Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-07-22 15:53 e.gergo realmadrid.com
Alaba: „Sok ajánlatot kaptam, de számomra csak a Real Madrid jöhetett szóba” Nyilatkozatok

Hivatalos bemutatása után David Alaba az újságírók rendelkezésére állt első hivatalos madridi sajtótájékoztatója keretein belül.

„Azért döntöttem a váltás mellett, hogy mind játékosként, mind pedig emberként fejlődni tudjak. Sok ajánlatot kaptam, de számomra csak a Real Madrid jöhetett szóba. Ez egy valóra vált álom, a világ legjobb klubjában lehetek, és alig várom már ezt a kihívást. Nagyon várom, hogy felhúzhassam a csapat mezét, és hogy gólokat szerezhessek a Real Madrid színeiben”.

A 4-es mezszám
„Beszéltem erről a klubbal. Felajánlották nekem a számot, mert nem volt más ami elérhető lett volna. Tudom, hogy mit jelent ez a szám a klub számára. Megtiszteltetés lesz viselni, nagyon motivál engem. Mindent bele akarok adni ezért a mezszámért, ami erőt és vezetői képességet képvisel”.

Mit adhat a csapatnak?
„Nem azért vagyok itt, hogy bárkihez is hasonlítsanak engem. Azért vagyok itt, hogy David Alaba legyek most és a továbbiakban is. Szeretném minden képességemmel és erősségemmel segíteni a csapatot, igyekszem önmagam lenni”.

A Bernabéu stadion
„Nagy öröm számomra, hogy a szurkolók előtt játszhatok majd. A Bayern színeiben volt már lehetőségem ebben a stadionban játszani, nem is egyszer, hanem sokszor. Mindig élvezet volt. A hangulat mindig is fantasztikus volt ebben a stadionban, és nagy öröm számomra, hogy most ezt a mezt viselhetem”.

Ancelotti
„Sajnáltam, hogy Zidane elment a klubtól, ugyanakkor nagyon boldog voltam amikor megtudtam, hogy Ancelotti lesz az új edző. Ismerem őt még Münchenből. Néhány perccel ezelőtt találkoztam is vele, és nagyon jó érzés, hogy újra vele dolgozhatok majd. Csak néhány perc erejéig beszéltünk most, és a fociról nem sok szó esett”.

Poszt
„Nagyon sokoldalú játékos vagyok, nem titok hogy több poszton is tudok játszani. A döntés az edzőé lesz, én pedig bízok benne. Rajta fog majd múlni a posztom. Attól függ majd minden, hogy ő hol szeretné látni a játékosokat majd a pályán”.

Első megérzések
„Szerintem legkésőbb holnap meglesz az első edzésem is a csapattal. Nehéz lesz a következő pár nap ütemezése, de nagyszerű emberekkel vagyok körülvéve. Szeretém minél hamarabb megismerni a csapatot. Remekül érzem magam”.

Nyelvi akadályok
„Néhány szó még megmaradt a Bayern-es időszakból, mert voltak spanyol játékosok a csapatunkban – ilyenkor ráragad az emberre néhány szó. Igyekszem majd minél hamarabb megtanulni a nyelvet, hogy kommunikálni tudjak a csapattársaimmal”.

Toni Kroos
„Beszéltem már vele, és örülök neki, hogy újra láthatom. Mesélt nekem a Real Madrid történelméről és azokról a sikerekről, amiket a csapat elért az utóbbi évtizedekben, de persze ezek mindenki által ismert tények. Számomra ez a világ legnagyobb klubja”.

Emlékek a csapatról
„Nagyon jó kérdés. Egészen gyerekkoromig kell visszamenni az első emlékekig. Mindannyian tudjuk, hogy mi is a csapat essszenciája. Világszerte hatalmas ez a klub. A fehér szerelés, a „Real” cím… Fiatal koromban Bécsben éltem, és ott is sok képet láttunk a csapatról. Nagyon különleges itt lenni ma”.

Sergio Ramos
„Hosszú időt töltött a csapatban, és vezérré vált a 4-es mezszámot viselve. Ezt mindenki tudja. Tegnap azt mondták, hogy ez az egyetlen elérhető mezszám, és nem akartam más játékosokkal beszélni most arról, hogy odaadják-e nekem a számukat. A 4-es szám nagy motiváció számomra, és szeretném méltón és tisztelettel képviselni. De szeretném megismételni magam: nem azért vagyok itt, hogy másokhoz haosnlítsanak, hanem azért, hogy megmutassam az erősségeimet, és továbbra is önmagam legyek”.

Varane
„Nagyon szerettem volna egy csapatban játszani Ramosszal, a csúcson játszott több, mint egy évtizeden keresztül. Igazi vezér. De Varane is azok között van, akikkel nagyon szívesen játszok együtt. Varane is kiváló focit játszik évek óta, nagyszerű védő és remek adottságokkal rendelkezik”.

Mbappé
„Világklasszis játékos, ez vitathatatlan. Mindannyian tudjuk ezt, de nem én vagyok az illetékes ebben a kérdésben, mástól kellene kérdeznetek róla”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend