Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-05-11 14:51 ___Samy___ as.com
A Real Madrid nyári igazolásai jelenleg Olaszországban játszanak Átigazolási hírek

Borja Mayoral és Brahim Díaz mindketten szerepelnek a Real Madrid átigazolási listáján. Mindkét korábbi játékos nagyszerű idényt fut Olaszországban.

Mayoral és Brahim maradása tavaly nyáron egyaránt kockázatosnak tűnt. Elutasították több spanyol csapat csábító megkeresését, hogy inkább egy új kalandba fogjanak Olaszországban. Egyikük sem kis csapathoz érkezett, az AS Romához és az AC Milánhoz. Itt mindketten próbára tették a karakterüket, és mint kiderült, jól döntöttek.

A fent említett csapatoknál megkapták azt a játékidőt, amit Madridban valószínűleg nem. Így Mayoral és Brahim is megmutatta, hogy készen állnak a legmagasabb szinten is játszani.

Előbbi a hétvégén például két gólt is szerzett a Crotone ellen. Így ebben az idényben 17 gólnál és 7 gólpassznál jár, ami karrierje legjobb mutatója. Összesen 2258 percet töltött a pályán 45 mérkőzésen, ami azt jelenti, hogy 132 percenként góllal jelentkezik. A Roma csapatánál már régóta szerették volna őt megszerezni, azonban még így is mindenkit meglepett, hogy milyen gyorsan alkalmazkodni tudott az Olasz futballkultúrához.

Brahim az elmúlt hétvégén szintén remek játékkal rukkolt elő, és a 3-0-ra megnyert mérkőzésen ő is bevette a Juve kapuját. Ez a győzelem BL helyre juttatta a milánói csapatot, és jelenleg a Juventus nincs ott a top 4-ben. Nagy téttel bíró mérkőzés volt ez a csapat és Braim számára, azonban a fiatal spanyol nem roppant össze a nyomás alatt. Ő is kellő mennyiségű játékidőt kapott ebben az idényben, 36 meccsen lépett pályára és 1687 percet töltött a pályán.

Brahim és Mayoral jövője

A két játékos helyzete merőben eltér egymástól. Mayoral esetében a római vezetőségé az utolsó szó, hogy a csatár hol fog játszani a következő idényben. Az olaszoknak van egy 15 millió eurós opciójuk az idény végégi a vásárlásra, vagy 20 millió eurót fizetnek érte a következő szezon végén, amikor a kölcsönszerződés a végéhez ér. A Roma pénzügyi helyzete eléggé törékeny, de nehéz azt elképzelni, hogy elengednek egy ilyen jól teljesítő fiatal játékost. Ráadásul Mayoralt maga José Morinho is jól ismeri. Ezt a logikát követve talán az lenne a megfelelő lépés az olaszoktól, ha végleg megvennék őt idén nyáron.

Ami Brahimot illeti, az AC Milannak nincs opciója a vásárlásra a kölcsönszerződés lejárta után, Madridban pedig nagyon bíznak a szélsőben. A gondot itt az jelenti, hogy Brahim csak abban az esetben hajlandó visszatérni a spanyol fővárosba, ha folyamatos játéklehetőséget biztosítanak neki. Ha ez nem valósul meg, a Real Madrid ismét kölcsön fogja őt adni. A Milan vezetőségének az a terve, hogy végleg megvásárolják, de jelenleg nem biztos, hogy a Real Madrid elengedne egy fiatal, tehetséges játékost. Különösen, hogy hétről hétre láthatták hogyan teljesít a San Siroban…

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend