Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-05-06 08:29 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Büszke vagyok a játékosaimra” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - Elődöntő, második mérkőzés 2021 MÁJ 05 (szerda) 21:00 Stamford Bridge 2-0

A Chelsea elleni Bajnokok Ligája kiesést követően Zidane így értékelte a mérkőzést:

„A Chelsea megérdemelte a továbbjutást. Kihoztuk magunkból a lehető legjobbat, de a Chelsea megérdemelte a győzelmet és a helyet a döntőben. A játékosok felkészültek voltak az elődöntőre, és büszke vagyok rájuk. Egy mérkőzésre voltunk a döntőtől, és a Chelsea nagyon jól játszott, szóval gratulálnunk kell nekik”.

„Sok játékosunk hiányzott, de a bajnokságban még hátravan négy forduló, és rá kell pihennünk. Készen kell állnunk a bajnoki címért folytatott harcra. A Bajnokok Ligájában igazán jó szériánk volt idén, csak egy meccs választott el minket a döntőtől. Nem fogjuk feladni négy bajnoki mérkőzéssel a vége előtt. Olyan erősen kell befejeznünk a szezont, amennyire csak lehet”.

Cserék
„Az első cserék Vinicius és Mendy voltak. A szélsőket azért cseréltem le, mert jobban ki kellet használnunk azokat a területeket. Pontosabbnak kellett lennünk a támadó harmadban, mert nem jött össze a gól. A Chelsea-nek is voltak helyzetei, és nehézzé vált a dolog. A fociban ki kell használnod a helyzeteidet. Büszke vagyok arra, amit elértünk a Bajnokok Ligájában, most pedig pihennünk kell és a bajnokságra kell gondolnunk”.

Motiváció
„Ilyen a foci. Nehéz meccs volt, harcoltunk és kihoztuk magunkból a legjobbat. Jól kezdtük a mérkőzést. Amikor gólt lőtt a Chelsea, nem változott semmi, de talán volt a kapott gólnak egy pszichológiai hatása. Csalódott most mindenki, senki nem boldog egy Bajnokok Ligája elődöntő elvesztése után. Nehéz pillanatban vagyunk, de holnap már újra edzésben leszünk, és készülni fogunk a következő meccsre”.

Vini új posztja
„Más poszton játszott most, mint eddig általában, de három védővel szükségünk volt két szélső védőre. Képes ő is ott játszani. Ahogy láthattátok, igyekeztünk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, de a Chelsea erősebb volt, nekünk pedig gratulálnunk kell nekik. Nem volt könnyű, amit a játékosaink csináltak, így nekik is jár a gratuláció. Az ellenfelünk jobb volt nálunk. Vinicius jobb szeret bal oldalon játszani, de ma jobb szélső volt hátul. Előtte volt az egész szél, és jó munkát végzett. Nem szabad kifogásokat keresnünk. Ha a meccset nézzük, láthattuk hogy az ellenfelünk megérdemelten nyert, ennyi az egész.

A csapat teljesítménye
„A saját játékosaimra összpontosítok, és arra amit elértek eddig. Gratulálnunk kell nekik azért, amit a nehézségek ellenőre el tudtak érni. Egy lépésre voltunk a döntőtől, de nem így volt ma megírva. A kezdőben helyet kapó játékosok mind elég egészségesek voltak, hogy ott lehessenek a pályán. A meccs vége felé kicsit elfogyott a szuflánk, de csak olyan játékos lép pályára, aki készen áll rá”.

Hazard
„Szüksége van a meccsekre, játszania kell és vissza kell nyernie az önbizalmát, ennyi az egész. Ez egy fokozatos folyamat. Ez zsinórban a második mérkőzése, vissza kell őt szoktatnunk a pályára”.

Felállás
„Elég világos volt a felállás. Három belső védővel és két szélső védővel játszottunk. Sok ilyen meccsünk volt már korábban is. Valami hiányzott, és nem tudtuk megnyerni a párharcokat a pályán. De a tőlünk telhető legjobbra törekedtünk. Sokat követelnek az ehhez hasonló mérkőzések, voltakm is helyzeteink az elején. Ha sikerül gólt szerezned, az meg tudja változtatni a dolgokat. De pont az ellenkező irányba ment a meccs, a Chelsea sok helyzetet alakított ki. Megérdemelték a győzelmet”.

Sérülések
„Sokat beszélgettünk már erről a szezon során. Sok sérülésünk volt idén, voltak hullámvölgyek. De még így is jó dolgokat értünk el, a Bajnokok Ligájában is sikerült idáig eljutnunk. Megérdemelten jutottunk idáig, és csak egy lépésre voltunk a döntőtől. Gratulálnunk kell a jobb csapatnak ma. Most pihennünk kell, és az utolsó négy bajnoki meccsünkre kell gondolnunk”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend