Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-25 08:44 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A keret tele van minőségi és kreatív játékosokkal” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 7. forduló 2021 SZEP 25 (szombat) 21:00 Estadio Santiago Bernabéu 0-0

Carlo Ancelotti sajtótájékoztatója a Villarreal elleni spanyol bajnoki mérkőzés előtt:

A Villarreal
„Egy olyan csapat ellen játszunk most, akik remek adottságokkal és sok tapasztalattal rendelkeznek. Hozzá vannak szokva ahhoz is, hogy a legmagasabb szinten játsszák a meccseket. Fontos mérkőzés lesz, és a legjobb formánkat kell nyújtanunk, ha nyerni akarunk, mert top csapat ellen játszunk”.

Védelem
„A védekezésen javítanunk kell. A szezon ezen szakaszában mindig van még valami, amiben fejlődnie kell egy csapatnak. Most a védekezésre összpontosítunk jobban a munkánk során, mert elől jobban teljesítünk. Együtt kell dolgoznia mindenkinek, amikor védekezésről van szó. A Mallorca ellen agresszívabban védekeztünk, és a többi meccsünkön is így kell tennünk. Agresszívabbnak kell lennünk, amikor nincs nálunk a labda”.

Felkészülés
„Nem lehet ilyenkor a pályán edzeni, amikor háromnaponta meccsünk van. Intenzitásra van szükség, és ilyenkor az edzéseken erre nincs mód. Videókkal készülünk a játékosok számára, mert így elemezni tudják hogy mi ment jól és mi ment rosszul nekik, és így tudnak javítani ezeken a dolgokon. Videókkal is jó munkát lehet végezni”.

Egyensúly
„A játékosok nagyon jól teljesítenek eddig. Sokat összpontosítottunk a védekezésre, mert ez volt most a legfontosabb. Ami a támadásokat illeti, próbáljuk belőni a játékosok posztját a labdával, ez a támadóink adottságain és kreativitásán múlik. A keret pedig tele van minőségi és kreatív játékosokkal”.

Hazard
„Az a legfontosabb, hogy az edzéseken jól dolgozik, és nem bajlódik sérülésekkel. Sikerült felépülnie a Valencia elleni meccsből. Nem tudom garantálni, hogy minden mérkőzésen ott lesz a pályán, még akkor sem amikor 100 százalékos állapotban van. Ugyanez igaz az összes többi játékosra is. Az a legfontosabb most, hogy jól van”.

Benzema és az Aranylabda
„Az előző szezonban és az idén eddig nyújtott teljesítménye alapján megérdemli, hogy ott legyen a jelöltek listáján. Még mindig van ideje megnyerniaz Aranylabdát, nem gondolom hogy az idei év lenne az utolsó esélye rá. Olyan ő mint a jó bor, egyre jobb lesz ahogy telik az idő”.

Versenynaptár és rotáció
„Jól kell kezelnem ezt a helyzetet, és egyáltalán nem egyszerű a dolog. Pihentetni kell a játékosokat, bízni kell abban, hogy a cseréje jól teljesít, és olyan játékosokat kell beküldeni a padról, akik jól dolgoznak. Sok apróságra kell figyelni. Olyan csapatot kell pályára küldenem, ami megnyeri a meccset. Akik kevesebbet játszottak, azok nagyobb eséllyel lehetnek ott a pályán a következő mérkőzésen, mert frissebbek lesznek”.

Asensio
„Fontos játékos a számunkra, az volt a legutóbbi meccs előtt is, független attól, hogy nem játszott sokat. Nagyon jól teljesített a Mallorca ellen. Megmutatta, hogy mire képes a csapatban egy másik poszton. Nagyon fontos játékos számunkra”.

A Barcelona helyzete
„Nézem a meccseke. Szeretem a focit, de nem vagyok boldog, ha egy csapat rossz szériában van, legyen szó a Barcelonáról vagy bárki másról. A saját csapatomra összpontosítok. Minden meccset szeretek nézni, ennyi az egész”.

Kapus rotáció
„A kapusé egy másfajta poszt, de van egy fiatal játékosunk a cserepadon aki nagyon erős és magabiztos. Az az elképzelés, hogy Lunin is játsszon, mert megérdemli a lehetőséget. Hamarosan játszani fog”.

A csapat értékelése
„Túl korai még az értékeléshez. A szezon végén megteszem majd. A dolgok jól alakulnak számunkra mostanság, de lesznek nehéz időszakaink is, és fel kell készülnünk azokra is”.

Modern foci
„A labdarúgás sokat fejlődött, sokkal intenzívebb meccsek vannak most. Ami a taktikai részét illeti, ott nem sok új dolog van. A csapatok próbálnak közvetlenebbül játszani, nyomást gyakorolni az ellenfelekre már egészen fent a pályán, és igyekeznek kontrákkal is operálni. A labdarúgás erőnléti oldala jobban fejlődött, nem is egyéni, inkább kollektív szinten. Intenzívebb a játék, különösen labda nélkül”.

A Malllorca elleni meccs
„Elégedettek voltunk a győzelemmel, de figyelembe kell vennünk azt is, hogy hamar megszereztük a vezetést. Sok gól született azon a mérkőzésen, és 4-1-ig nagyon kiélezett volt. De sokkal jobban játszottunk a Valencia elleni teljesítményünkhöz képest”.

Alaba szerepe
„A védelmen belül elfoglalt posztja a védelemre nehezedő nyomástól függ. Lehet kicsit távolabb a védelemtől, amiben nagyon jó. De amikor nagyobb a kockázat, akkor mélyebben kell védekeznünk. Szeretnénk, ha a vonal a középpályánál lenne, de ez nem mindig lehetséges”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend