Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-06-02 23:07 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Sokat jelent számomra, hogy itt lehetek” Nyilatkozatok

Carlo Ancelotti ma aláírta szerződését a klubbal, és megtartotta második edzői turnusának első hivatalos sajtótájékoztatóját is a Real Madrid vezetőedzőjeként.

„Köszönöm a Real Madridnak. Szeretnék köszönetet mondani a klub elnökének, José Ángelnek és a vezetőség összes tagjának. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek ide. Otthon érzem magam itt. Minden energiámat abba fogom fektetni, hogy megpróbáljuk megismételni azt, amit korábban véghez vittünk együtt”.

„Nagyon jó emlékeim vannak az itt eltöltött két évemből. Trófeák, a kapcsolatom itt mindenkivel… Szerintem valami nagyot fogunk megismételni itt ennek az új edzői kihívásnak a keretein belül. Akarattal és nagy örömmel vágok bele ebbe a kihívásba, és a tőlem telhető legtöbbet fogom beleadni”.

„Minden energiámat erre fordítom, és teljes elkötelezettséggel fogok dolgozni. Hatalmas felelősség a Real Madrid vezetőedzőjének lenni. Kiváltságos helyzet, hogy a világ legjobb csapatát vezetheti az ember, és természetesen a felelősség is nagyobb, mint bármelyik más klubnál. Ezt teljes mértékben el is fogadom, és ugyanúgy fogok dolgozni, mint a múltban is: a tőlem telhető legjobb módon”.

Új korszak
„A klub történelme és tradíciója az, hogy támadó, szórakoztató és intenzív játékot kell nyújtani a pályán. A labdarúgás megváltozott az elmúlt öt évben, intenzívebb, agresszívebb és szervezettebb lett. Néhány szabály is megváltozott, de a Real Madridnál az alapelvek változatlanok. A mutatott foci stílusának támadónak és szórakoztatónak kell lennie, mert ez jellemző a klub történelmére, és mert ezt várják a szurkolók is”.

A keret
„Nagyon jól ismerem a keretet. Ismerem a fiatal játékosokat akik az utánpótlásban játszanak, és azokat is akik kölcsönből térnek vissza. Sok lehetőségünk van ebben a keretben, és szeretnék mindenkit felmérni. Amikor először voltam itt edző, négy játékos csatlakozott hozzánk a Castillából: Morata, Nacho, Casemiro és Jesé. Aztán jött Carvajal, aki a Leverkusenből tért vissza. A lelkesedésnek hála sikeresek voltunk a meglévő játékosokkal. A következő napokban meg fogom nézni a keretet a klubbal karöltve, hogy biztosan a lehető legjobb formában lehessünk minden versenysorozatban”.

Hazard
„Először is el kell mondjam, hogy Hazard egy top játékos. Sok problémája volt a sérülések miatt. Szerintem még nem tudott kiteljesedni egészen, de ez meg fog történni, mert megvan benne az akarat hozzá. Jó szezon lehet neki a következő arra, hogy megmutassa a legjobb formáját”.

Mit kért tőled az elnök?
„Még csak az imént találkoztam vele, röviden beszélgettünk csak. Minden nagyon gyorsan történt, és eddig nem volt időnk hosszabban beszélgetni. Most fog ez a diskurzus megkezdődni, és igyekszünk úgy cselekedni, ami a lehető legjobb lesz a Real Madrid számára. Megköszöntem neki a lehetőséget, mert sokat jelent számomra, hogy itt lehetek”.

Tapasztalat
„Nem ugyanaz az ember vagyok, mint hat évvel ezelőtt voltam. Más vagyok. Több tapasztalatom van. Ez persze lehet pozitív és negatív is. Nagyon jól éreztem magam az Evertonnál. Ami a keretet illeti, még nem pontosítottunk semmilyen részletet. Vannak tapasztalt játékosok, mint Kroos, Modric, Ramos, Bale és Benzema, és vannak nagyon fiatalok is remek adottságokkal, mint Rodrygo, Vini Jr. és Valverde. Remek adottságok rejlenek ebben a keretben. Egy kicsit szűkítenünk kell majd a kereten, ha jobban meg tudtuk vizsgálni, mert most nagyon mély a keret. Meg kell majd néznünk, hogy hogyan tudjuk szűkíteni”.

Edzői stáb
„A következő napokban az edzői stáb összeállítását is meg fogjuk nézni. Még csak ma érkeztem ide a bemutatásom alkalmára, egyáltalán nem beszéltem még senkivel, csak a szerződésről amit fel kellett bontanom az Evertonnal. A következő néhány napban beszélni fogunk a klubbal a keretről és az edzői stábról”.

Támadók
„Benzemának ötven gólt kéne szereznie egy szezonban, nem harmincat. Vininek is többet kéne lőnie, és a többiektől is több gólra lesz szükségünk. Ezek a játékosok vannak most itt, Karim pedig nagyon jól teljesített – sokat fejlődött ebben az időszakban, és több most a felelőssége is. Top csatár. Aztán vannak fiatalok is, akikben nagy potenciál rejlik. Az a cél, hogy gólokat lőjünk, és nem az, hogy igazoljunk egy csatárt aki majd lő harminc gólt. A szélsőknek is keresnünk kell a gólszerzési lehetőségeket, ahogy a középpályásoknak is. Egy támadó rendszert és mentalitást kell bevezetnünk”.

A keret versenyképessége
„Ez a keret képes versenyben lenni. A csapat az elődöntőig jutott a Bajnokok Ligájában és a bajnoki címért is harcban volt olyan kölcsönadott játékosok távollétében, mint Bale, Odegaard vagy Ceballos. Szóval igen, abszolút versenyképes a keret”.

