Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-05-04 20:54 e.gergo realmadrid.com
Kroos: „Mindent megteszünk majd a döntőbe jutásért” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Elődöntő, második mérkőzés 2021 MÁJ 05 (szerda) 21:00 Stamford Bridge 2-0

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Chelsea otthonában bizonyíthat Zidane csapata. A döntőbe jutásért játszott párharc második mérkőzése előtt a csapat középpályájának kirobbanthatatlan tagja, Toni Kroos volt Zidane párja a sajtótájékoztatón. A középpályás meccs előtti nyilatkozata:

Sergio Ramos játszik majd?
„Ezt a kérdést az edzőnek kell majd feltennetek. Nem kell Sergio-ról beszélnünk, mert az évek alatt bizonyította már, hogy milyen fontos a csapat számára. Ehhez kétség sem fér”.

Hazard
„Ahogy Sergio esetében, úgy nála is tudjuk, hogy milyen játékos is ő. Kár, hogy az elmúlt hónapok során sérülések miatt ezt nem tudta bizonyítani. Szerintem most már jobban van erőnléti szempontból, és képes ezen a szinten játszani. Az ilyen meccseken nagyon sokat tud adni a csapatnak. Nem tudok jobban belemenni a részletekbe, mert nem játszott még sokat a visszatérése óta, de nagyon veszélyes játékos tud lenni a pályán. Nem számít, hogy hány percet játszik majd, én csak remélem, hogy segíteni tudja majd a csapatot”.

Chelsea
„Az első meccs első fél órájában nem gyakoroltunk rájuk megfelelően nyomást, és a meccs úgy alakult, ahogy ők szerették volna. Nehéz így játszani. Kihasználták a támadóik sebességét is. Később aztán megtanultuk jobban kezelni a dolgot, és zártabban játszottunk a labdával”.

Az ellenfél játékosai
„Az eddigi tizenöt éves pályafutásom alatt senki nem okozott nekem álmatlan éjszakákat. Német edzővel dolgoznak, és nem lep meg amit csinálnak. Csapatként játszanak, és nagyon jól védekeznek, mert kevés gólt kapnak. Remek adottságaik vannak és gyorsak, és tapasztaltak az ehhez hasonló meccseket tekintve. Megvannak a saját fegyvereik, így jutottak be az elődöntőbe”.

Kanté
„Jó és erős játékos, aki képes befutni az egész pályát. Az első meccsen láthattuk, hogy milyen jó játékos. Egy csapat mindig jobban tudja irányítani a meccset, ha nála van a labda. Az első meccs második felében ezt láttuk a Real Madridtól is”.

Kulcs a visszavágón
„Mindannyian nagyon motiváltak leszünk, efelől semmi kétség. Mindent bele fogunk adni. Jól kell védekeznünk, ez nagyon fontos dolog, ha be akarunk jutni a döntőbe egy ilyen párharcból, egy ilyen ellenféllel szemben. Kicsit több helyzetet kell majd kialakítanunk, mint az első meccsen, de felkészültek vagyunk”.

Zidane: „A labdarúgásban nincsenek csodák, megérdemelten jutottunk idáig”

Hősies szezon
„Természetesen tudjuk, hogy nem volt egy kényelmes vagy nyugodt évünk, de túllendültünk ezen és a sok sérülésen. Itt vagyunk májusban, és két sorozatban is lehetőségünk van nyerni. A Bajnokok Ligájában elődöntőt játszunk, és bejuthatunk a döntőbe is, mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében. Történt ami történt, de most itt vagyunk és holnap meccsünk van. Mondogatják az emberek, hogy mennyire fáradtak vagyunk, de most itt vagyunk, holnap pedig meccsünk van, amin mindent bele fogunk adni”.

Casemiro, Kroos, Modric. A világ legjobb középpályás sora?
„Nem tudom. Nem nagyon tudom követni a többi csapat játékát, csak a saját csapatunkról tudok nyilatkozni. Szeretem ezt hallani az emberektől, de mindent beleadunk a pályán. Ha nem nyerünk semmit, akkor nem számít semmit, hogy milyen a megítélésünk”.

Erőnlét
„Képesek vagyunk lejátszani a meccset a Chelsea ellen. Vannak játékosok akik visszatértek és bevethetők az első meccshez képest. Varane-t elveszítettük, de aki itt van az képes a játékra és a harcra. Nem csak az erőnlét, hanem a pályán képviselt minőség is fontos”.

Döntő a Chelsea ellen 2012-ben
„Megtanította nekem az a mérkőzés, hogy mielőtt nyerhetsz bármit, szenvedned kell. Az a vereség pedig nagyon fájt”.

Antonio Blanco
„Nem fél attól, ha nála van a labda, és ez a legfontosabb. Ha magabiztos vagy, az segít a saját önbizalmadnak és a csapatnak is. Bár csak keveset játszott eddig, de én úgy látom, hogy jó játékos. Megvan benne az adottság ahhoz, hogy jó szinten tudjon játszani”.

Zidane jövője
„Szerintem Zidane folytatni fogja itt, mert egy éve még hátravan a szerződéséből”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend