Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-07-27 09:23 e.gergo marca.comas.com
Varane távozása nagy előrelépés lehet az Mbappé-projeknek Átigazolási hírek

A hírek szerint a Real Madrid és a Manchester United nagyon közel áll ahhoz, hogy véglegesítsék a francia védő átigazolását, amiből a spanyol alakulat nagyjából 50 millió eurót láthat majd – ez a következő lépés a klub hosszú távú terveiben afelé, hogy Mbappé-t leigazolhassák.

A Real Madridnál nem számíthatunk igazolásra idén nyáron, hacsak nem sikerül megszerezni Kylian Mbappé-t a PSG-től. A támadó biztosan rekordösszegbe kerülne, ami miatt a spanyol csapatnak el is kell adnia néhány játékost, ezzel ellensúlyozva az űrt, amit a klub kasszájában hagyna Mbappé lehetséges leigazolása. Varane eladása az első, de nem az egyetlen lépés ehhez.

Sergio Ramos távozása és ezzel a nettó 15 millió eurós fizetésének kiesése is egy lépés volt efelé, és a Real Madrid nem is valószínű, hogy igazolna a posztra már, annak ellenére sem, hogy egy nyár leforgása alatt a klub elveszítheti mindkét kezdő belső védőjét. David Alaba ingyen igazolt a csapathoz, Nacho és Militao maradni fognak, a negyedik helyet a poszton pedig Victor Chust, Mario Gila vagy Jesús Vallejo töltheti be.

A Real Madrid nem nagyon mozgolódik az átigazolási piacon, vélhetően azért, mert Mbappé leigazolására „gyűjt” a klub. Ezért kapott új szerződést Lucas Vázquez is, hiszen a játékos fizetése nem túl magas, és olcsóbb volt őt megtartani, mint másik játékost keresni a helyére a piacon.

Ami a pénzügyeket illeti, a Real Madrid relatíve erős pozícióban van a többi klubhoz képest, a pandémia alatt is sikerült 874.000 eurós profitot termelnie a klubnak. A klub vezetősége tudja, hogy nagy erőfeszítések kellenek Mbappé leigazolásához, akit a PSG nem valószínű, hogy elengedne 180 millió euró alatt, annak ellenére sem, hogy szerződése lejár 2022 nyarán. Persze ahhoz, hogy átigazolásról lehessen szó, a PSG-nek először nyitottnak kell lennie az ajánlatokra, amire egyelőre nem hajlandó a francia klub.

Ha a Real Madrid mégis meg tudná győzni a franciákat, hogy jobban járnak ha most, a szerződésének lejárta előtt pénzt csinálnak még a játékosból, akkor nem elég Mbappé átigazolási díja, de a fizetése is a Real Madridot kezdené el terhelni. A hírek szerint Mbappé csúcsfizetést kapna Madridban, évi nettó 20 millió eurós fizetéssel ő lenne a keret legjobban fizetett játékosa.

Minden szempontból hatalmas átigazolás lenne, így az eladások kulcsfontosságú szerepet töltenek majd be. A Real Madrid keretében jelenleg 28 játékos szerepel, a végső keretbe viszont csak 25 játékost nevezhet a klub. De nincs sok játékos, akiért nagy pénzt lehetne kérni.

Vinicius az eladó-listán volt a sajtó korábbi értesülései szerint, de róla időközben kiderült, hogy érinthetetlen. Luka Jovic lehetne még egy potenciális távozó, bár a szerbért két éve fizetett több, mint 60 millió eurót nem valószínű, hogy a spanyol csapat viszontlátja bármikor. Ezért is lehet hatalmas előrelépés a pénzügyekben Varane értékesítése a Real Madrid számára.

Jó hír továbbá a Real Madrid számára, hogy sajtóértesülések szerint maga Mbappé is bejelentette a PSG új vezetőedzőjének, hogy nem szeretne szerződést hosszabbítani a francia csapattal, és vagy idén nyáron, vagy jövőre szerződése lejártával távozni szeretne a PSG-ből.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend