Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-08-01 15:37 ___Samy___ realmadrid.com
Hivatalos közlemény: Szuperliga Egyéb hírek

A Real Madrid CF, az FC Barcelona és a Juventus üdvözli a Bíróság azon döntését, amely azonnali hatállyal feloldja a Szuperliga minden alapító klubja elleni intézkedéseket, beleértve a fent említett három klub elleni fegyelmi eljárás megszüntetését, valamint a kilenc alapító klubra kiszabott korlátozások és büntetések megszüntetését, amivel elkerülik az UEFA fegyelmi eljárását.

A Bíróság támogatja az Európai Szuperliga alapítóinak kéréseit, elutasítja az UEFA fellebbezéseit és megerősíti az UEFA felét tett figyelmeztetését, mely szerint a határozatának be nem tartása pénzbírságot és esetleg büntetőjogi eljárást von maga után. Az ügyet majd az Európai Bíróság bírálja el Luxemburgban, amely felülvizsgálja az UEFA monopolhelyzetét az európai futballban.

Kötelességünk foglalkozni a futball előtt álló nagyon komoly problémákkal: az UEFA az európai futball versenykiírásainak egyedüli törvényhozója, kizárólagos üzemeltetője és egyedüli tulajdonosa lett. Ez a monopolisztikus helyzet érdekellentétben károsítja a futballt és annak versenyegyensúlyát. Ahogyan azt számos bizonyíték mutatja, a pénzügyi ellenőrzések nem megfelelőek és azokat helytelenül alkalmazzák. Az európai versenyeken részt vevő kluboknak joguk van arra, hogy a saját versenyeiket irányítsák.

Örömünkre szolgál, hogy a továbbiakban már nem leszünk kitéve az UEFA folyamatos fenyegetéseinek. Célunk, hogy a Szuperliga projektet konstruktív és együttműködő módon fejlesszük, mindig számítva a futballban érdekelt személyekre: a szurkolókra, a játékosokra, az edzőkre, a klubokra, a ligákra, a nemzeti és nemzetközi szövetségekre. Tisztában vagyunk azzal, hogy a javaslatunknak vannak elemei, amelyeket felül kell vizsgálni, amik természetesen párbeszédekkel és konszenzus révén javíthatóak. Továbbra is egy olyan projekt sikerében bízunk, amely mindig megfelel majd az Európai Unió törvényeinek.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend