2014-01-13 15:12 Csabi madridom.hu
Cristiano Ronaldo második Aranylabdája! Nyilatkozatok

Szép délutánt minden madridistának. A mai napon kerül kihirdetésre a 2013-as év Aranylabdásának neve. A www.madridom.hu élőben közvetíti a sajtókonferenciákat. Tartsatok velünk hamarosan kezdünk! A legfrissebb posztokat, mindig az oldal felső részében találhatjátok, a cikket frissíteni kell!

20:07 – Ezzel vége a FIFA Aranylabda díjátadónak. Köszönöm a figyelmet. Kövessetek minket továbbra is, jönnek a nyilatkozatok, villáminterjúk pro és kontra. Azt hiszem az az ember nyerte a díjat, aki a legjobban megérdemelte.

20:04 – “Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített elérni ezt a díjat a csapatomban és a válogatottban is. A családomnak, barátnőmnek és a kisfiamnak, és ha valakit elfelejtettem, akkor elnézést kérek, mert nagyon meghatott vagyok.”

20:02 – Cristiano könnyeivel küszköd.

20:02 – CRISTIANOOOOOOOOOOOOOO RONALDOOOOOOOOO!!!!

20:01 – ÉS A DÍJAT KAPJA…

20:00 – Utolsó pillantás a nevezett játékosokra!

19:59 – Itt a vége mindjárt. Jön a döntő pillanat. Messi ötödször, Ronaldo másodszor vagy Ribéry először?

19:57 – Nadine Angerer! Kapus kapja a legjobb női játékos díját…talán lenne mit tanulni a férfiaknak is.

19:56 – 2013 legjobb női futballistája…

19:53 – A nők jönnek először: Abby Wambach, Marta és Nadine Angerer a jelöltek.

19:54 – És elértünk a végére! Kettő díj maradt. A legjobb női és férfi futballista!!!

19:52 – Pelé láthatóan elérzékenyült, és elmondta, hogy kicsit irigy volt a mostani játékosokra, hiszen ő régen nem kaphatta meg ezt a díjat.

19:49 – Felállva tapsolják őt a nézők. Úgy gondolom, hogy kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemli-e ezt a díjat.

19:47 – Miután Blatter elmondta, hogy egy háromszoros VB győztes fogja kapni nem volt nehéz kitalálni a nevet. Pelé kapja tehát a tiszteletbeli Aranylabdát. Olyan játékos, aki soha nem kaphatta meg előtte ezt a díjat, mert nem Európában érte el a sikereit és lőtte temérdek gólját.

19:45 – A FIFA Ballon d’Or Prix d’Honneur átadása következik. Ez a díj elsőként lesz átadva a történelemben.

19:42 – Aranylabda jelöltek bemutatása 3: Ribéry. Elmondja, hogy nem érez nyomást a meccs előtt. A kezdettől koncentrál mindig. Soha nem könnyű egy BL döntőre felkészülni. A Dortmundot a szurkolókért le kellett győzniük. Az, hogy nevezve van a legjobbak közé nagy megtiszteltetés, ami sok-sok év kemény munkájának eredménye. A pályán mindig harcosként küzd, néha sikerül a legjobbat nyújtania, máskor nem. Nagyon büszke, hogy a legjobb 3 között lehet.

19:40 – A díjat átadja  Orbán Viktor és Julio César! Orbán Ibrahimovicnak gratulálhat. Mi is gratulálunk, mert nem biztos, hogy ilyen gólt még látunk ebben az életben.

19:38 – A Puskás-díj a következő: Ibra, Matic és Neymar. 1.01-et adnak Ibra elképesztő góljára az angolok ellen.

19:34  – A díjat kapja az Afganisztáni Futball Federáció.

19:30 – Na most jöhet akkor a Fair Play díj, Materazzi még utoljára elmondja a beszédét magában. Átadják Tokyo Sexwale és Prince Ali Bin Hussein. 

19:23 – Pelé, Amaradilo és Cafu a színpadon. Egy kis VB-propaganda ismét. A három VB győztes az élményeiről és elvárásairól beszél. Messziről úgy tűnik, mintha Cafu és Gullit testvérek lennének.

19:16 – Most egy rövid koncert, majd folytatjuk a Fair play díj átadásával. Materazzi már kukucskál hátul…

19:14 – Aranylabda-jelöltek bemutatása 2: Messi. Szerencsés, hogy a Barcában játszik, nagyon jó, hogy ők nyerték meg tavaly a ligát, szerinte elérték a céljaikat tavaly. Mindig néz videókat az ellenfélről a meccs előtt. Szeret nyerni és utál veszíteni, mindig a győzelemre törekszik. Az Aranylabda egy nagyszerű elismerés.

19:11 – A díjat átadja Hodgson és nyeri: Jupp Heynckess!

19:10 – Most jönnek az edzők, de a férfiaknál. A jelöltek: Sir Alex Ferguson, Klopp és Heynckes. Azt hiszem itt nem lesz kérdés.

19:06 – Az év edzője a női futballban díj kerül hamarosan átadásra. A díjat Roy Hodgson adja át. Az év edzője a női csapatoknál: Silvia Neid. A német női válogatottat edzi egyébként.

19:03 – Az Aranylabda jelöltjeinek bemutatása következik videóval. Elsőként Cristiano Ronaldo. Cristiano az elmúlt évről beszél és a VB-selejtezőről. A mérkőzések előtt próbál nyugodt maradni, nincsenek különleges rituáléi, de néhány szokása van az összecsapásokat megelőzően. Nem próbál utánozni senkit, gyerekkora óta a saját stílusában játszik. Nagyon nagy megtiszteltetés lenne számára, ha ő nyerné az Aranylabdát második alkalommal.

2260375_LARGE

19:02 – Megemlékezés a nemrégiben elhunyt Eusébióról…1965-ben ő is kapott Aranylabdát.

18:54 – A VB 150 nap múlva kezdődik. Ezt is megtudtuk. Köszönjük Ruud. Egy kis kedvcsináló videó a VB-nek. Szamba, Rio, tengerpart és foci. Még mindig a VB. Adriana Lima, Neymar és Ronaldo beszélnek a nyári tornáról.

18:47 – Az elnöki díj átadása következik, de Blatter tart beszédet a futball jelentőségéről előtte. Majd pedig a személy megnevezése nélkül körülírja őt és az életéről beszél. Belga, ezt már tudjuk. A díjat kapja: Jacques Rogge! Három olimpián képviselte Belgiumot, ő az olimpiai bizottság 8. elnöke, aki új sportokat is bevitt az ötkarikás játékokra.

18:44 – A FIFpro 2013-as álomcsapata tehát: Neuer, Alves, Silva, Ramos, Lahm, Xavi, Iniesta, Ribéry, Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic és Messi! 4 Barcelona játákos, 3 Bayern München és 2-2 Real Madrid és PSG futballista. Érdekes…például az is, hogy a BL-döntős Dortmundból egy darab játékos sem emelkedett ki (?).

18:43 – A netre kiszivárgott kép tehát hiteles volt. Így a 3 támadó CRISTIANO RONALDO, Ibrahimovic és Messi lesznek.

18:42 – Középpályások: Iniesta, Xavi és Ribéry. Úgy látszik van, ami sosem változik.

18:40 – Védők: Lahm, RAMOS, Thiago Silva ééééés Dani Alves. Hát persze… Kérdés, hogy Alves mivel tett többet a tavalyi Barca teljesítményhez, mint Alaba a Bayernéhez.

Ramostól azt kérdezi Placido Domingo, hogy mit fognak tenni, hogy megállítsák az Atléticót: Ramos nem mond semmi konkrétat, csak hogy mindent meg próbálnak megnyerni.

18:37 – Kapus: Neuer…semmi meglepetés itt.

18:36 – Jön a világ legjobb csapatának (FIFpro XI) bemutatása! Zidane és Ballack adják át a díjakat!

18:35 – Itt áll 2013 három legjobb női és férfi játékosa

sda

18:31 – Kezdődik! Ruud Gullit és Fernanda Lima lesznek a műsorvezetők.

18:26 – Az utolsó játékos, aki a Real Madridban elért teljesítménye utána kapott Aranylabdát nem más volt, mint…Alfrédo di Stéfano…és ez már 54 éve volt (1959). Akkor egyébként egymás után 3 évben is a Királyi Gárda játékosa zsebelte be a díjat: 1957 – Di Stéfano, 1958 – Kopa, 1959 – Di Stéfano. Azóta viszont csönd. Ideje újra porondra lépnie egy Real Madrid játékosnak!

18:02 – 30 perc a kezdésig, a résztvevők most foglalják el helyeiket a konferenciateremben.

17:38 – MEGÉRKEZETT!

ASA  

17:31 – Ibrahimovic IN DA HOUSE! “Who nose, maybe he’ll win the Puskas Award!

i

17:27 – Neuer, Lahm és Ramos is megérkezett.

17:21 – Pelé: “Cristiano Ronaldo érdemli az idei díjat. (…) Remélem Brazília nyeri a VB-t.”

17:20 – Érkezik Pelé, Karembeu, Ballack és Ronaldo is. Utóbbi szerint Messi és CR közt fog eldőlni.

17:14 – Ő is megérkezett:

s

17:10 – Zidane ma valamelyik díjat fogja átadni. Most pedig egy villáminterjú: “Megváltozott a foci, a fizikum került a központba. (…) A VB-n biztos vagyok benne, hogy lesznek meglepetések. Nagyon szeretném, ha Algéria továbbjutna, mert Franciaország mellett ők is ott vannak a szívemben.”

17:07 – Zidane hosszú percek óta nem tud szabadulni. Őt mindenki ismeri Zürichben is.

n

17:01 – Előreláthatólag a program a következő lesz:

18:30: Ceremónia kezdete 18:35: FIFpro World XI 18:47: Elnöki díj átadása 19:03: A legjobb női csapat edzője 19:08: A legjobb edző 19:24: Fair Play díj átadása 19:29: Puskas díj átadása 19:35: Egyéb díjak átadása 19:44: Az év női játékosának kihirdetése 19:52: Az Aranylabda átadása

16:49 – A Real Madrid delegációja már készül a gálára:

590-93-_HES2435Thumb,0

16:08 – A sajtókonferencia véget ért. A játékosok most átöltöznek, majd átfáradnak a konferenciaterembe, ahol két és fél óra múlva (18:00) kezdetét veszi a gála. A győztes nevét 20:00 óra tájékán fogjuk megtudni. Hamarosan jelentkezünk!

16:07 – Kérdés a játékosokhoz: tanulnak-e egymástól, valamint figyelik-e egymás teljesítményét. CR: “Megtisztelő, amikor ellenük játszhatok. Ők a legjobbak, és természetesen figyelemmel kísérem a csapatuk teljesítményét. A magamról részéről mindig a lehető legtöbbet próbálom nyújtani. Lehet, hogy egymást is motiváljuk a versenyhelyzettel.” Messi közben majdnem elaludt.

16:05 – Löw most dicsérte agyonra Heynckest. Állítása szerint ő érdemli meg a legjobb edzőnek járó díjat.

16:02 – Messit arról kérdezik, hogy figyeli-e a belga válogatott fejlődését. Úristen…Politikushoz méltóan válaszol, dicséri őket, de konkrétumot nem említ.

16:00 – CR: “Akár nyerek, akár nem, az élet megy tovább.”

15:59 – Cristiano szerint mindennek bele kell számítania a szavazásnál, de úgyis a szavazók döntik el, hogy számukra mi a fontos.

15:57 – Ribéry számára megtisztelő érzés, hogy itt lehet. Jupp pedig nem tudta eldönteni, vagy csak nem akarta, hogy minek kell számítani a szavazásnál: az egyéni teljesítmények vagy a kupáknak.

15:54 – Mit érez a díjjal kapcsolatban? “Remek érzés, hogy ismét döntős vagyok. Mindig megpróbáltam a legjobbat nyújtani és fejlődni. Most pedig csak meg kell várni, hogy mi lesz a végeredmény. Ha nem nyerek nem gond, ha nyerek akkor is ugyanúgy fogom folytatni a munkát a Real Madridban.”

15:50 – CR Eusébióról: “Hatalmas tapasztalattal rendelkezett, és  a tapasztalatát megpróbálta mindig átadni nekem és a csapattársaimnak. Elhivatott volt a foci iránt, és amit elért játékosként az csodálatos. Remek ember volt, és a halála igazán nagy szerencsétlenség mindannyiunknak.”

15:48 – Ronaldo: “Volt egy telefonbeszélgetésem Blatterral. Mindent megbeszéltünk, amit meg kellett beszélnünk. Minden rendben van. Nagyon sokat kell dolgoznod, hogy itt lehess [a legjobb 3 közt], rettentő sok munka eredménye. Remélem jövőre is itt lehetek.”

15:44 – Mit vársz a VB-től? Cristiano Ronaldo: “Remek csapatunk van, ez egy nagyon nehéz VB lesz, sok remek csapat van. Örülök, hogy részt vehetünk rajta.”

15:40 – A szabályok és a szavazás menete ismertetve van. A konferáló elmondja, hogy a meghosszabbított szavazás nem befolyásolta a végeredményt! Csak több szavazat érkezett! (további szabályzat ismertetés, a tavalyi blamák elkerülése miatt)

15:37 – Jönnek a focisták! Cristiano először, majd Messi és Ribéry. Elég sportosan öltöztek az urak. A Nike és az Adidas nem hagyhatta ki ezt a ziccert. Lásd a képet:

a

15:34 – Kezdődik! Először az edzőket szólítják. Heynckes és Klopp már a helyén ül, Ferguson személyes okok miatt nem jelent meg. Most pedig videókat nézhetünk az edzőkről. Szuperlassított gólörömök és taktikai tanácsok!

15:30 – Ismétlésképp: Cristiano a tavalyi évben 69 gólt szerzett, valamint ő lett a Bajnokok Ligája gólkirálya. Messi és Ribéry, bár csapatban eredményesebbek voltak, egyénileg nem tudták megközelíteni a portugált, aki nem mellesleg 2 meccsen lőtt 4 góljával továbbjuttatta válogatottját a 2014-es VB-re!

15:25 – Rio Ferdinand Twitteren: “Ha nem CR nyer, totál meztelenül fogok végigrohanni az utcán. Nem lesz szép látvány, mondom nektek! Gyerünk CR!”

15:22 – A FIFA most erősítette meg. A sajtókonf 15:30-kor kezdődik!

15:18 – Egyelőre minden jel arra mutat, hogy a Real Madrid csillaga, Cristiano Ronaldo lesz a befutó. A fogadóirodák mind mellette tették le a voksukat, korábban Pelé már üzenet, hogy ő nyert, most pedig már a német Bild is tudni véli, hogy a 2013-as év Aranylabdása nem más, mint CRISTIANO RONALDO! Hivatalos bejelentés természetesen csak este 8 körül lesz. Addig viszont még sok érdekesség áll előttünk. Tartsatok velünk!

15:17 – Hamarosan kezdődnek a sajtótájékoztatók. A 3 finalista fog nyilatkozni!

2241908_XLARGE-LND

15:15 – Ramos Twitteren: “Megérkeztünk. Remélem idén Cristiano nyeri. Nagyon büszkévé tesz, hogy beválogattak a FIFpro álomcsapatába.”

15:13 – A Real Madrid különgépe már korábban megérkezett Zürichbe. Cristiano Ronaldóval tart családja és a Real Madrid elnöke is.

gala111_500x327

15:11 – Az eredetileg 3 órára tervezett sajtókonferencia, melyen részt vesz az Aranylabda 3 jelöltje, valamint az év edzője díjért versengő 3 mester is kicsit csúszik.

Teljes menetrend