Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2013-04-26 07:46 Csabi madridom.hu
Madridom: egy új kezdet

Tisztelt madridisták!

Az utóbbi napokban nagyon sok (túl sok) kérdés és elmélet merült fel az oldallal kapcsolatban. Ezen nyilvános levélben szeretnénk válaszolni ezek közül néhányra és elejét venni a találgatásoknak. Ha szeretnétek megtudni, hogy épült át ez a (amúgy már 2 éve létező) napi néhány látogatottságot magának tudó oldal egy hét alatt egy olyanná, amely naponta több mint 40 000 kattintást generál, olvass tovább.

Igen, a madridista, ahogy ismertétek nincs tovább. Mi, az ex-szerkesztői megelégeltük az ott uralkodó diktátorizmust, ignorálást valamint a féligazságokat és ferdített tényeket, amivel hétről hétre szembe kellett néznünk. Megelégeltük, hogy oldalunkon, melyet szeretve építettünk fel évek hosszúsága alatt (a jelenlegi csapatunknak összesen több mint 40 évnyi munkája van benne), Messis reklámot kell néznünk vagy Facebookos oldalunkon Kiskegyedes posztokat. Mindezt úgy, hogy mi voltunk azok, akik a legkevésbé tehettünk erről.

Pár mondatban, arról, hogy mi is történt. A régi oldalt nagyjából másfél évvel ezelőtt a szerkesztőség tudta nélkül az admintól megvette egy „befektető” (azóta is ismeretlen összegért), aki Real Madrid és futball drukkernek tartja magát. A szerkesztők tömeges elvándorlása ekkor kezdődött meg és zajlott le 2 körben. 2011 szeptemberére sikerült összeszednünk magunkat, feltölteni új, tenni akaró emberekkel a szerkesztőséget. Mi, akik maradtunk nem adtuk fel. Imádtuk az oldalunkat, tudtuk mennyi munka volt benne. Az új tulajdonos a tudtunkra adta, hogy nem kíván beleszólni a munkánkba, az lesz, amit szeretnénk, ő csak a hátteret biztosítja. Természetesen, mivel az oldal fenntartása évi „több milliós” mulatság, kellenek a reklámok. Állítása szerint az oldal még így is veszteséges volt. Fontos megjegyezni, hogy az eltelt másfél év alatt, mi, szerkesztők, soha nem láttunk egyetlen számlát, kivonatot, bármit, ami az oldal költségeit vagy bármi mást igazolt volna. Az „évi több milliós fenntartási költség” kifejezés viszont már az agyunkba és retinánkba égett, elhihetitek. Azt is többször hangsúlyozta, hogy sajnálja a távozókat és köszöni a munkájukat, de senki sem pótolhatatlan.

Mindenféle körmondatok nélkül ugorjunk az időben 2013 áprilisára. Szavamon foghattok, ami közte történt, átélni fárasztó és frusztráló volt, olvasni unalmas lenne. A hosszú hónapok alatt a site admin „tevékenysége” sem segített. Gyakorlatilag folyamatosan elérhetetlen volt. A legkisebb újításokra is heteket, sokszor hónapokat (a góllövőlista lapozója fél évig nem működött!) kellett várni. A cikkek írásában nem segített, és végül még arra is majd 1 hónapot kellett várnunk, hogy egy új szerkesztőnek jogokat adjon az oldalon (megnyugtathatunk mindenkit, az új oldalhoz sem neki sem a tulajnak nem lesz semmi köze). A Barcelonás, műkörmös, Travianos reklámok, ferdítések, várakozások és halogatások, és ezek permutációja után egyik szerkesztő kollégám sokadik alkalommal is kérdőre vonta a tulajdonost, valamint beszámolt neki arról, hogy ilyen vezetés mellett az oldal színvonala tovább fog csökkenni. A válasz röviden annyi volt: „azonnali hatállyal ki vagy rúgva„. A lavina elindult.

Majd jött a rongyosra rágott sablonszöveg. Ismét. „Senki sem pótolhatatlan.” Őt azonnal követte egy másik szerkesztő társunk, aki saját maga lépett ki ezek után, és akitől a jogait órákon belül megvonták (ez már gyorsan ment). A következő napokban még egy társunk került kirúgásra mondvacsinált indokokkal. Itt volt elég. Itt volt az a pont, amikor úgy döntöttünk: elég volt, bármennyire imádjuk az oldalt, bármennyi munkánk van benne. Ezt tovább nem tudjuk csinálni.

Sokat agyaltunk, hogy mi legyen, számtalan variáció lépett fel a szerkesztőségben. Végül jómagam vetettem fel egy olyan ötletet, hogy mi lenne, ha „megszállnánk” a társoldalunkat a www.madridom.hu -t, természetesen az ottani admin beleegyezésével, aki szintén a kirúgottak sorsára került a régi oldalon. A megoldás az orrunk előtt volt, mégis az utolsó pillanatig kellett várnunk rá, hogy felismerjük. Az ötlet felhozása után 3 napba telt, ameddig elkészült az új oldalunk alapja. Ezután másfél hét (hivatalosan 2013.04.13-án indult a megújult Madridom) telt el egy olyan oldal összerakásáig, melyen naponta több száz egyedi látogató van, melynek fórumán több ezer hozzászólás található és több tízezer oldalletöltést tudhat magának minden egyes napon. 10 nap alatt.

Itt tudtuk, hogy megérte. Ti, a madridisták bebizonyítottátok, hogy szükség van ránk és erre az oldalra. Megmutattátok nekünk, hogy mellettünk álltok: „ahol a szív, ott a haza”. A szív pedig itt van, a hazát megteremtjük. Együtt. Néhány rövid szóban a terveinkről: elejétől fogva egy olyan oldal létrehozása volt a cél, ami új, de mégis megszokottan otthonos. Ötvözve a kettőt, egy olyan otthont szerettünk volna teremteni a madridistáknak, amit nem mi építünk a saját arculatunkra, hanem veletek a Tiétekre. Azt csináljuk, amit Ti szeretnétek látni, és a fórumba érkező több száz kérés bebizonyította: szükség van egy ilyen oldalra. Mi pedig itt vagyunk, és nem tágítunk.

Viszontlátásra és üdv újra, a www.madridom.hu szerkesztőgárdája:

d.gergo Realista24 El Flaco El Maestro Faust istimester pavel Pipita Press real_funghi Csabi Tottinho barneytheking Tádám kisfiu Acho

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend