Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2013-12-10 19:15 Tromposch Ádám madridom.hu
A Real Madrid legnagyobb ultra csoportjának befellegzett… ExkluzívExkluzív interjúk

Elekes Norberttel találkozhattatok már a honlapunkon, amikor arról mesélt, hogyan sikerült bejutnia az Ultras Sur szektorába, oda, ahova egyébként földi halandó nem teheti be a lábát. Most Magyarországra látogatott Charlie, az egykori vezető, aki exkluzív belső infókról számolt be Norbinak…

Norbi, 2012-ben beszélgettünk először, akkor sikerült bejutnod az ultrák közé Madridban az Espanyol elleni mérkőzésen. Kérlek, mesélj erről az új olvasóinknak.

 Városnézés közben botlott belénk (Charlie) valami csoda folytán az Ultras Sur egyik tagja. Az ő kedvese magyar, és meghallotta amint egymással beszélgetünk, felismerte a nyelvünket. Leszólításunkat segítette a hátamon lógó Madridos táska. Szóba elegyedtünk, megismerkedtünk, kiderült, hogy ki is ő, majd közölte, hogy szívesen bevisz minket az Ultras Sur szektorába. Amíg be nem léptünk a 28-as kapun, fel sem fogtam, hogy ez történik velünk! Akit részletesebben érdekel, keressen rá Tádám velem készített korábbi riportjára!

cikk3

Milyen tapasztalatokat szereztél kint, mennyire durva figurák a kemény mag tagjai?

 Mennyire durvák? Charlie-nak nincs sok ép bütyke a kezén! Ő már 40 felett van, a sok balhé miatt óvatosabb, volt dolga eleget a rend őreivel. Az öccse viszont az első sorból – a pályának háttal – pásztázza a srácokat, hogy ultrákhoz méltóan szurkolnak-e. Van, hogy egymással is összeütköznek, azon a meccsen is folyt a vér, amikor én kint voltam.

Milyen kapcsolatot ápolsz az akkor megismert Ultras Sur tagjaival?

Charlie-val a mai napig jó viszonyt ápolok. Ő és magyar kedvese tegnap látogattak meg szentendrei éttermemben, mivel Magyarországon volt most öt napot. Kaptam ajándékot is, egy sapkát és egy kis zászlót.

Madridban nagy változások vannak a szurkolói csoport kapcsán, ha jól tudom erről is beszéltél Charlie-val. Milyen infókat tudtál meg?

 Az Ultras Sur-nek vége. Mára már tiltott ezen név és a hozzá tartozó szimbólumok használata. Megszegéséért 600 eurós büntetés, és fél év a stadionból való kitiltás a szankció. Az Ultras Sur a világ második legtöbbet eladott termékeit forgalmazó szurkolói tábora. Ezen bevételek pontos egymás közti elszámoltatása okozta a legtöbb feszültséget a kisebb szurkolói csoportokon belül. Ez fajult odáig, hogy rommá verték az egész utcát, közte a Drakkart is (legnagyobb szurkolói kocsma). Florentino Perez besokallt és cselekedett. Ő az egyik – ha nem az első – leggazdagabb spanyol, erős politikai és egyéb befolyással… Az ő elnöksége alatti gazdasági mutatók is ezért olyan erősek.

cikk2

Szerinted akkor most normalizálódik a helyzet, vagy csak egy új név alatt futnak majd a huligán csoportok?

Az Ultras Sur helyzete nem normalizálódhat. Az új ultra csoportosulás az vezetőség felügyelete alatt fog működni. Talán az sem lesz vita, hova megy az innen befolyt pénz. Több száz régi ultra bérletét visszavonták, és megkezdődött az újak toborzása! Szerencsére Charlie megúszta! Az új név Charlie szerint: FANS SUR lesz!

Tervezed, hogy a közeljövőben újra beveted magad az ultrák táborába?

 Mivel a lehetőségem megmaradt, így biztosan megyek még abba a bizonyos szektorba, csak nehogy vigyem a régi ultrás sálam!

Köszi szépen a friss infókat!

Én köszönöm.

cikk

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend