Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-04-26 15:50 e.gergo uefa.comrealmadrid.com
Vinicius: „Minden nap tanulok valamit Zidane-tól” Bajnokok LigájaNyilatkozatok

Vinicius Junior az UEFA-nak adott exkluzív interjút a kedd esti, Chelsea elleni Bajnokok Ligája elődöntő apropójából.

Gyermekkora
„Négy éves voltam, mikor elkezdtem játszani. Mindig az utcán játszottunk, és arról álmodoztam, hogy a Flamengo és a Real Madrid játékosa lehetek. Apukám kicsit mérges volt rám, mert folyamatosan az utcán voltam, és enni is elfelejtettem hazamenni. Szerintem ennek az volt az oka, hogy annyira szerettem a labdarúgást, hogy az egész napot inkább a játékkal töltöttem volna”.

„Hat éves koromban elkezdtem futsalozni a Canto do Rio-ban, tíz éves koromig voltam ott. Ez az idő sokat segített a fejlődésem tekintetében, gyorsult a gondolkodásom, javultak a cseleim és minden más, amit ma már egy nagyobb pályán csinálok. Mindenki azt mondja, hogy a brazilok jó focisták, és ez szerintem azért van, mert kis helyeken játszunk. Az utcán kezdünk fiatal korunkban, és mindig idősebbekkel játszunk, ez is segít”.

A Flamengo-ból Madridba
„Egyszerre jó és rossz dolog átesni egy ilyen változáson ilyen fiatalon. Egyrészt jó, mert több ideje lesz az embernek tanulni, több év jut arra, hogy Európában játszhasson az ember. Ugyanakkor ott van a félelem és bizonytalanság is az emberben, hiszen a világ legnagyobb klubjába kerültem”.

„Nagyon fiatalon érkeztem egy új országba, meg kellett változtatom a szokásaimat a pályán és azon kívül is. Hozzá kellett szoknom egy egészen más labdarúgó-kultúrához, teljesen más itt, mint Brazíliában. A legnagyobb hőseimmel játszhatok itt, akiket TV-n követtem azelőtt, vagy akikkel videójátékokon keresztül játszottam. Most a saját karakteremet is tudom irányítani ezekben a videójátékokban, ezt sokszor meg is teszem. Sokat játszok Rodrygo és Militao ellen, velük állok a legközelebbi kapcsolatban. Folyamatosan játszunk”.

Zidane
„Minden nap, minden edzés során tanulok tőle. Nagyszerű játékos volt, és most nagyszerű edző. Mindent megtesz annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, nem csak a pályán, hanem otthon is. Sokat kérdezget minket a családunkról. Ha otthon jól érzem magam, akkor itt is jól fogom. Sokféle dolgot tanulok a pályán, és magabiztosabb vagyok az irányítása alatt. Ami a taktikát illeti, az összes edzőm közül ő kért a legtöbb dologra, és most ezek az akkor új dolgok természetsebben és nyugodtabb módon jönnek tőlem már a pályán. Sokat segít a támadójátékom fejlesztésében is minden nap”.

Benzema
„Sokat játszottam együtt Benzemával mióta megérkeztem, és jó csapatot alkotunk ketten. Mostanra teljesen más játékos lettem, de ugyanolyan adottságokkal, mint korábban. Érettebb lettem az érkezésem óta, és sokkal jobban megértem a játékot. Szezonról szezonra fejlődni szeretnék, és a világ legjobbjai között akarok lenni”.

Célok
„Az a célom, hogy továbbra is a Real Madridban játszhassak, még nagyon sok mérkőzésen keresztül. Már így is több, mint száz meccsen pályára léptem a csapattal, ami sok egy húsz éves számára. Nagyon kevesen érik el ezt. Szeretnék még sok trófeát nyerni a csapattal, szeretnék sok gólt lőni, és sok örömet okozni a szurkolóknak és a családomnak egyaránt”.

A Real Madrid és a Bajnokok Ligája
„A Real Madrid a világ legjobb csapata, és mindig készen áll egy nagyszerű meccsre. Szeretjük a nagy meccseket, szeretjük a Bajnokok Ligáját is, amit többször nyert meg ez a klub, mint bármelyik másik csapat. Sokan megnyerték ezt a sorozatot a mostani keretünkből is, és szeretnénk még többször megnyerni. A fiatalok is szeretnének olyan sikeresek lenni a csapattal, mint a tapasztaltabb játékosok”.

Út az elődöntőig
„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével itt a szezon végéhez közeledve, és örülök hogy akár két trófeát is nyerhetünk még idén. A csoportkörben lehettünk volna jobbak, néhány meccsen elkövettünk olyan hibákat amiket nem lett volna szabad, mint például kikapni otthon a Shakhtar ellen. De a világ legnagyobb klubja mindig félelmet kelt a riválisokban. Minden ellenfelünk keményebben edz és jobban felkészül, ha a Real Madrid ellen játszanak. Sokat számítanak ennek a címernek az értékei, és aki ezt a mezt viseli, az mindent belead annak érdekében, hogy oda juttassa a Real Madridot, ahova a csapat tartozik”.

Két gól a Liverpool ellen
„Nagyon különleges volt. Nagyon boldog voltam, és eddigi pályafutásom legfontosabb góljai voltak azok, ez egészen biztos. De nem akarok ott leragadni. Szeretnék gólt lőni az elődöntőben is, és ha Isten is úgy akarja, akkor bejuthatunk a döntőbe és ott is beírhatom magam a Real Madrid történelemkönyvébe. Ez a világ legjobb csapata, és boldog vagyok, hogy itt lehetel. Mindenki szeret itt engem, és mindent megtesznek azért, hogy segíthessenek nekem. A legjobb érzés volt két gólt lőni és ezzel közelebb segíteni a csapatot a világ legjobb versenysorozatának elődöntőjéhez. Ráadásul nehéz nekünk szurkolók nélkül játszani, mert hozzászoktunk ahhoz, hogy sok ember előtt játszunk a Bernabéuban”.

Egy az egy elleni párharcok
„Ilyen helyzetekben az ember mindig ösztönösen cselekszik, sosem gondolkozik, hanem improvizál. Nagyon nyugodt vagyok, és mindig igyekszem a legjobb lehetőséget választani, mert ha sikerül lecseleznem az emberemet, akkor közelebb tudok kerülni a kapuhoz, ami segít a csapatnak. Mindig keresem a fejlődési lehetőségeket, hogy magasabb szintre kerülhessek”.

Labdarúgás
„Egészen fiatal korom óta keményen dolgozok, ez most sincs másképp. Otthon és a csapattal töltött időm alatt is keményen dolgozok. Órákat töltök videók nézésével, és dolgozok az erőnlétemen hogy megelőzzem a sérüléseket. Igyekszem minden nézőpontra odafigyelni, de főleg a dolgok taktikai szemléletével foglalkozok. Minden nap sokat javulok és fejlődök. Az edzéseken a legjobbat próbálom kihozni magamból, hogy ezáltal a lehető legtöbb játékpercet kaphassam. Szeretem focizni, és a legjobb helyen vagyok ahhoz, hogy még többet tanulhassak”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend