Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-17 18:21 ___Samy___ marca.com
Higuain: „26 gólt szereztem, a Real Madrid mégis leigazolta Kakát és Benzemát…” Nyilatkozatok

Az Inter Miami argentin csatára visszatekintett a Real Madridnál töltött idejére és elmondta, hogy a klubnál akkoriban jelenlévő versenyhelyzet növekedése kérdések elé állította.

Gonzalo Higuain 2007-ben igazolt a Real Madridhoz, majd őt követte 2009-ben Cristiano Ronaldo, Kaká és Karim Benzema. Bár szerinte utóbbi kettő 2010-ben csatlakozott.

„Benzemával egy nagyon egészséges versenyhelyzet alakult ki, a legjobb formánkat kellett nyújtanunk. Cristiano érkezésének évében ő 27 gólt szerzett, én pedig 26-ot”, nyilatkozta a 33 éves játékos az ESPN Futbol 360-nak. Azonban az igazság az, hogy az argentin lőtt abban az évben 27 gólt, míg portugál kollégája 26-ot.

„A következő átigazolási idényben leigazolták Kakát és Benzemát. Ekkor azt kérdeztem magamtól, hogy vajon hány gólt kell még szereznem? Karim érkezése a legjobb formámat hozta elő, míg én is a legjobb formáját hoztam elő belőle. Ő egy óriási kilences.”

Higuain 18 évesen került Madridba, ahol nem is az első csapatba szánták először: „Nem a Real Madrid első csapatába szántak. Leigazoltak, hogy a Castillánál tartsanak. Ugyanakkor megvolt a lehetőség a kölcsönadásra is.”

„Édesapám azt mondta nekem a repülőgépen: ‘Az egyetlen dolog, amit kértek tőled az az, hogy ne félj. Soha ne félj, de mindig legyél tiszteletteljes…’és ez a mondtat velem maradt.”

„Mikor megérkeztem, az első csapattal edzettem. Majd a második edzésen Fabio Capello azt mondta nekem: ‘Velünk fogsz maradni.‘ Három vagy négy nappal később pedig kezdőként bemutatkoztam a Spanyol Kupában. A pálya jobb szélén fejeztem be a találkozót.”

Higuain jelenleg az Inter Miami színeiben szerepel, akiket erősen szóba hozott a sajtó Lionel Messivel. Azonban honfitársa egyáltalán nem számít arra, hogy karrierje végén honfitársával egy csapatban fog szerepelni.

„Ne keverjetek bajba…Fogalmam sincs Leo Miamiba való átigazolásáról. Egy év van hátra a szerződésemből Leo pedig azt hiszem két vagy három éves szerződést írt alá a párizsiakkal Nem hiszem, hogy egy csapatban fogunk játszani.”

„A klub akarja őt, meglátjuk. Ezután az év után kiveszek egy kis szünetet, távol a futballtól és mindentől.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend