Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-05-14 09:38 e.gergo realmadrid.com
Rodrygo: „Fontos győzelem volt ez a csapat számára” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 36. forduló 2021 MÁJ 13 (csütörtök) 22:00 Nuevo Los Cármenes 1-4

A Granada elleni győzelem után Rodrygo és Thibaut Courtois is értékelték az este történéseit:

Rodrygo Goes

Gól
„Nagyon boldog vagyok, mert nagyon fontos győzelem volt ez a csapat számára. A gólomnál Marvin szerezte meg a labdát, én pedig résen voltam és szaladtam vele tovább, aztán lőttem”.

Taktika
„A szezon kezdete óta az edző arra kér minket, hogy teljes gőzzel menjünk előre, és igyekezzünk lezárni a meccset minél hamarabb. Így kezdtünk ma is, aztán sikerült ezt a végeredményt elérnünk”.

Tapasztalat
„Nagyon fontos, hogy ilyen sok tapasztalattal rendelkező játékossal vagyok körbe véve. Feltölt minket magabiztossággal. Többet tudunk adni a pályán a csapatnak így, hogy kombináljuk ezeknek a játékosoknak a tapasztalatát, és a mi fiatalságunkat”.

Bajnoki cím
„Tavaly is hasonló volt az idény, az utolsó fordulóig harcoltunk a bajnoki címért, és idén sem lesz ez másképp. Megnyerhetjük a LaLiga-t”.

Thibaut Courtois

Tovább a győzelemért
„Továbbra is nyomás alatt kell tartanunk az Atlético-t, és reménykednünk kell, hogy a hátralévő két meccsükből az egyiket nem tudják megnyerni. Meg kell mutatnunk, hogy mi is a győzelemért megyünk előre, közel kell maradnunk mögöttük és nem szabad hibáznunk”.

Az Atlético eredményei
„Nem tudtam követni az Atlético meccsét ebben a fordulóban, mindenki a saját dolgára összpontosít. Az Atlético magabiztosnak érezheti magát, mert nyerni tudtak. Nekünk pedig magunkra kell fókuszálnunk. Vasárnap újabb döntő vár ránk a Bilbao ellen. A meccs lefújása után majd megnézzük, hogy mit játszott abban a fordulóban az Atlético”.

Második félidő
„Jól játszottunk a második félidőben. Valverde helyzetével lehetett volna 0-3 is az állás egyszer. Aztán náluk Suárez ijeszett ránk egy helyzettel. Volt pár rosszul irányzott passzunk, és szépíteni tudtak, de sikerült aztán nagyon gyorsan megszereznünk a harmadik és negyedik gólunkat. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk az utolsó negyed órában. Nem kapcsolhatunk ki, és nem adhatjuk el ennyiszer a labdát. Az ellenfélnek nem szabad ilyen sok kontralehetőséget adni”.

Magabiztosság
„Fontos volt ez a győzelem. Javulni fog a játékunk ott, ahol tud vasárnapra. Nincs sok időnk a regenerálódásra, de mindent bele kell majd adnunk”.

Modric
„A Getafe elleni meccs után mondtam, hogy Modric nagyon jól odafigyel magára. Ebben a szezonban megmutatta, hogy az életkor csak egy szám. Sok meccset játszott, és nem tűnik el a középpályán. Visszajön a labdáért, fut és keresi a területeket. Hihetetlen mércét állít. Ez is megmutatja, hogy miért nyerte meg az Aranylabdát két évvel ezelőtt”.

Két létfontosságú meccs
„Meg kell nyernünk a hátralévő két meccsünket, és bíznunk kell abban, hogy az Atlético veszít vagy döntetlent játszik az Osasuna vagy a Valladolid ellen. Mindent bele fognak adni ők is a győzelemért, és nekünk is ezt kell tennünk. Két nehéz mérkőzésünk van hátra, de tavaly megmutattuk, hogy képesek vagyunk megnyerni őket”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend