyezett egy tíz százalékos csökkentésbe, idén más helyzetben van. Imádom Ramost, de a Real Madrid nagyon rossz pénzügyi helyzetben van. Senki nem tesz pénzt a csapatba. Azt nem mondom, hogy elhagyja majd a csapatot, sok dolog megtörténhet. Gondolkozunk majd ezen a szezon végeztével”.

Zidane a legjobb edző, aki valaha a Real Madrid élén volt

Zidane jövője
„Zidane a legjobb edző, aki valaha a Real Madrid élén volt. Hogy magától távozik-e a szezon végén, azt nem tudom. Nem lehet tudni, nála sosem lehet tudni”.

A PSG érdeklődése Vini iránt
„Vinicius nem eladó, senki nem veheti őt meg, érinthetetlen játékos”.

Mourinho menesztése
„Mourinho is javította a Real Madrid versenyképességét. A legutóbbi tizenegy Bajnokok Ligája során kilenc alkalommal bejutottunk az elődöntőbe. Mindig is nagyra értékeltem benne ezt, hogy ekkora benne a versenyszellem”.

A stadion felújítása
„Az új Bernabéu jövő őszre készen lesz”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend