Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-04-22 08:41 e.gergo realmadrid.com
Karim Benzema minden bajnoki ellenfelének gólt tudott lőni Érdekességek, statisztikák

A spanyol bajnokság történelme során Karim Benzema lőtt gólt a legtöbb csapat ellen, a francia csatár összesen 35 csapat ellen lépett pályára a sorozatban, és mindegyik ellen tudott gólt szerezni.

Karim Benzema tovább írja a történelmet a Real Madridban! A Cádiz elleni bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett a francia csatár, ezzel az idei szezonban már huszonegy bajnoki gólnál jár, minden sorozatot figyelembe véve pedig már huszonhét gólos a csatár.

A Cádiz volt az egyetlen csapat, akivel bár találkozott a pályán Benzema a spanyol bajnokságban, még nem tudott gólt szerezni ellenük. Eddig! Ő az egyetlen játékos, aki mind a harmincöt csapat ellen eredményes tudott lenni, akivel szemben pályára lépett a LaLiga-ban. Benzema ezzel beérte Raúlt is az örökranglista élén, aki szintén harmincöt bajnoki ellenféllel szemben volt eredményes – bár a spanyol legenda emellett négy csapatnak nem tudott gólt lőni pályafutása során, számol be a Real Madrid hivatalos weboldala.

Benzema már 377 spanyol bajnoki mérkőzésen van túl a Real Madrid színeiben 2009. augusztusi, Deportivo elleni debütálása óta. A sorozatban összesen 190 gólnál jár a francia csatár az évek során, így a LaLiga történelmének negyedik legeredményesebb Real Madrid játékosa – előtte a dobogó tetején Cristiano Ronaldo áll 311 LaLiga góllal, a portugált Raúl követi (229), a harmadik helyen pedig Di Stéfano szerepel 216 góllal.

Ellenfelek
Benzema legalább egy gólt szerzett mind a harmincöt csapat ellen, akikkel farkasszemet nézett a spanyol bajnokságban a Real Madrid játékosaként. Az „áldozatok” listája: Granada, Getafe, Málaga, Rayo, Athletic, Betis, Sevilla, Barcelona, Real Sociedad, Deportivo, Valencia, Espanyol, Racing, Osasuna, Villarreal, Almería, Mallorca, Éibar, Atlético, Sporting, Tenerife, Hércules, Celta, Valladolid, Alavés, Levante, Girona, Zaragoza, Las Palmas, Xerez, Elche, Córdoba, Huesca, Leganés, és legutóbb a Cádiz.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend