Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2021-09-26 14:13 ___Samy___ marca.com
Militao: Perememberből kezdőjátékos Egyéb hírek

A brazil az elmúlt hónapokban kihagyhatatlan játékossá vált a Real Madridnál.

Fél évvel ezelőtt Eder Militao alig játszott a Real Madridnál, ugyanis Sergio Ramos és Raphael Varane volt a védelem két alapembere. Sőt a téli átigazolási időszakban még a távozás gondolata is felmerült benne, de aztán másképp alakultak a dolgok.

A brazil középhátvéd Zinedine Zidane számára az utolsó opció volt, ha a védelem tengelyéről volt szó, viszont a tavasszal mutatott játéka miatt kihagyhatatlan játékossá tette őt. Ebben az idényben Militao mind a hét mérkőzésen pályára lépett, amivel ő az egyetlen mezőnyjátékos, aki ezt véghez vitte idáig.

A védelem vezére

Összességében a 23 éves játékos a Blancók elmúlt 21 mérkőzésén egyaránt ott volt a pályán, Varane és Ramos távozását követően pedig a védelem vezére lett. Míg David Alaba és Nacho rotálva vannak a védelem közepén, addig Militao még nem kapott pihenőt ebben a szezonban, összesen pedig már 630 percet töltött a pályán.

Az első madridi idényében összesen 1469 perc játékideje volt, az első hat bajnoki fordulóból csak két alkalommal kapott lehetőséget a bizonyításra. A második szezonban az első 18 bajnoki mérkőzésből csak kétszer lépett pályára, minden frontot figyelembe véve pedig csak négy mérkőzése volt, egészen március 28-ig.

Aznap az Eibar elleni találkozón a kezdőcsapatban találta magát, azóta pedig sem Zidane, sem pedig Ancelotti nem változtatott ezen.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend