Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-07-12 18:26 ___Samy___ marca.com
Hoeness véleménye Kroosról: „Nincs helye a mai futballban” Nyilatkozatok

A Bayern München tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness egy felettébb meglepő véleménnyel állt elő, mikor a németek idei EB szereplését elemezte.

Hoeness a németek játéknak elemzésekor elmondta, szerinte Kroos játékstílusa nincs összhangban a modern futballal: „Nagyon kedvelem Kroos-t, számos alkalommal nyújtott már világklasszis teljesítményt, a Bayernben is nagyszerű volt, de a játékstílusa már elavult. Azt kell mondani, hogy Kroos nem illik bele a modern játékba a horizontális passzaival. A játék most már sokkal inkább vertikálisan zajlik. A játékosok megkapják a labdát és gyorsan előre viszik azt.”

„Aztán ott van az a szörnyű futball Anglia ellen. 1-0-ás hátrányban voltunk az utolsó negyed órában, és Kroos egyszerűen nem ment tovább a félpályától. A játékstílusának teljesen vége. Oldalra játssza a labdát, majd megint oldalra, miközben az ellenfél védelme rendeződni tudott.”

Sőt, az elnök tovább ment, szerinte Kroosnak már az Európa-bajnokságra utazó keretben ott sem kellett volna lennie „Az első két meccs rendben volt hátul a négy emberrel. Aztán a harmadik meccsen feleslegesen három védővel kezdtünk. Miért? Löw azt akarta, hogy Kroos is pályán legyen. Toni Kroosnak nincs helye a mai futballban.”

„Ha négy védővel, Goretzkával, Kimmichel, Müllerrel plusz Sanéval, Gnabryval és Havertzel játszunk, más helyzetben lettünk volna. Németország szörnyű futballt játszott.”

Kroos válasza

Toni Kroos ezt nem hagyta szó nélkül, és Twitteren ironikusan szúrt vissza honfitársának.

„Uli egy nagyszerű ember, nagy futball tudással (bár az RTL-hez nem elég), aki kevésbé érdekelt a vitákban és teljesen elégedett önmagával. Hasonló a pályamunkásához.”

A pályamunkás kifejezést nem véletlenül használta a középpályás, hiszen ezt korábban Uli használta pont rá, ugyanis szerinte Kroos a visszavonulása után a Bayern Münchennél még pályamunkás sem lehetne.

Hoeness állításával szemben a statisztika teljesen más képet mutat. A német játékosok közül Toni Kroos passzolt a legtöbbet (287), ő adta a legtöbb hosszú labdát (87), a legtöbb progresszív átadást (45) és az ő neve mellett szerepelt a legtöbb szerelés és labdaszerzés (24). Ráadásul ha az EB teljes mezőnyét nézzük, akkor a német karmesternek volt a legtöbb passza a támadó harmadban. Ezt a statisztikát egyébként maga Kroos is megtalálta a Twitteren, és gúnyosan az „Uli Hoeness nem kedveli ezt” szöveggel osztotta meg.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend