Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-07-30 18:55 e.gergo
Carvajal: „El sem tudom képzelni az életemet a Real Madrid nélkül” Nyilatkozatok

Dani Carvajal az új szerződésének aláírása után a Realmadrid TV rendelkezésére állt egy hosszabb interjú erejéig, melyben beszélt az eddig Madridban átélt dolgokról, a csapat új vezetőedzőjéről és a klubbal való viszonyáról is.

Élet a Real Madrid nélkül
„Ez a szerződés a legfontosabb dolog számomra. El sem tudom kézelni az életemet vagy a családom életét úgy, hogy nem ennek a klubnak a színeit viselem, és hogy nem ezt a klubot képviselem. Remélem, hogy sikerül kitöltenem a szerződésemet, és hogy innen vonulhatok majd vissza”.

A csapat sikereinek titka
„Elmondhatom, hogy gyakorlatilag az összes álmom valóra vált már itt. Az a nagyszerű ebben a mezben, hogy minden évben friss ambícióval vágsz benne neki az álmoknak, hogy újra be tudd őket teljesíteni. A csapat sikere ebben rejlik”.

Közös történelem a csapattal
„Emlékszem arra a fiúra, aki annak idején voltam. Egy fiatal srác, aki mindenáron a Real Madridban szeretett volna játszani, és aki minden nap keményen dolgozott és harcolt annak érdekében, hogy ez az álom valóra váljon. Az évek telnek-múlnak, de a mai napig ott van bennem az az énem. A klub végignézte, ahogy felnövök és ahogy családot alapítok, fantasztikus dolog ez. Időt tölthettem a régi edzőközpontban, letehettem az új edzőközpont alapkövét, játszhattam a Santiago Bernabéu stadionban, játszhatok majd a megújult stadionban… Nagyon büszke vagyok ezekre a pillanatokra”.

„Kemény munka, áldozatok, értékek, tehetség és erőfeszítések kellenek ahhoz, hogy az embernek lehetősége legyen az első csapatban játszani. Ha eljutott idáig egy játékos, akkor pedig ki kell hoznia a lehető legtöbbet minden pillanatból, minden edzésen úgy kell dolgozni, mintha az lenne az utolsó annak érdekében, hogy itt tudjon maradni valaki. Meg kell élni a pillanatokat, mindent ki kell hoznod magadból, és ha ezt teszed, a siker jönni fog, ahogyan annak is a lehetősége, hogy éveken át itt tudj játszani a csapatban”.

Legjobb pillanatok
„Nagyon sok van belőlük, nehéz lenne csak egyet kiemelni. De ezt mindenki elmondhatja innen a csapatból, aki átélte ezt a csodálatos időszakot. A tizedik Bajnokok Ligája serleg indított be mindent, még akkor is ha az akkor a szezon második trófeája volt, a Barcelona elleni Copa del Rey győzelem után. A tizedik BL-serleg egy kicsit mindent képvisel: a sikeres keret által bejárt utat, a hitet és a szenvedélyt”.

Szokások
„Szeretek először jobb lábbal a pályára lépni. A meccsek előtt balról a második wc-fülkében szoktam imádkozni, és a jobb zoknimat húzom fel először. Egyszerű dolgok ezek, de ma már gondolkodás nélkül csinálom őket”.

Ancelotti
„Carlo egy top edző, a szó minden értelmében. Mikor visszatértem Németországból, az első szezonomban vele dolgoztam, az ő vezetésével debütáltam és lehetőséget adott nekem arra, hogy fontos játékos válhasson belőlem. Végül sikerült azonosulnom a posztommal és kiharcolom Carlo bizalmát”.

A család fontossága
„Nem lehetnék ma itt és nem írhattam volna most alá 33 éves koromig szóló szerződést akkor, ha nem részesülök abban az oktatásban, amit a szüleim biztosítottak nekem. A szüleim nagyon fontos részei az életemnek minden nap, akkor is ha épp jól mennek a dolgok, és akkor is ha nem. Mindig támogatnak abban, hogy előre tudjak lépni, ezért szeretem az összes ilyen élményt megosztani velük is. A család a legfontosabb dolog az életben”.

Hála a klub felé
„Csak köszönettel tartozom a klubnak, köszönök mindent a Real Madridnak, amit kaptam a klubtól. Ez a csapat faragta azt az embert, aki ma vagyok, itt formálódtam mint labdarúgó, és mindent nagyon megbecsülök. Még itt leszek egy ideig, most pedig ideje szintet léni és fontos szereplőjévé válni ennek az új proejtknek, ami során igyekszünk még több trófeát nyerni”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend