Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-21 19:19 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Mindig az utolsó pillanatig harcolunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 6. forduló 2021 SZEP 22 (szerda) 22:00 Estadio Santiago Bernabéu 6-1

A Mallorca elleni hétközi bajnoki forduló előtt Carlo Ancelotti megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját:

Camavinga
„Minden megvan benne ahhoz, hogy a Real Madridban játsszon. Nagyon fiatal, nincs rajta nyomás, ő egyszerűen ilyen. Megmutatja a pályán, hogy mire képes. Nagyon jókedélyű játékos, sokat beszél a csapattársaival, és igyekszik mihamarabb megtanulni spanyolul. Van egy fiatalos frissesség benne. Beszélgettem vele a posztjáról. Nagyon gyors a labdával, összetett középpályás aki mindenféle szerepben megállja a helyét a középpályán. Modern középpályás, aki erős és jó adottságokkal rendelkezik. Sokat számít a jelenléte”.

Sérülések
„Minden csapat megszenved ezzel a problémával. Láttuk most a Valenciát, akik nem játszottak a meccsünk előtt hétköznap. Sok meccs van a szezonban, és ez sokat kivesz a játékosokból. Együtt kell élnünk ezzel a problémával. Valaki megsérül, valaki közben visszatér… A keret elég mély. Nagy kár a sérülések miatt, mert jobb szeretném, ha mindenkire számíthatnék. Ezen a héten Carvajal dőlt ki, jövő héten pedig visszatérhetnek olyanok, mint Mendy, marcelo vagy Kroos”.

Fejlődés
„Tudunk még javítani a játékunk folytonosságán, és a védekezésünkön. Egyelőre jól teljesítünk, lejátszottunk hat meccset, és a Bernabéuban is tudunk már játszani, ami szintén előnyt jelent. Öt meccsünk volt idegenben, olyan nehéz pályákon, mint Milánóban, Valenciában, vagy Sevillában. Tökös ez a csapat. A minőség és az intenzitás is szükséges, különösen az európai porondon. A bajnokságban is nagyon fontosak ezek, mert sok meccsünk van”.

Hazard
„Jól érezte magát a mérkőzés után, és jó meccse is volt. Nem arra van szükségünk, hogy sok percet legyenek pályán a játékosok, hanem arra, hogy amikor pályán vannak, akkor jól teljesítsenek”

Az utolsó percig küzdeni
„Jól fog kijönni a lépés számunkra, ha jó hozzáállást mutatunk a pályán. Elnézve a keretben rejlő adottságokat, az eredményekhez vezető úton a mutatott szellemiség a kulcs, mert mindig az utolsó pillanatig harcolunk”.

Egyensúly
„A győzelem megszerzése a legfontosabb, és jó játékkal természetesen nagyobb az esélyed nyerni. Hogy mit jelent a jó játék? Jó védekezést, és a kulcsszó az egyensúly: jól kell teljesítenünk labdával és labda nélkül is. Nem gondolhatunk mindig a védekezésre, jobban kell nyomást gyakorolnunk elől is”.

Rotálás
„Fel kell mérnem, hogy a játékosok hogyan épültek fel, de fontolgatok néhány változtatást. Meglátjuk majd, hogy a mai edzés hogyan alakul, és az alapján hozok majd döntés. De szerintem lesz pár változtatás a csapatban”.

Vini formája
„Jól teljesít, mert érettebb és magabiztosabb lett. Nagyon odateszi magát, és nehéz őt a padon hagyni, ha nincsen kifáradva. 20 éves, és képes több meccset is lejátszani zsinórban”.

Cserék
„Minden játékos tudja, hogy mit gondolok. Nehéz kijelölni a kezdőcsapatot, és lehet hogy nem boldog emiatt, de erre számítani lehetett. Furcsa is lenne, ha boldog lenne egy játékos, aki nem lép pályára, nem is szeretem azokat a játékosokat, akikk nem játszanak és ennek ellenére boldogok. Minden játékos jól dolgozik az edzéseken, és ezt szeretem látni. Ez azt jelenti, hogy intenzívebbek az edzések, és mindenki kapni fog játéklehetőséget”.

Az edző szerepe
„Az edzőnek figyelembe kell vennie a klub történelmét és tradícióit is, és eszerint kell játékstílust választania. Meg kell nézni a játékosok adottságait is. A klub nagyon jól ismer engem, és én is nagyon jól ismerem a klubot. Jól érezzük magunkat jelenleg. Nagyon jó kapcsolatot ápolok a klubbal, olyan mintha a mézesheteinket töltenénk. Lesznek kevésbé briliáns pillanataim, de a tiszteletből soha nem lesz hiány részemről a klub, az elnök és a szurkolók irányába”.

„Tapasztalataim alapján minden csapat szembesül problémákkal a szezon során, és nekünk is lesznek bonyolultabb pillanataink. De lesznek jó pillanatok is, így volt ez akkor is, amikor először voltam itt edző. Túllendültünk a rossz dolgokon. Minden jól alakul számunkra jelenleg, de biztosan lesznek majd problémák, az edzőnek pedig azon kell dolgoznia, hogy ezeket megoldja. Nem tudok többet mondani erről”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend