Fejléc kép
Fórumajánló
Mérkőzés utáni nyilatkozatok: Real Madrid – Atlético Madrid (4-1)
2014-05-26 18:10 d.gergo realmadrid.com
Mérkőzés utáni nyilatkozatok: Real Madrid – Atlético Madrid (4-1) Bajnokok LigájaNyilatkozatok

A Real Madrid parázs mérkőzésen az utolsó percekig vesztésre állt az idei Bajnokok Ligája döntőjén, ám Ancelotti gárdája nem adta fel a harcot, és Ramos góljával két perccel a lefújás előtt egyenlített, majd a hosszabbításban Bale, Marcelo és Cristiano Ronaldo góljaival végül 4:1 arányban diadalmaskodott, és begyűjtötte történelme tizedik BEK/BL serlegét. A mérkőzés utáni nyilatkozatokat alább olvashatjátok.

Carlo Ancelotti “Egy olyan trófeát nyertünk, ami nagyon fontos a Real Madrid számára, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy megszerezhettük a szurkolóinknak ezt a címet. Boldogsággal tölt el minket, hogy örömet okozhattunk azoknak, akik mindig követtek bennünket, a szurkolók nagyon boldogak, ez pedig minket is boldoggá tesz”.

“Más döntők sem egyszerűek, és ez is nehéz volt. Nagyon jó szezont zártunk, ez volt az első évünk együtt, amikor szerettünk volna változtatni. Fantasztikus játékosok állnak a rendelkezésemre a keretben, akik mindig profi módján viselkedtek és ezt ezen a mérkőzésen is megmutatták. Nem csak azokra a játékosokra gondolok, akik játszhattak, hanem azokra is, akik nem. Keményen dolgoztunk a szezon során, hogy elérjünk idáig”.

A mérkőzés kulcsmomentuma: “A legnehezebb feladat az egyenlítés volt, nagyon erősen próbálkoztunk, hogy végül betaláljunk. Nem volt sok területünk, az Atlético pedig nagyon jól védekezett, de mindent beleadtunk, és végül sikerült egyenlítenünk. Ezután az akaratunk miatt megváltozott a mérkőzés képe, a gól erőt adott nekünk.

Mit mondott a csapatnak félidőben? “A félidőben azt mondtam nekik, hogy játszanak gyorsabban és keressenek több lehetőséget elől. A hosszabbításban úgy döntöttem, hogy a széleken fogunk támadni, mert amikor ott vezettük a támadásokat, sok gondot tudtunk okozni az Atléticónak”.

A rendes játékidő hosszabbításáról: “Nem hiszem, hogy az öt perc sok lett volna, a második félidőben rengeteget állt a játék. Végülis mondhatják, hogy szerencsés ember vagyok, de az az igazság, hogy mindent beleadtunk a mérkőzés utolsó másodpercéig. Remek szezont zártunk, lehet, hogy a Bayern elleni elődöntők után visszaesett a teljesítményünk, de csak megköszönni tudom a játékosoknak a munkájukat, fantasztikusan végezték a dolgukat egész évben”.

Az elnök elismerő szavairól: “Florentino Pérez nagyon boldog volt, és gratulált is nekünk. Megköszönte a játékosoknak, és a klubnak is, ahol keményen dolgoztak ezért az elismerésért, előbb azzal, hogy játékosokat igazoltak, később pedig mindvégig támogatták a csapatot és az edzőt”.

A bizalom sok erőt adott: “Mikor először jártam a Bernabéu trófea termében, mondtam, hogy egy még hiányzik a gyűjteményből, és hogy megpróbáljuk megszerezni idén, most pedig sikerült is. Éreztem az egész klub bizalmát, és azt hiszem ez olyan nyugalmat adott nekünk, aminek a segítségével meg tudtuk nyerni a mérkőzéseinket”.

Simeonéról: “Beszéltem vele, a mérkőzés előtt és után is gratuláltam neki a bajnoki címhez, nagyon tisztelem azokat a csapatokat, akik minden időkben harcolnak. Az Atlético megérdemelten jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, de végül úgy gondolom, a győzelmet mi érdemeltük meg jobban”.

Bale góljáról: “Nagyon fontos találat volt, korábban is próbálkozott a mérkőzés során, de akkor nem járt szerencsével. Akkor jött a találat, amikor szükség volt rá, Gareth az egész szezonban jó volt, jövőre pedig még jobb lesz”.

ramos_cikk

Sergio Ramos “A végéig harcoltunk és ez a gól nem csak az enyém, hanem a Madrid összes szurkolójáé. Ez az eredmény mindenkié, aki a döntőig támogatott minket. Ilyen sok év után nagy öröm számunkra, hogy a szurkolóknak ajánlhatjuk ezt a sikert, legyenek itt a helyszínen, vagy akár otthon. Viva Madrid, viva Camas, viva Sevilla, viva Andalúzia és viva España”.

Az érzéseiről: “Nem tudom szavakba önteni, hogy mit érzek most. Ma történelmet írtunk egy olyan Atlético ellen, akik remek szezont tudhatnak maguk mögött, és akik megérdemelten lettek spanyol bajnokok. A másodperc törtrésze alatt megéltük a mennyországot és a poklot, az utolsó perces egyenlítés után az ölelés Casillasszal egy ölelés volt minden Madrid szurkolónak”.

“A Tizedik megnyerése utáni érzelmeinkben benne van minden áldozat, amit meghoztunk érte. Végig megőriztük az alázatot és az erőnket, és most végre ünnepelhetünk is. A gólomat nagyapámnak, a feleségemnek és a gyermekemnek ajánlom, most pedig meg kell ünnepelnünk a serleget a szurkolóinkkal”.

Casillas “Nagyon nehéz döntő volt, szerintem szerencsés góllal szerzett vezetést az Atlético. Kilencven percen keresztül próbálkoztunk, és megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, ennek tükrében pedig szerintem igazságos eredmény született. Az Atléti jól védekezett, ők másfajta labdarúgást játszanak, ami szintén hatékony”.

“Kihagytunk néhány helyzetet, de szerencsére mindenki arra fog emlékezni, hogy a Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjét. Nem panaszkodhatok, hiszen az én hibámból kerültünk hátrányba, és végül nyerni tudtunk. A hosszabbítás második félidejében mindannyian nagyon fáradtak voltunk, de rajtuk jobban érződött. Szerintem Bale gólja teljesen elintézte őket”.

A szurkolók támogatásáról: “Ez a kiírás fontosabb, mint a Világbajnokság. Hosszú idő eltelt már azóta, hogy legutóbb megnyertük, és ez a Tizedik, egy kerek szám. Az Atléticónak is kijár a gratuláció, valamint mindenkinek aki kijött a helyszínre, vagy otthonról szurkolt. Ők is ugyan annyit küszködtek, mint mi, és ők is elmondhatják, hogy Bajnokok Ligáját nyertek. A szurkolók között nem volt probléma, méltóságot és tiszteletet mutattak”.

Carvajal “Mint minden rangadó, ez is szenvedélyes volt, és tiszta szívvel játszottunk. A mérkőzés végére az Atlético veszített az erejéből, és igazságtalan lett volna, ha ők nyerik meg a serleget. Hihetetlen érzés, hogy történelmet írtunk a világ legjobb klubjával. Tizenkét év eltelt anélkül, hogy Bajnokok Ligáját nyert volna a csapat, és a szurkolóknak ajánljuk a győzelmet, mert megérdemlik”.

dimaria_cikk

Ángel Di María “Hihetetlen, hogy megnyertük a Tizediket, és hogy megszereztem az első Bajnokok Ligája győzelmemet. Az ember gyermekként ilyenekről álmodozik, és most nagyon boldog vagyok. Örülök a csapat által mutatott egész éves áldozatos munkájának is, ma megérdemelten lett bajnok a Real Madrid”.

“Tudtuk, hogy nem vár ránk egyszerű mérkőzés, mindig is visszaállt az Atlético, de volt egy helyzetünk amit hála Istennek Sergio értékesítette azt. Végül minden jól végződött, most nem is vagyunk fáradtak, és eljött az ideje az ünneplésnek és annak, hogy kiélvezzük ezt a sikert”.

“Igazán otthon éreztem magam, csináltam ebben a stadionban néhány remek dolgot, ami miatt csatlakozhattam a Real Madridhoz. Boldog voltam, hogy újra pályára léphettem itt, de az még boldogabbá tett, hogy meg is nyertük a Bajnokok Ligáját”.

Marcelo szavai “Hihetetlen erőfeszítéseket tett a csapat az egyenlítés érdekében. A pályán lévők, a cserepadon- és a lelátókon ülők kemény munkát végeztek, ami csodálatos… Egy pillanatra sem adtuk fel a reményt, hogy megnyerhetjük a Tizediket. Keményen küzdöttünk, és végül mehetünk ünnepelni a Cibeles-re. Nem lehet szavakkal kifejezni, milyen boldogak vagyunk, Ancelotti kiváló edző, igazán tisztel minket, bizalmat ad nekünk és megérdemli ezt a győzelmet”.

Isco is értékelte a mérkőzést “Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek a Real Madrid történelmének. Kemény mérkőzés volt, de mi vagyunk a Real és soha nem adjuk fel. A végsőkig harcoltunk, amitől még édesebb a győzelem, és nagyon boldoggá tesz minket, hogy örömet szerezhettünk a szurkolóinknak. A csapat már hosszú ideje a Tizedikért küzdött, és ennek megfelelően is kell megünnepelnünk a címet”.

“Támadásban és védekezésben is remekül teljesítettünk a Bajnokok Ligájában, és rengeteg gólt szereztünk. Most is csapatként játszottunk, és egyszer sem adtuk fel a mérkőzést. Erről szól a Real Madrid, a klub kitartó, a jutalmunk pedig a Tizedik lett”.

Teljes menetrend