Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-10-30 21:23 e.gergo realmadrid.com
Courtois: „Már nem tudjuk, hogy mi számít kezezésnek, és mi nem” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 12. forduló 2022 OKT 30 (vasárnap) 16:15 Estadio Santiago Bernabéu 1-1

„Az a rögzített helyzet utáni pillanat a nagy felfordulással sokba került nekünk, és a végén nem sikerült gólt szereznünk, de eleget tettünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset” – tette hozzá Carvajal.

A Real Madrid döntetlent ért el a Girona ellen egy olyan mérkőzésen, amelyet befolyásolt a Melero López által megítélt büntető és Rodrygo érvénytelenített gólja. Courtois így nyilatkozott az összecsapást követően: „Nem láttam a visszajátszást, így nem tudok véleményt mondani. Azt mondják, hogy egy lepattanó labda után először Marcót találta el a mellkasán a labda, majd utána a kezét. Elméletileg, amennyire emlékszem a játékvezetők szezon eleji beszélgetéséből, nem kezezés, ha a labda először mást talál el. Szerintem a Bajnokok Ligájában nem adnak meg egy ilyen büntetőt, de ők most kezezésnek nézték, és ennyi az egész. Ez nagyon furcsa, néha kezezés, néha nem. Már nem tudjuk, mi számít kezezésnek, és mi nem”.

„1-0-nál a második félidőben úgy éreztük, hogy meg fogjuk nyerni. De sajnos aztán megadták a büntetőt, és nem tudtunk visszajönni. Magunkba kell néznünk, kihagytunk néhány lehetőséget. Még mindig az élen állunk, két bajnoki meccs van hátra a világbajnokság előtt, és azokat meg kell nyernünk”.

Rodrygo érvénytelenített gólja
„Nem láttam, mert nagyon messze van a helyem a másik kaputól. Kapusként, ha a kezed a labdán van, senki nem érhet hozzá. Ha a keze nem volt pontosan a labda tetején, akkor nem lett volna szabad ennek megtörténnie, és a gólt meg kellett volna adni”.

Következő mérkőzések
„Nem gondolunk a világbajnokságra. A héten nem feleltünk meg a magunk elé állított elvárásoknak, de meccseket akarunk nyerni. Mindkét meccsen hiányzott egy kicsit a ritmus, és a Girona ellen is tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert nagyon jól védekeznek”.

„Szerdán ismét Bajnokok Ligája meccsünk lesz, azt meg kell nyernünk, hogy csoportelsőként végezzünk. Aztán hétfőn a Rayo következik, az mindig nehéz meccs, majd csütörtökön a Cádiz, ami hasonló lesz, mint a mai, mert stabilan védekeznek. Mindhármat meg kell nyernünk, és akkor boldogan utazhatunk a világbajnokságra”.

Ancelotti: „Túl sok a meccs, és nincs idő a teljes regenerálódásra”

Carlo Ancelotti meccs utáni nyilatkozata

Carvajal: „Eleget tettünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset”
„Ma nem tudtunk újabb győzelmet szerezni, de még mindig az élen állunk, és bármelyik csapat szívesen lenne a mi helyünkben. Eleget tettünk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Volt néhány lehetőségük nekik is, ahol nem sikerült gólt szerezniük. Az első félidőben küszködtünk, de a másodikban sokkal gördülékenyebbek voltunk”.

„A kulcsmomentum az volt, amikor a kapusuk nagyszerűen hárította Marco lövését, amivel 2-0 lehetett volna, és nagyjából el is dőlhetett volna a mérkőzés. Az a rögzített helyzet utáni pillanat a nagy felfordulással sokba került nekünk, és a végén nem sikerült gólt szereznünk. Most már a szerdai meccsre kell koncentrálnunk, mert szeretnénk a csoport élén végezni a Bajnokok Ligájában”.

Büntető
„A játékvezető kezezésnek és büntetőnek tekintette az esetet, mi pedig tovább lépünk ezen. Nem fogunk ezen tovább gondolkodni, megadták, és nem sikerült megnyernünk a meccset. Meg kell próbálnunk kijavítani a mai hibáinkat, és tovább kell lépnünk”.

Rodrygo érvénytelenített gólja
„Nagyon messze voltam. A játékvezető azt mondta, hogy a kapus kezében volt a labda”.

Jobb boka
„Kicsit megcsavarodott, amikor ráálltam, de a félidőben bekötöttem, hogy visszajöjjek és megpróbáljam megnyerni a meccset, bár ez végül nem sikerült”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend