Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-06-17 15:28 e.gergo realmadrid.com
Ramos: „Életem legjobb döntése volt aláírni a Real Madridhoz” Nyilatkozatok

Sergio Ramos a mai búcsúesemény után a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt egy mélyebb interjú erejéig.

A legjobb döntés volt ide igazolni
„Büszke vagyok arra, amit itt elértem. Ezt a tizenhat éven át tartó szövetséget nehéz lenne bárhol is reprodukálni. Nagyon sok dolgot nyertünk együtt, és ezt mind meg fogok őrizni az emlékezetemben. Kétség sem fér hozzá, hogy ha megtehetném, újra a Real Madridhoz igazolnék. Ez volt életem legcsodálatosabb fejezete. Azért jöttem ide, hogy trófeákat nyerjek, és ezt el is értem itt. Ezerszer is aláírtam volna a Real Madridhoz, ez volt életem legjobb döntése”.

Mindent beleadott a csapatért
„Jobb szeretem, ha inkább mások értékelnek engem, de ha egy szóval kéne jellemeznem az itt eltöltött időt, akkor a „tisztaságot” választanám. Minden percben, amikor ezt a címert viseltem, kitettem a lelkemet a klubért. Vannak erősségeim és gyengeségeim, de becsületes ember vagyok”.

Kapcsolata Pérezzel
„Mindig is különleges kapcsolatot ápoltam az elnökkel, apa-fia kapcsolat volt. Miatta élhettem meg ezt az álmot, ő hozott a Real Madridba és ő adott lehetőséget nekem arra, hogy trófeákat nyerjek. Örökké magamba zárom az emléket erről a szeretetről és az utolsó ölelésünkről. A jó dolgokra fogok emlékezni, csodálatos időket éltünk át a családunkkal”.

Búcsú
„Elmondtam az esemény után rögtön is, hogy jobb szerettem volna a szurkolóktól a stadionban elköszönni, szerettem volna érezni a támogatásukat, mert senki nem veheti már el azt a köteléket, amit kialakítottunk velük az évek során. A körülmények persze olyanok, amilyenek – itt van a COVID-19, ami bekorlátozza a búcsú lehetőségeit. De kiváltságosnak érzem magam az itt átélt dolgok és az itt kapott szeretet miatt”.

Kapott ajánlatot a csapattól
„Sok dolog történt itt, az ilyesmik megesnek az életben. Soha nem akartam elhagyni a Real Madridot, mindig is ez volt a célom és a mentalitásom. A klub ajánlott nekem új szerződést korábban, de a vírus miatt el lett halasztva a dolog. Aztán nemrégiben kaptam egy újabb ajánlatot egy évre és csökkentett fizetéssel. A pénzügyi része sosem volt gond, az évekkel volt a baj. Egyet ajánlottak, én pedig kettőt szerettem volna. A folytonosság a lényeg. Aztán végül elfogadtam az ajánlatot a kevesebb fizetéssel, de akkorra már azt mondták, hogy az az ajánlat nem él többé. Az ajánlatnak volt egy érvényességi ideje, amiről nem tudtam”.

El kellett volna fogadni az ajánlatot?
„A járvány miatt megváltoztak a körülmények, és hozni kellett egy döntést. De soha nem mondta nekem senki, hogy az ajánlat csak bizonyos ideig érvényes. Mikor elfogadtam, akkor már azt mondták, hogy lejárt az ajánlat. Ezt tiszteletben is tartom, de meglepett a dolog”.

„Nem tudom, miért volt érvényességi ideje. Barátságosan zajlottak a tárgyalások, de ezekbe nem is akarok mélyebben belemenni, mert ez magánügy. Egy héttel ezelőtt a klub az ügynökömön keresztül üzent nekem, engem pedig meglepett a helyzet. Soha nem volt szó ultimátumról, és tudtam, hogy még mindig tárgyalhatunk tovább. Aztán már túl késő volt. Nem haragszom senkire, és a Real Madrid örökké a szívemben marad”.

Az utóbbi hónapok érzései
„Nehéz időszak volt, nem volt könnyű szakasz. Akkor igazán boldog az ember, ha ott lehet a pályán, és mikor sérülések miatt hónapokat kell kihagyni, vannak az emberben kételyek. Szerencsére elmondhatom, hogy teljesen felépültem, és szerettem volna versenyezni. Szerettem volna még sok éven át itt lenni, és megkapni ezt a nyugalmat az új szerződéssel is. De ha a teljes képet nézzük, mi ez az utóbbi fél év a többi 15 és fél évnyi boldogsághoz és győzelmekhez képest?”

A klub tervei
„Egyetlen játékos sem áll a klub felett, és a klubnak folytatnia kell a munkát, megvannak a saját prioritásaik. Szerettem volna még sok éven át itt lenni, Madrid az otthonom és a családom, itt tanultam meg mindent, amit ma tudok. Mindig is az otthonom marad ez a csapat. Ma elköszöntem, de semmi kétségem afelől, hogy még visszatérek”.

„A játékosoknak a pályán kell beszélniük, nem pedig azon kívül. Én mindig a legjobb énemet adom, amikor a pályán vagyok. A klub elnöke már három-négy hónapja tudja, hogy nem a szerződésajánlat pénzügyi részével volt gond, hanem az évek száma. Én kettőt szerettem volna, az adott volna nyugalmat és folytonosságot nekem és a családomnak. Szerintem megdolgoztam a két évért. De az élet megy tovább. Egy fejezet most lezárul, egy másik pedig kezdetét veszi”.

A jövő
„Számomra ez volt a tökéletes házasság, a Real Madrid és Sergio Ramos között. Vannak dolgok, amiket nem tudunk befolyásolni, és el kell fogadnunk. Most megpróbálok új csapatot és új álmokat keresni, és igyekszem egy újabb trófeát hozzáadni a gyűjteményemhez”.

Tárgyalás más klubokkal
„Erre nem gondoltam egyszer sem. Január óta szabadon tárgyalhatok, jött is pár megkeresés de soha nem volt az a fejemben, hogy elmenjek innen. Erről mindig is őszintén nyilatkoztam. Most elkezdjük megnézni, hogy milyen jó opciók vannak előttem. A Sevilla is nagyon kedves csapat számomra, de nem gondolkodok ilyesmiben. Ami a Barcelonát illeti, az egy egyértelmű és határozott „nem” a részemről. Nyugodt lehet mindenki, nem fogjátok Sergio Ramost a Barcelona mezében látni”.

Ancelotti, Zidane és Luis Enrique
„Remek barátságot ápolok Ancelottival, és a profi kapcsolaton túl mindig is nagyszerű barátok voltunk. Mikor visszatért a klubhoz, felhívtam őt hogy gratuláljak neki. Sok jó dolgot zártam az emlékeimbe a közös időkből. Zidane kiérdemelte a történelem legjobb edzője címet, és egyben az én egyik legjobb edzőm is volt. Nagyon szeretem őt, a nagyok közé tartozik. Olyan ő számomra, mintha családtag lenne. Ami a válogatottat és Luis Enrique-t illeti, értem a meghozott döntéseit, de nem akarom értékelni. Igyekszem a legjobbat nyújtani annak érdekében, hogy visszatérhessek a válogatottba. A válogatott mindig szenvedéllyel töltött el, és harcolni fogok a visszatérésért”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend