Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-01-07 20:13 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „A saját térfelünkön jobban kellett volna teljesítenünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 16. forduló 2023 JAN 07 (szombat) 16:15 Estadio de la Cerámica 2-1

„A mérkőzés kiegyenlített, küzdelmes volt, és a Villarreal jobban játszott, mint mi” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a LaLiga tizenhatodik játéknapján megrendezett Villarreal – Real Madrid mérkőzése után az Estadio de la Cerámica sajtótermében beszélt az újságíróknak: „A mérkőzés kiegyenlített volt, kompetitív, és a Villarreal jobban játszott nálunk. Nem védekeztünk jól a saját térfelünkön, nem voltunk kompaktak, és a középpályán sokszor veszítettünk labdát. Ők magas szinten játszottak, mi pedig védekezésben nem voltunk a topon. Túl nagy kontrollt hagytunk az ellenfélnek olyan szempontokból, amiket általában jól csinálunk. Koncentrálnunk kell, és meg kell oldanunk ezeket a problémákat.”

„Nem volt egy jó játék tőlünk ez, ami a védekezést illeti. Az ellenfél térfelén elég jók voltunk, de a saját térfelünkön jobban kellett volna teljesítenünk. Nagyon kinyíltunk, ők pedig kihasználták ezt, és a az üres területekre játszottak. Ez volt a probléma. A Villarreal jobban játszott nálunk, és ha jobban játszol, akkor megérdemled a győzelmet.”

Büntetők és kezezések
„A futball megváltozott ebben a tekintetben. Van az a szabály, hogy ha hozzáér a kezedhez, és nem a testedhez szorítod, akkor büntető jár. Az, hogy valaki megcsúszik-e vagy sem, nem számít. Mindkét büntetőt helyesen ítélték meg a szabályok szerint, de a futballszurkolók nem szeretik ezt látni. A szabályok ott vannak, és a játékvezetőnek be kell tartania azokat.”

Courtois: „Ez egy nehéz vereség, de még csak a szezon felénél járunk”

Courtois és Lucas Vázquez meccs utáni nyilatkozata

„Nem mondhatom, hogy az ilyen dolgokért fújni nem a futballhoz tartozik, mert ezt mondtam a legutóbbi sajtótájékoztatón, és elszabadult a pokol. Mindannyiunknak, akik a futballban dolgozunk, hozzá kell szoknunk ehhez.”

A csapat erőnléte
„Szerintem a csapat elég frissnek tűnik. Lehet, hogy nem mindannyian vannak ugyanolyan állapotban, de ez nem fizikai probléma volt, mert a vége felé nagyon nyomtunk, és a csapat a végső sípszóig kitartott.”

Militão a jobbhátvéd posztján 
„Nem akartam Lucas Vázquezt játszani, mert Cáceresben végigjátszotta a 90 percet. Militão nagyszerű munkát végzett ezen a poszton Brazíliában. Támadó szempontból nagyon jól teljesített, védekezésben pedig nem volt vele probléma. A csapat túlságosan nyitott volt.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend