Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-04-30 11:33 ___Samy___ marca.com
Benzema az egyedüli gólvágó a csapatban Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid az elmúlt 20 év során soha nem átlagolt olyan kevés góllal, mint a mostani idényben. A keretből egyedül Karim Benzema termeli a gólokat a kellő mennyiségben, így szinte rajta áll vagy bukik, hogy a csapat a döntőbe kerül vagy sem.

A francia csatár szezonbeli 28. gólját szerezte kedd este a Chelsea ellen. Az első mérkőzés nem csak azt mutatta meg, hogy Benzema mennyire minőségi játékos, hanem azt is, hogy csapata mennyire függ az ő játékától, illetve góljaitól. Rajta kívül gyakorlatilga nincs olyan játékos a keretben, aki konstans lőné a gólokat.

A „legközelebb” Vinícius Jr., Marco Asensio és Casemiro áll Karim góljainak a számához, egyaránt 6-6 góllal. Őket követi szorosan Luka Modric és Sergio Ramos, akik fejenként 4 gólt szereztek idáig. Ez az 5 játékos 26 gólt hozott össze, ami még mindig nem éri el a francia játékos találatainak a számát. Európában nincs még egy olyan top csapat, ahol ennyire egy emberes legyen a támadó szekció.

Vegyük példának a közvetlen riválisokat. A Barcelonánál Lionel Messi vezeti a házi góllövő listát, 33 góllal. Őt követi Antoine Griezmann, akinek 18 gól áll a neve mellett, majd jön Ousmane Dembele 10 góllal, Frenkie De Jong és Martin Braithwaite pedig 7-7 góllal. Szemmel látható, hogy nincs akkora szakadék a játékosok között a gólok tekintetében, Messin kívül a többi említett játékos összesen 42 gólt szerezett.

Az Atleticónal pedig ezek gólok az alábbiak szerint oszlanak el: Luis Suarez 19, Marcos Llorente 12, Joao Felix 10, Angel Correa 7, Yannick Carrasco 6 gól.

Ha a többi európai top csapatot is megnézzük, a helyzet ott is szinte ugyanaz. Ezt az alábbi kép is jól szemlélteti. Mindenhol megvan legalább két-három olyan játékos, aki aktívan kiveszi a részét a gólszerzésekből.

Az, hogy Karim Benzema az egyedüli gólfelelős a Real Madridnál, azt eredményezte, hogy ilyen rossz gólátlagot nem mutatott még fel a csapat az elmúlt 20 évben. Az eddigi 46 meccsen összesen 77 gólt szereztek, ami a meccsenkénti 1.67-es gólátlagot jelenti.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend