Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-01-23 08:32 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Keményen küzdöttünk és jól menedzseltük a meccset” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 18. forduló 2023 JAN 22 (vasárnap) 21:00 Nuevo San Mamés 0-2

„A csapat csapatként elkötelezett volt, és nagyon jól védekezett” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a San Mamés sajtószobában az Athletic elleni győzelem után így nyilatkozott az újságíróknak: „Nem akartam kockáztatni Kroost, hiszen a szezon ezen szakaszában fontos, hogy sok játékos motivált maradjon. Ceballos és Asensio is megérdemelte, hogy játsszon a Villarreal elleni teljesítményük után, Kroosnak pedig szüksége volt a pihenésre a sok meccs után. Luka is játszhatott volna, mert nagyon jól edzett, de inkább őt is pihentettem. Jól versenyeztünk és nagyon erősen védekeztünk.”

„Helyes volt az elemzésünk, miután az elmúlt meccseken nem tudtunk jól védekezni. Ma Bilbaóban időnként küszködtünk, mert az ellenfél egy nagyon jó csapat volt. Szilárd egységet alkottunk, és a csapat olyan módon volt csapatként elkötelezett, ami az elmúlt meccseken nem volt meg.”

Vini Jr.
„Vinicius egy top játékos és egy nagyon érzékeny személyiség. A játékra koncentrált. Az ellenfelek, és néha a játékvezetők is nyomás alá helyezik Viniciust a rúgásokkal, amelyeket kapott. Ma is sok rúgást kapott. Ebből a szempontból javulni fog, de még nagyon fiatal, és jelenleg nyomás alá helyezik. Vinicius szeret focizni, de néha egy kicsit elveszíti a koncentrációját. Nagyon törődöm vele, és szeretnénk, ha mindenki egy kicsit jobban tisztelné őt. Mondtam neki, hogy beszéljen velem és maradjon nyugodt. Ő játszott tovább, ahogy mindig is szokott”.

Nacho: „Minden meccsen kötelező a győzelem”

Ceballos és Nacho meccs utáni nyilatkozata

A keret
„Nacho játszhat jobbhátvédként, középhátvédként vagy balhátvédként. Mindig teljesít, példát mutat, és ő egy olyan játékos, akit minden menedzser szeretne a csapatában tudni. Azok a játékosok, akik kevesebb játékidőt kaptak, jelenleg sokat tesznek hozzá. Nachóra, Ceballosra, Asensióra és Camavingára gondolok. Ez önbizalmat ad nekünk a jövőre nézve, mert nincsen megállás, és a meccsek sűrűn jönnek”.

Magabiztosság
„Nehéz itt pontokat szerezni. Tavaly jól teljesítettünk, de a kupában kikaptunk. A hangulat itt fantasztikus, de nagyon nehéz. Jól menedzseltük a meccset, oda kellett tennünk magunkat, és küzdenünk kellett.”

Célkitűzés
„Nincsen A vagy B tervünk. Az egyetlen tervünk, hogy háromnaponta játszunk, és megpróbáljuk megnyerni a meccseket.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend