Fejléc kép
Fórumajánló
Egy évesek lettünk
2014-04-12 21:00 d.gergo madridom.hu
Egy évesek lettünk Honlap

Nagy örömmel tölt el bennünket ez a hétvége, hiszen holnap lesz egy éve, hogy a Madridom.hu – megújult formájában – ellátja a magyar Real Madrid szurkolókat a legfrissebb hírekkel, érdekességekkel, és akármennyire is bosszantó tud lenni néha, a csapattal kapcsolatos pletykákkal is. A jeles nap alkalmából tartogatunk nektek egy kis meglepetést is, erre majd később vissza fogunk térni.

Szerkesztőségünk majd’ két tucat lelkes Real Madrid szurkolóból áll. A cikkek fordításával, írásával foglalkozó tagjainkon kívül több kiváló grafikus és online közvetítő kolléga is részt vesz a csapat munkásságában. Holnap lesz pontosan egy éve, hogy weboldalunk útjára indult a világhálón, azóta sok változáson és újításon keresztül ment már, olvasóink javaslatai és igényei alapján pedig folyamatosan igyekszünk többet és többet nyújtani.

Kezdetben beindítottuk a fórumot, ahol mára már közel 1.500 ember cserél eszmét különböző, nem kizárólag Real Madriddal kapcsolatos témakörökben, fórumunk nyitott ahol mindenki megtalálja a neki való témákat. A mérkőzések alatt és után közösségünk tagjai rendszeresen megtárgyalják a történteket, értékelik a játékosokat, de a múlt nagyjait is fel-felidézzük, és hobbijainkkal kapcsolatban is könnyű szerrel megtaláljuk az annak megfelelő topikot.

Később jöttek az apróbb, de annál fontosabb fejlesztések, ilyen volt például a fejléccsere, a rövidhír doboz, a góllövőlista, valamint sérültjeink és a bajnoki tabella számon tartása… Ahogyan azt megszokhattátok, a találkozók előtt és után is fordítjuk nektek Carlo Ancelotti sajtótájékoztatóit, amikről Ti is tudjátok, hogy időnként sablonosra sikerülnek a Mestertől. Hogy egy kicsit szórakozzunk is, elkészítettük nektek az Ancelotti Generátor-t, ahol belépés után könnyen lehet, hogy az olasz mester következő nyilatkozatából is találtok majd idézeteket.

A híreket kategorizálva az általunk leggyakrabban kitárgyalt tartalomnak a nyári átigazolási időszak alatt szolgáltatott hivatalos és nem-, vagy csak félig hivatalos hírek bizonyultak, rögtön ezt követik a spanyol pontvadászattal-, majd a Bajnokok Ligájával kapcsolatos hírek, de a különböző érdekességekből és statisztikákból is bőven szemezgettünk nektek az egy év alatt.

Megalakulásunk óta összesen több, mint 3.330 hírt közöltünk oldalunkon, ennek java részét a rövid hírek teszik ki, amikben a legfrissebb információkat mellébeszélés nélkül, csakis a lényegre törve igyekszünk megosztani veletek. A találkozók nagy százalékát élő szöveges közvetítésünkön is nyomon követhettétek ez idő alatt, illetve 2013 júliusában elkészült a Madridom.hu multimédia részlege is, ahol jelenleg már több mint 26.000 kép között böngészhettek.

A legnépszerűbb galéria alanyunk nem meglepő módon Cristiano Ronaldo, megközelítőleg 2.300 képpel, őt követi Gareth Bale több mint 900-, és Carlo Ancelotti majd’ 800 képpel. Ha galériánkból véletlenszerűen választana egy képet az ember, nagy valószínűséggel Sergio Ramos, Karim Benzema, Isco, Florentino Pérez vagy Iker Casillas ugrana fel, de az adatbázisban a legtöbb játékosról, továbbá az összes július óta lejátszott Real Madrid mérkőzésről is rengeteg képet találhattok.

Hogy mi zajlott le a Real Madrid háza táján, mióta elkezdtük itt a munkát?

Nehéz összefoglalni, de azért megpróbáljuk címszavakban elmondani, mi is történt eddig. José Mourinho távozott, helyét Carlo Ancelotti vette át, ezzel pedig véget ért a sokszor gondterhes öltözői hangulat és a balhés nyilatkozatok korszaka. Visszatért Németországból Dani Carvajal, és csatlakozott a csapathoz az ifjú Casemiro. A jövő nagy reménysége, a tavalyi Golden Boy, Isco is aláírt, és Asier Illarramendi is magára öltötte a habfehér mezt. 2013 nyarán szerződést hosszabbított, egyben a felnőtt keret hivatalos tagjává vált Jesé Rodríguez, aki aztán (sajnálatos sérüléséig) remek szezont tudhatott maga mögött. Hogy megemlékezzünk a nyár legnagyobb szenzációjáról is: hosszas várakozások és találgatások után végre a walesi támadó, Gareth Bale is áthelyezte székhelyét a Spanyol fővárosba, mindeközben pedig elhagyott bennünket többek közt Kaká, Özil, Higuaín, Callejón és Albiol is.

Mióta elindult a Madridom.hu, kedvenc csapatunk a barátságos meccsekkel együtt 71 mérkőzést játszott le, ebből 55 alkalommal győztek, kilencszer vonultak döntetlennel öltözőbe a lefújás után, és hétszer szenvedtek vereséget. Az elmúlt egy évben összesen 195 gólt termelt a Királyi Gárda, és az ellenfél labdái 65-ször találtak utat Casillas, illetve López kapujába. Cristiano Ronaldo 58-szor volt eredményes a Real Madrid habfehér mezében, továbbá a portugál válogatottban és a Real Madridban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért januárban bezsebelte második Aranylabda elismerését.

Mindent egybevéve a világ összesen 134 országából érkezett már honlapunkra látogató legalább egyszer, a leggyakoribb helyszín természetesen Magyarország, a dobogó második és harmadik fokán pedig Románia illetve Szlovákia állnak. A top 10-es listát az Egyesült Királyság, Németország, Szerbia, az Egyesült Államok, Ausztria, Ukrajna és Franciaország Real Madrid szurkolói egészítik ki. Örömmel látjuk, hogy olvasóink 90%-a kitart szerkesztőségünk munkája mellett, és rendre visszatér köreinkbe. Facebook táborunk is szépen gyarapodott, az elmúlt 365 napban háromszorosára nőtt kis közösségünk létszáma.

Mostani munkásságunk egy kiegészítő szolgáltatással is bővült, a Fehér Vikingek Real Madrid Szurkolói Egyesülettel összefogva igyekszünk közelebb hozni a Real Madrid szurkolókhoz a lehetőséget, hogy élőben tekinthessék meg a csapat mérkőzéseit. Az utazásról, belépőjegyek igényléséről, az egész témakörről és a teendőkről bővebben ezen a linken olvashattok.

0magn70

Születésnapunk alkalmából szeretnénk nektek egy kis újdonsággal kedveskedni. A szerkesztőség titkos laboratóriumában kifejlesztett legújabb projekt kódneve: Madridom.hu Mágnestábla. Ahogy az elnevezésből is következtetni lehet, ezt az alkalmazást azért hoztuk létre, hogy Ti, az olvasók is összeállíthassátok a mérkőzések előtt a szerintetek ideális kezdőcsapatot. A Mágnestábla összesíti az adatokat, és megmutatja nektek, hogy a magyar Real Madrid szurkolók körében melyik a legnépszerűbb kezdő tizenegy.

Kattints, és próbáld ki meglepetésünket, jó Ancelottizást kívánunk mindenkinek!

Köszönjük a sok visszajelzést és javaslatot, amit kapunk tőletek, ezek nélkül nem épülhetett volna meg az oldal, és természetesen a továbbiakban is nyitottak vagyunk az észrevételekre és ötletekre, hogy minél több igényt ki tudjunk elégíteni az olvasóink körében. Köszönjük, hogy vagytok nekünk és reméljük, hogy velünk tartotok a következő egy évben is. További jó olvasást, további jó szurkolást kíván:

A Madridom.hu szerkesztősége: Acho, barneytheking, bla255, Csabi, d.gergo, El Flaco, El Maestro, ericco, Faust, istimester, Marci, MyStiQ, Nzedge, pavel, Pipita, Press, Realista24, real_funghi, Samy, s.gabesz, saabzero, Tádám, Tottinho, Victor és Zsombor.

Hala Madrid!

Teljes menetrend