Bale
„Gareth nem játszott sokat, nem volt sok játékideje a Premier League-ben, de sok gólt szerzett. Nagyon hatékonyan játszott, különösen akkor, amikor kapott zsinórban többször is lehetőséget. Vissza fog térni, én pedig nagyon jól ismerem őt. Motivált játékos, és nagyszerű szezont akar produkálni. Engem meggyőzött”.

Isco, Marcelo és Bale
„Mindannyijukat nagyon szeretem, a Real Madrid játékosai én pedig arra fogok törekedni, hogy motiválni tudjam őket. Aztán a teljesítményük alapján lesznek megítélve. Ezeknek a játékosoknak az kell legyen a motiváció, hogy jól játszanak és megmutassák az edzőnek, hogy a Real Madridban akarnak játszani”.

Első két éve a Real Madrid edzőjeként
„Emlékszem a meccsekre, amiket megnyertünk, emlékszem a trófeákra és a nehéz pillanatokra, emlékszem az érkezésem és a távozásom napjára is. Öt év telt el azóta, és nagyon különleges most visszatérni. Ugyanolyan érzés van bennem most, mint amikor először jöttem ide. Szerintem egy kis bizonytalanságot éreztem akkor. Most magabiztosabb vagyok az itteni emberekkel, az elnökkel és a vezetőséggel kapcsolatban is, csakúgy mint a szurkolókkal, akik nagyon szerettek engem. Kevesebb most bennem a bizonytalanság, és több az önbizalom”.

Elvek a Real Madridban
„Negyven éve vagyok már benne a labdarúgás világában. A játékosok játszanak, az újságírók pedig jelentik, hogy éppen mi történik, és ez teljesen normális is. Mindent tudok erről a világról, tudom hogy mi hogyan működik. El kell fogadnunk ezt, és tiszteletet kell mutatnunk mindenki felé, aki ebben az iparágban dolgozik: játékosok, edzők, újságírók”.

Sergio Ramos lehetséges távozása
„Ramos egy fontos játékos a Real Madrid számára, létfontosságú szerepet töltött be a klub sikereiben. Beszélni fogunk bele. Tudom, hogy a szerződéshosszabbításáról folynak már a tárgyalások, de nem ismertek számomra még a részletek, mert tegnapig még Liverpoolban voltam. Beszélni fogok majd nyíltan a helyzetről, ha már többet tudok róla”.

„Csak annyit tudok, hogy a Real Madrid meg fog próbálni megnyerni minden versenysorozatot, és ezt a lehető legjobb kerettel fogjuk tenni. Ami Sergio Ramost illeti, még csak most értem ide, beszélnem kell a klubbal ezzel kapcsolatban. A következő napokban erre is sor kerül majd. Korábban nem tudtam volna elképzelni egy Real Madridot Carlo Ancelotti nélkül, aztán mégis megtörtént. El kell fogadnunk. A visszatérés nagyon gyorsan történt, az elmúlt néhány nap alatt lezajlott minden – szombaton kezdődött minden, és nem volt még időm beszélni a keret tagjaival. Nagyon izgatott vagyok, hogy újra itt lehetek, és újra velük dolgozhatok. Eddig nem volt még rá alkalmunk, de a következő napokban beszélni fogunk a keret jövőjéről”.

Zidane
„Háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a csapattal egy edzői időszak alatt. Fantasztikus munkát végzett egész végig. Zizou mindenkitől köszönetet érdemel. De ilyen a labdarúgás. Az edző távozhat, de amit korábban elért, az megmarad. Hihetetlen munkát végzett. Még nem beszéltem vele, minden olyan gyorsan történt, de fogok majd vele beszélni. Az elmúlt időszakban nem tartottuk egymással folyamatosan a kapcsolatot, csak néhány üzenetet váltottunk egymással. De Zizou a barátom, és fogok majd vele beszélni. Nem tudom, hogy milyen volt pontosan a kapcsolata az elnökkel. A Real Madrid felhívott, hogy visszatérnék-e, bennem pedig semmi kétség nem volt”.

„Szeretném, ha a Real Madrid megnyerné a spanyol bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is. Ez a cél. A kritika a munka része, ez a világ legszeretettebb klubja. Sok felelősséggel jár ez a munka, néha pedig nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt az ember szeretné. De ilyenkor is a legfontosabb az, hogy tiszteljük az embert, legyen szó az edzőről, az újságírókról vagy a játékosokról”.

Mbappé
„Hiszek benne, hogy a legminőségibb játékosokkal a keretben egy csapatnak nagyobb esélye van trófeákat nyerni és sikereket elérni. Fontos, hogy a csapatban legyen meg az egyensúly, az adottságok, és a képesség arra, hogy áldozatokat hozzunk és együtt játsszunk. Ha ez megvan, akkor persze a játékosok individuális képességei egyértelműen előnyt jelentenek”.

Cristiano Ronaldo
„Nagyon kedvelem őt, de nem szeretek olyan játékosokról beszélni, akik más csapatban vannak. Szerződése van a Juventus csapatával, és szerintem nem helyes róla beszélgetni itt. Arról tudok beszélni, hogy mennyire csodálom őt. Nagyon jól teljesít a Juvéban, és nagyon sok gólt szerzett. Egy olasz újságíró egyszer megkérdezte tőlem, hogy szerintem ez lenne-e Cristiano pályafutásának vége. Én visszakérdeztem, hogy hány gólt is lőtt? Azt mondja harmincat. Mondtam is rá, hogy hát igen, korábban ötven gólt lőtt, szóval lassít a tempón”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend