Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-16 10:30 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Courtois megmentett minket” Bajnokok LigájaNyilatkozatok
UEFA Bajnokok Ligája - 1. csoportkör 2021 SZEP 15 (szerda) 21:00 San Siro 0-1

Carlo Ancelotti nyilatkozata az Inter elleni győzelem után:

„Nagyon fontos és nehéz győzelem volt. Az első félidő nagyon nehéz volt, a másodikban aztán jobb lett a helyzet. Összetett teljesítmény volt, voltak jó dolgok és voltak hibák is. A csapat jó hozzáállást mutatott. Courtois-nak hála kapott gól nélkül hoztuk a meccset, de a védelem sem volt rossz összességében”.

„Ha visszahúzódva játszunk, akkor több lehetőségünk van a kontratámadásokra, ezt nem csináltuk jól az első félidőben. Máshogy hoztuk ki a labdát, hátul hárman voltak Vini pedig nyíltabban mozgott. Később az Inter lelassult kicsit, az első félidőben nagyon intenzíven játszottak, és amikor lelassultak, jobban tudtunk irányítani, és több helyzetet tudtunk kialakítani”.

Szélek
„Jobban ment a játék a szélen amint Rodrygo pályára lépett. Kerestük a megoldásokat. Lenyűgözött a csapat teljesítménye, mert igazán oda kellett tenniük magukat, és egyben kellett maradniuk. A csapatban nem csak minőség van, elkötelezett is mindenki és ez nagyon fontos. Önbizalmat ad a védelemnek, hogy kapott gól nélkül zártunk. Mind a négyen briliánsan teljesítettek hátul. Néha sebességet kell kapcsolni, és nyomni kell előre a széleken, és ezt is nagyon jól csinálták”.

Rodrygo
„Mindig így van, hogy akik csereként állnak be, el tudnak dönteni meccseket. Azt mondtam neki, hogy nem az számít, hogy hány percet játszik, hanem az, hogy azokban a percekben hogyan játszik. Rodrygo létfontosságú szerepet játszott ma, nem csak a gólja miatt, hanem azért is, ahogyan segítette a csapatot. Sokat futott hátra védekezni, és elégedett voltam azzal, amit láttam tőle a pályán. Kulcsszerepe lehet a csapatban. Néha lehet hogy fordítva lesz: ő lesz a kezdőben, és az ő helyére érkezhet majd valaki aki eldönti a meccset”.

Camavinga
„Képes arra, hogy a Real Madridban játsszon, ezért is igazoltuk le. Nagyon fiatal, de remek adottságokkal rendelkezik, és nagy potenciál rejlik benne. Fejlődnie kell még, ami a védekezést illeti, és biztos vagyok benne, hogy fejlődni is fog a jövőben”.

„A játékosok megérdemelték a győzelmet, mert nagy nyomás alatt játszottak az első félidőben, a másodikra pdig sokat fejlődtek. A friss cserejátékosok jelenthetik a külömbséget egy ilyen feszült meccsen, és mindenki nagyon jól teljesített. Gondolkoztam azon, hogy Hazard is pályára lépjen a második játékrészben, de mikor az Inter ennyire feltöltötte a középpályát, úgy döntöttem hogy olyan játékosokat hozok be, akiket tudunk a széleken használni a támadásoknál, mint Rodrygo és Vini”.

Courtois
„Megmentett minket az első félidőben. Volt két vagy három világklasszis védése. De nem volt rossz a védelmünk. Elvesztettünk néhány labdát azon a részen, de egyébként mindenki igazán jól dolgozott. Összpontosítottak a játékosok a védekezésre, kellett is ez, mert az Inter nagyon erős”.

Erőnlét
„Intenzív meccs volt, de az Inter nagyon sok erejét elhasználta az első félidőben, és ez kihatott rájuk a szünet utén. Nagyon jól teljesítettek a meccs első felében, mi pedig jobban játszottunk a másodikban. Jó a csapat erőnléte, olyan játékosaink vannak, akik tele vannak energiával, mint Vini, Casemiro, Camavinga, Valverde és így tovább… Sok energiát adnak minden meccshez. Erős fiatal játékosaink vannak, remek adottságokkal. Az ilyen meccseken szükség van a tapasztalatra is, de ez normális”.

Alaba és Nacho
„A tapasztalaton múlott, hogy Nacho játszott. Miguel még mindig fiatal, és vasárnap játszott. A mai meccsen a tapasztalat igazán sokat számított. Nagyon tetszik Alaba a védelem közepén, és ha ez neki is jó, és épp nincs semmilyen vészhelyzet, akkor ezen a poszton fog játszani”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend