Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Évértékelő – avagy ahogy Ti láttátok az elmúlt szezont 2.rész
2014-06-18 18:05 Realista24
Évértékelő – avagy ahogy Ti láttátok az elmúlt szezont 2.rész Exkluzív

Véget ért egy újabb szezon, így eljött az ideje a szokásos évértékelő szavazásunknak, melyben többek között a csapat és a játékosok idei teljesítményéről, illetve az elmúlt és jövendőbeli igazolásokról kérdeztünk benneteket. Az általunk összeállított űrlapot több, mint ezren töltöttétek ki, amiért hatalmas köszönet Nektek. Az alábbi cikkben összefoglaljuk, hogy miképp döntöttetek a különböző kérdésekben Ti, az olvasók.

2. rész – A játékosok értékelése

Az évértékelőnket kitöltők több mint a fele (52%) úgy gondolta, a csapatnak nem volt gyenge pontja idén a pályán, akik azonban mégis választottak egy szekciót, a középpályát tartották a legingatagabb tartománynak a Real Madridnál (26%), a védelemre 137 szavazat érkezett, ami a szavazatok 12%-át tette ki, a kapu és a támadó szekció pedig szinte azonos arányban osztozott a maradék tíz százalékon.

Az „idei szezon meglepetésembere” címre hárman is nagyon esélyesek voltak a szavazataitok alapján. A korábbi években sokat kritizált Ángel Di María, a Real Madrid új üdvöskéje, Dani Carvajal, valamint a Castillából feltörő Jesé Rodríguez közül a spanyol támadó jött ki győztesen 286 szavazattal, a rongylábú argentin középpályás 259 szavazattal a második, Carvajal 248 vokssal pedig a dobogó harmadik fokán áll. A hihetetlen teljesítményt nyújtó Sergio Ramos is bekerült a kategória legjobb négy játékosa közé 111 szavazattal, mögötte pedig Luka Modric áll, aki 95 értékelő szerint volt a szezon meglepetésembere.

dm

A „legnagyobb csalódást keltő játékos” díj kiválasztása könnyebb feladatnak bizonyult számotokra, egy bizonyos játékos kapta a szavazatok több mint ötven százalékát, a maradék voksokon pedig huszonegy játékos osztozott nagyjából azonos arányokban. Talán nem lepődik meg senki azon, hogy Asier Illarramendi zsebelte be ezt a címet, a spanyol középpályásnak hihetetlen, 608 szavazatával még arra sem volt esélye, hogy valamelyik csapattársa csak egy kicsit is megközelítse őt. A második legtöbb szavazatot kapó, hullámzó teljesítményű és felettébb megosztó személyiségű Karim Benzema is „csak” 138 szavazónk szerint volt a keret legnagyobb csalódást keltő játékosa, míg a csapat másik csatára, Álvaro Morata 85 szavazattal a harmadik. A listán Sami Khedira a következő (69 szavazat), őt Álvaro Arbeloa (46), Casemiro (30) és Isco (29) követik.

Illarra

Hogy ne csak a csalódásokról emlékezzünk meg, következő kérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, szerintetek melyik játékosunk érdemli meg, hogy a szezon legjobb játékosának nevezzük a csapatban. Ebben a kategóriában egyedül Arbeloa, Casemiro és Nacho nem kaptak szavazatot, Coentrao, Marcelo, Varane, Illarramendi és Benzema egy-egy vokssal zártak, a bajnokságot végig védő Diego López pedig két szavazónk szerint érdemelné meg az elismerést. A negyedik helyen a megállíthatatlan horvát középpályás, Luka Modric áll 170 szavazattal, Ángel Di María a adobogó harmadik fokára jutott (181), az ezüstérmes pedig az idény hőse, a Bayern München ellen duplázó és a Bajnokok Ligája döntőjében hosszabbítást érő találatot szerző Sergio Ramos lett. Az első helyen a spanyol védő hőstettei ellenére a csapat – spanyol honban és Európában is – gólkirálya, a kétszeres Aranylabdás portugál világsztár állhat, aki 47 tétmérkőzésen hihetetlen 51 gólt számlált az idei szezonban, és aki a csapat érdekeit szem előtt tartva, sérülésektől hátráltatva is igyekezett a lehető legtöbbször pályára lépni, és segíteni a Királyi Gárdát.

Számszerűsítve, egy tízes skálán a csapat teljesítményét erős kilencesre értékeltétek, csakúgy mint Carlo Ancelotti első éves madridi munkásságát.

car

Aki követi oldalunk híreit, tudja hogy a kosárlabdacsapattal és a Real Madrid utánpótlásával is rendre foglalkozunk, így természetesen a két említett szakosztály sem maradhatott ki az évértékelőből. Az év kosarasa Sergio Rodríguez lett 180 szavazattal, őt fej-fej mellett Sergio Llull és Rudy Fernández követik (156), a harmadik helyezett pedig Felipe Reyes lett 130 szavazattal. A Castilla legjobbja a legtöbb válaszadó szerint José Rodríguez és Williean José volt, bár ha szigorúan néznénk, a dobogó legfelső fokán „Nemtudom”, „Nemérdekel” és „Nem Követem a Castillát” állna annak ellenére, hogy a kérdésre nem volt kötelező választ adni. Volt, aki a Castilla egész keretével elégedett volt, hiszen „megnyerték a bajnokságot”, és olyan válaszadó is akadt, aki szerint a spanyol másodosztályból idén sajnálatosan kieső Real Madrid Castilla legjobb játékosa Di María volt.

Folytatás holnap, a Mérkőzések, gólok, ellenfelek résszel.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend