Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2016-01-11 17:21 e.gergo fifa.com
Cristiano: „Mindegyik jelölt tehetséges, de kemény munka nélkül nem lennénk itt” Ballon d’Or – 2015Nyilatkozatok

Ma este lehull a lepel róla, hogy ki lesz a 2015-ös év legjobb játékosa. A három jelölt között Neymar, Messi és Cristiano van ott, a ma esti díjkiosztó gála előtt pedig a szokásos nyilatkozatokra is sor került.

Neymar: „Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az eseménynek két ilyen nagyszerű játékos mellett, akiket csodálok. Remélem, hogy a csapatom továbbra is nyerni fog, és én is visszajöhetek majd ide. Boldog vagyok az elért eredményeimmel, a gólokkal… A csapattársaimnak köszönhetem ezeket. Szerintem mindannyiunknak megvannak a saját céljai és a saját történelme. Ez a két srác most is írja a történelmet”.

Cristiano Ronaldo az Aranylabdáról: „Ez egy különleges díj. Év közben az ember keményen dolgozik, hogy nagyszerű dolgokat érjen el, nem csak kollektív, de egyéni szinten is. Szép elismerés ez, és ismét jelöltek minket, nekem személy szerint ez a nyolcadik alkalmam itt, ami nagyon elismerő a munkámra nézve. Az Aranylabda egy egyedülálló és nagyszerű díj. A kedvenc szavaim az elkötelezettség és a kemény munka. Komolyan kell venned a munkádat, nem véletlen, hogy nyolcszor is itt lehetek. Mindegyik jelölt tehetséges, de kemény munka nélkül ez nem jelent semmit. Szeretek focizni, és szeretek rekordokat dönteni”.

Messi, Cristiano és Neymar a gála előtti interjún

Messi, Cristiano és Neymar a gála előtti interjún

Messi: „Ahogyan Cristiano is mondta, öröm itt lenni, csodás dolog. Azért vagyok itt, hogy megpróbáljam élvezni. Ha én nyerek vagy a többiek… Ugyan az. Minden évben próbálok jobban teljesíteni, mint az előző éveimben. Tavaly hála az égnek sikerült majdnem az összes rekordomat megdöntenem, csodálatos évünk volt a csapattal. Szerintem nagyon jó munkával zártuk az évet, tele volt örömmel, boldogsággal és győzelemmel”.

Cristiano Messiről: „A bal lába nagyon jó, bárcsak nekem lenne olyan”. Neymar erre a kérdésre viccesen azt válaszolta, hogy „mindkettejüktől szeretnék egy-egy lábat”.

A hetes mezszámról a közösségi médián keresztül a FIFA egyik követője kérdezte Cristianót: „Mikor megérkeztem Manchesterbe, a 28-as mezszámot szerettem volna kérni, de az edző nemet mondott erre. Azt mondta, a hetes szám lesz az enyém, amitől kicsit megijedtem, mert tudtam, hogy David Beckham viselte előttem. Azóta ez lett a szerencseszámom”.

Öt Aranylabda vagy egy Világbajnokság? – kérdezték Messitől: „Ez egy nagyon nehéz kérdés. Természetesen a Világbajnoki cím a legmagasabb, amit az ember játékosként elérhet, szerintem biztosan azt választanám”.

Messi, Cristiano és Neymar a gála előtti interjún

Messi, Cristiano és Neymar a gála előtti interjún

Messi Neymarról: „Nem hiszem, hogy bárkinek is az utódja lenne. Önmaga lesz, ami nagyszerű. Tovább fog fejlődni és nőni, minden megvan benne ahhoz, hogy az váljon belőle, ami csak akar lenni. Minden megvan benne. Különleges játékos és nagyszerű ember”.

Neymar Messiről: „Nem csak a pályán csodálom, hanem azon kívül is, amiért olyan kedves ember. Igazi bálvánnyá vált. Kilencszer jelölték az Aranylabdára, és valódi példakép számomra. Próbálok olyanná válni, mint amilyen ő. Igyekszem rekordokat beállítani és megdönteni, remélem, hogy a nyomdokaiban haladhatok majd”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend