Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-06-19 17:00 Realista24
Évértékelő – avagy ahogy Ti láttátok az elmúlt szezont 3.rész Exkluzív

Véget ért egy újabb szezon, így eljött az ideje a szokásos évértékelő szavazásunknak, melyben többek között a csapat és a játékosok idei teljesítményéről, illetve az elmúlt és jövendőbeli igazolásokról kérdeztünk benneteket. Az általunk összeállított űrlapot több, mint ezren töltöttétek ki, amiért hatalmas köszönet Nektek. Az alábbi cikkben összefoglaljuk, hogy miképp döntöttetek a különböző kérdésekben Ti, az olvasók.

3. rész – Mérkőzések, gólok, ellenfelek

A szezon legélvezetesebb mérkőzése a szavazóink szerint a Bayern München elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó, és természetesen a legrangosabb európai kupasorozat döntője lett idén. A bajorok elleni visszavágóra egy leheletnyivel többen szavaztak, mint az Atlético elleni, drámai hajrával kiharcolt döntőbeli győzelemre, a müncheni kirándulás 45 szavazónk szerint vitte a prímet, a május 25-ei döntőre pedig 40 szavazat érkezett.

A legnagyobb csalódást keltő mérkőzésként a legtöbben a Barcelona elleni 3-4-re, a Dortmund elleni vereségre és a spanyol bajnokság hajrájában elbukott pontokra gondoltok vissza, köztük a Celta Vigo elleni 2-0-s vereségre és a Valencia elleni 2-2-re.

ba

A legemlékezetesebb gól díja: nem panaszkodhatunk, hiszen a Real Madrid olyan mennyiségben termelte idén a gólokat, hogy volt miből válogatnunk. Cristiano Ronaldo két bombája az Osasuna ellen vagy döntetlent érő sarkazása a Valencia ellen, Gareth Bale elképesztő szólója a Copa del Rey döntőjében, Sergio Ramos szó szerint aranyat érő fejesei a Bajnokok Ligájában… Csak néhány gyönyörű és emlékezetes találat, amik szavazóink szerint is megérdemlik az „Év gólja” elismerést. A legtöbb szavazatot Gareth Bale kapta, és szavazásunk végeztéig talán már Bartra is visszaért, hogy segítsen a társainak megállítani a walesi villámot. A második legtöbb szavazatot Cristiano Ronaldo kapta, főképp az Osasuna ellen megeresztett bombákért, a Valencia elleni egyenlítésért és a Galatasaray elleni harmadik találatáért, ahol a hosszabbításban egy parádés cselsorozatot követően lőtte meg irgalmatlan erővel saját maga harmadik, csapata hatodik gólját.

A legszimpatikusabb ellenfél: a Real Madrid útja a ’La Décima’ felé a német pontvadászaton keresztül vezetett, a nyolcaddöntőben a Schalke 04, a negyeddöntőben a Borussia Dortmund, az elődöntőben pedig a Bayern München lelte vesztét a blancók ellen. A kategória harmadik helyezettje a Bajnokok Ligája címvédője lett 135 szavazattal, ezüstérmes lett a Schalke 04 (174), a legszimpatikusabb ellenfél pedig a végsőkig küzdő Borussia Dortmund lett (256), akiknek nem sokon múlt, hogy a 3-0-ra elveszített első mérkőzés után hazai pályán kiharcolták a továbbjutást. A kategória szavazatai és a Bajnokok Ligája menetelés közötti korreláció a negyedik helyezett „személyén” is érezhteő volt, Diego Simeone egész évben embertelenül küzdő alakulata 129 voksot kapott az elismerésért.

Az előző kérdésünk párja természetesen az volt, melyik ellenfelünk játéka tetszett nektek a legkevésbé. Hasonlóan az előzőekhez, a Bayern München 91 szavazattal itt is harmadik helyezett lett, de a közel sem elismerő kiírás ezüstérméért egy nagy szakadékot kellett volna átugorniuk: második helyen az FC Barcelona áll 377 szavazattal. A bronzéremhez hasonlóan a dobogó legfelső fokán is érzünk némi ellentmondást a voksokban, 482 szavazónk szerint az olvasóink által megszavazott negyedik legszimpatikusabb ellenfél mutatta a leginkább ellenszenves játékot idén a Real Madrid ellen.

Kicsit a jövőbe tekintve megkérdeztük, szerintetek vajon melyik csapat jelenti majd a legnagyobb kihívást a Real Madrid számára a következő szezonban. Erre a kérdésünkre szinte egyenlő arányban választottátok meg a Bayern Münchent, az Atlético Madridot és az FC Barcelonát (a katalán gárdára érkező voksokba megkockáztattuk beleszámolni a „Törpék”, az „Uefalona” és a „Bőrszalonna” nevezetű csapatokra érkezett szavazatokat is). Az európai porondon a bajorok mellett a Chelsea és a PSG is bizalmat kapott a szavazóinktól egy erős következő évre és egy esetleges fenyegetésre Ancelotti csapatára nézve. Azonban nem minden szavazónk gondolta úgy, hogy a csapatnak lesz méltó ellenfele a következő szezonban, Hegyi Iván után szabadon néhány szavazónk szerint „ezt a Real Madridot csak a Real Madrid tudja legyőzni”.

Real Madrid CF v FC Barcelona - Copa del Rey - Semi Final First Leg

Évértékelőnk végéhez közeledve feltettünk néhány egyszerűbb eldöntendő kérdést is, elsőként azt, szerintetek hány trófeát gyűjt be a Királyi Gárda a lehetséges hatból a következő szezon során. A legtöbb szavazónk szerint összesen négy serleg kerül a Real Madrid múzeumába, a válaszok megoszlása pedig a trófeák száma szerinti növekvő sorrendben a következő volt: trófea nélküli szezon következik (két szavazat), egy serleg (25 szavazat, 2%), kettő serleg (103, 9%), három trófea (193, 17%), négy trófea (386, 34%), öt aranyérem (216, 19%). A legoptimistább szavazóréteg az évértékelőt kitöltők 18%-át tette ki, 205 szavazónk szerint Carlo Ancelotti irányításával a Real Madrid az összes kiírásban diadalmaskodni fog – megnyeri a spanyol pontvadászatot, a spanyol kupát, a spanyol szuperkupát, a Bajnokok Ligáját, az európai szuperkupát és a klubvilágbajnokságot is.

Szavazóink háromnegyede szerint a Real Madridnak sikerül az, ami egyetlen csapatnak sem jött össze, mióta Bajnokok Ligája a Bajnokok Ligája: a címvédés. Hogy lesz-e Real Madrid játékos gólkirály valamelyik kiírásban a 2014/2015-ös szezon során? Ez sem rajtatok fog múlni, szavazóink 97%-a szerint ez is sikerül a csapat valamelyik játékosának, a több mint 1100 szavazóból mindössze 38-an gondoltátok úgy, hogy ez nem fog összejönni.

Folytatás holnap, az Egyéb kategória alá eső résszel.

 

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend