Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-13 10:46 ___Samy___ as.com
Tebas: „Florentino Perez pszichológiailag elrabolta a Barcát” Nyilatkozatok

A LaLiga elnöke szerint a Barcelona vezetőségének kisebbségi komplexusa van a Real Madrid elnöke, Florentino Perez miatt.

Javier Tebas Florentino Perezt azzal vádolta meg, hogy „pszichológiailag elrabolta” a katalán riválisukat az elmúlt években. Korábban pedig a Barcelona vezetőségét illette kritikával, akik a Szuperliga megalakulását támogatták.

Ugyanakkor az sem tetszett az 59 éves elnöknek, hogy mindkét szóban forgó csapat visszautasította a 2.7 milliárd eurós megegyezést a CVC-vel, hiszen szerinte ezzel a katalánok meg tudták volna tartani Lionel Messit. A spanyol labdarúgás két legerősebb embere közötti vita most ott tart, hogy Tebas Perezt okolja azért, amiért Laporta nem fogadta el ezt a fenti ajánlatot.

„Az az érzésem, hogy a Barcánál pszichológiai rablás van jelen, ami Florentinóhoz köthető, mint egyfajta kisebbségi komplexus. Florentino egy nagyon intelligens ember és Jose Angel Sanchez, a vezérigazgatója, az európai futball legempatikusabb alakja.”

„Mindez a csillogás és tudás egy olyan emberrel áll szemben (Laporta), aki a világ futballjában több, mint 10 éve nincs jelen.”

„A Barca egészen addig támogatta a CVC megállapodást, amíg a Real Madrid nemet mondott… Az utolsó 72 órában minden megváltozott. Szerintem ez nagyon is kapcsolatban áll a Szuperligával és azzal a stratégiával, amit a Real Madrid követ.”

Az elmúlt évek rossz pénzügyi menedzselése utolérte a Barcelonát, amikor a LaLiga új pénzügyi korlátozásai miatt nem tudtak új szerződést ajánlani Messinek. Azonban Tebas szerint erre nem került volna sor, ha a katalán vezetőség támogatja a CVC-t.

„Igen, el lehetett volna kerülni (Messi távozását). Beszéltem erről Laportával személyesen. Úgy gondolom, hogy a Barcelona következő idénybeli számadataival kiderül, hogy Messi valóban maradhatott volna-e vagy sem.”

„Nem pénzügyi döntés volt. Ezt biztosan tudom. Ha Laporta kezet fogott Messivel az azért volt, mert egy hónapig támogatták a CVC megállapodást. Négy hónapig volt ez így. Ezért mondta azt, hogy jól állnak a dolgok. Kétszer is felhívott amiatt, hogy gyorsítsuk fel a megállapodást, mert Messi kezdett nyugtalan lenni.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend