Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-04-21 11:25 ___Samy___ marca.com
Militao helyzete megváltozott Egyéb hírek

Nagyon kevesen jósolták volna meg azt, hogy Eder Militao lesz a Real Madrid védelmének vezére a szezon legkritikusabb időszakában. A teljesítményét látva még az sem zárható ki, hogy ő lesz a jövő védelmének az egyik oszlopos tagja.

A brazil bekk mindkét Liverpool elleni mérkőzésen a kezdőben találta magát, akárcsak az El Clásicón. És bár az igaz, hogy Sergio Ramos és Raphael Varane kiesése előnyös volt a 23 éves játékos számára, sokkal többet mutatott ezeken a mérkőzéseken, mint az eddigi madridi karrierje során. Kifejezetten jó teljesítménnyel rukkolt elő, ami bizakodásra adhat okot vele kapcsolatban.

Militao, aki 2019-ben érkezett a Real Madridhoz, a jövő ígéreteként volt számon tartva. Azonban egy pillanatra sem tűnt úgy, hogy képes megbontani a Varane-Ramos duót huzamosabb időre a kezdőcsapatban. Az sem segített neki, hogy az idény elején kétszer is izomsérülést szenvedett, majd a koronavírus miatt karanténba kellett vonulnia.

Így gyakorlatilag számára az idény novemberben kezdődött meg, és zsinórban 11 meccsen ült a kispadon. Aztán mikor végre az Alaves és a Levante ellen is a kezdőbe került, utóbbi meccsen kiállították, így eltiltás miatt nem játszhatott. A Real Madrid legutóbb azon a meccsen szenvedett vereséget, azóta Zidane fiai 15 meccses veretlen szériában vannak.

Radikális változás

A 15 meccs közül a legutóbbi 5 alkalommal Militao visszatért a csapatba, nem is akárhogyan. A Blancók ezeken a találkozókon összesen két gólt kaptak, és a Porto korábbi játékosa bebizonyította, hogy a Real Madrid miért is fizetett érte korábban annyi pénzt.

Erős a levegőben, gyorsan szerzi vissza a labdákat a kapuja előtt és képes hátulról, mélységből támadásépítéseket kezdeményezni. Ezek a dolgok elengedhetetlenek, ha a Real Madrid védelmének a vezére szeretnél lenni, és ő mindezekkel rendelkezik.

A játékos helyzete az elmúlt hetekben radikálisan megváltozott. Januárban még úgy nézett ki, hogy a távozás felé veszi az irányt – ahogy Martin Ödegaard – azonban ő inkább mégis maradt és a szezon kritikus szakaszában parádésan játszik, ami alapján jók az esélyei a jövőre nézve.

Ramos és Varane hiányában pedig óriási fegyvertény a Real Madrid számára az, hogy van kire számítani a védelem tengelyében.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend