Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-11 20:19 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Különleges lesz visszatérni a Bernabéu stadionba” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 4. forduló 2021 SZEP 12 (vasárnap) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 5-2

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Bernabéu stadionban megrendezésre kerülő Real Madrid – Celta Vigo spanyol bajnoki összecsapás előtt:

Ismét otthon
„Különleges nap lesz minden madridista számára, és számunkra is, mert újra az otthonunkban léphetünk pályára, ez mindig segíteni tud egy csapatot. Jó teljesítménnyel kell ezt az alkalmat emlékezetessé tennünk, és mindhárom pontot meg kell szereznünk. Szeretnénk jól és szépen játszani, és a legfontosabb az, hogy megszerezzük a három pontot”.

A szurkolók elvárásai
„A Real Madrid szurkolóinak elvárásai egyszerűek: szeretnének olyan játékosokat látni a pályán, akik harcolnak, motiváltak és mindent beleadnak, amikor játszanak. Ha a játékosok minden tőlük telhetőt beleadnak, akkor nyugodtak lehetnek. Az egész keret tisztában van vele, hogy mik a szurkolók elvárásai”.

Camavinga debütálása
„Camavinga erősen érkezett, játszott a válogatottal is előtte, és izgatottan, motiváltan csatlakozott hozzánk. Jó formában érkezett, és remek adottságai vannak. Természetesen bevethető lesz a holnapi meccsre”:

Marcelo visszatérése
„Marcelo jól van, az edzéseken is jól dolgozott. Sikerült felépülnie, ahogyan Mendy-nek is. Miguel is rendben van, igazi verseny van arra a posztra a kereten belül. Modric és Nacho is visszatért. Én úgy látom, hogy a keret jó formában van, erős alternatíváink vannak a posztokra, és nagyszerű dolgokra lehetünk képesek idén”.

Saját munkája
„Több tapasztalatom van most, mint amikor legutóbb elmentem a csapattól. 2015 után a Bayern, a Napoli és az Everton csapatában is dolgoztam. Tapasztaltabb vagyok, és nagyon izgatottan tértem vissza ide. Ki kell élveznem ezt az élményt, és nem szabad hátra néznem. Ha az ember fejlődni akar, akkor csak előre szabad tekintenie, mert a foci változik és mindig van mit tanulni”.

Válogatott meccsek
„A válogatottal szereplő játékosok tegnap nem sokat edzettek velünk, a mai edzésen meglátjuk, hogy milyen állapotban tértek vissza. Nem hinném, hogy bármi gond lenne azzal, hogy akár holnap is szerepelhessenek. Ha bármelyikük fáradt, akkor az a legjobb, ha nem játszik az illető, de úgy tűnik hogy jól kipihenték az utazást”.

„Fontos, hogy a LaLiga foglalkozzon az elhalasztott meccsekkel, mert ütemezési gondok lesznek, amiket az UEFA és a FIFA kell, hogy megoldjon. A naptár tele vann, és remélem sikerül megoldaniuk. Szerintem jó dolog, hogy a LaLiga is dolgozik az ügyön, a játékosok egészségét kell figyelembe venni a döntések meghozatalakor. Néha jó, ha elhalasztanak egy-egy meccset, mert a játékosok amúgy is túl sok mérkőzésen kell, hogy szerepeljenek”.

Középpálya
„Erős a verseny, sok top játékosunk van a posztra. A világ legjobbjai között vannak, és ezt nem csak én mondom. Casemiro, Kroos, Modric, Valverde aki ugyan nagyon fiatal, de remek adottságokkal rendelkezik… Ott van Isco, Camavinga, Ceballos is visszatér. Nagyon összetett keretünk van, és türelmesnek kell lennünk, mert nem játszhat mindenki. A türelem nagyon fontos. Az is fontos, hogy a játékosok elfogadják a döntéseimet, mert nagy a verseny a kereten belül”.

Kroos felépülése
„Folyamatosan fejlődik, és fontos hogy ne siettessük. Az lenne a legjobb, ha mihamarabb felépülne, szerintem nemsokára csatlakozni is tud majd a csapathoz anélkül, hogy bármit is elkapkodnánk”.

Hazard
„Jól van. Játszott a belga válogatottal, és jól érezte magát. Kezd visszatérni az a Hazard, akit mindenki ismert korábbról. Boldog vagyok és izgatott vele kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy vissza fog térni a legjobb formájához”.

Bale visszatérése a Bernabéuba
„Erősen kezde a szezont, mert jól dolgozott az edzéseken. De még mindig nincs a legjobb formájában. Fejlődnie kell. Bevethető lesz holnap, és az hogy játszik-e vagy sem, csak az erőnlétén fog múlni. Minden játékost meg kell vizsgálnom, aki játszott a válogatottjával most a szünetben”.

Mariano
„Kérte a távozását az átigazolási időszak végén, de nem találtunk megoldást. Nem tudott csapatot találni, és itt maradt. Az akarata, motivációja és küzdeni akarása nem sérült, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy bekerüljön ebbe a csapatba. Ugyanolyan esélyei vannak, mint a többi társának, és létfontosságú lesz az, hogy elkötelezetten és motiváltan dolgozzon”.

Átigazolási időszak
„Mbappé nagyszerű játékos, és maradt a PSG-nél. A legjobbakat kívánjuk neki, de mi csak a saját keretünkre összpontosítunk”.

Ceferin beszólása Pérez-nek
„Elég furának találtam, hogy az UEFA elnöke inkompetensnek nevez egy olyan klubelnököket, akinek a csapata tizenhárom Bajnokok Ligáját nyert. Milyen akkor a többi elnök…?”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend