Fejléc kép
Fórumajánló
A gála előtt – Carlo Ancelotti: egy remek ember, egy nagyszerű barát
2015-01-11 18:31 d.gergo fifa.com
A gála előtt – Carlo Ancelotti: egy remek ember, egy nagyszerű barát Ballon d'Or - 2014Nyilatkozatok

Külső szemmel csupán a csapatok játékstílusa, győzelmei látszódnak és az, hogy az edző hogyan viselkedik a technikai zónájában, azonban igazán csak belülről lehet megtapasztalni, milyen is az edző, mint személyiség.

Carlo Ancelotti az egyik finalista a 2014-es Év Edzője díjra, mellette Joachim Löw és Diego Simeone versenyezhet az elismerésért. Ezen okból kifolyólag a FIFA.com megkérdezett három játékost, akiket Carlo Ancelotti irányított: milyen is Carlo valójában?

Az olasz tréner nem csak a labdarúgás, de az emberség tekintetében is pozitív benyomást kelt a játékosokban, de meséljenek erről a megkérdezettek, akik Ancelotti irányítása alatt dolgozhattak-dolgozhatnak: Marcelo, Andriy Shevchenko és Alessandro Del Piero.

Marcelo (Real Madrid) Egy igazi győztes alkat: “Ebben az évben megnyerte a Copa del Rey kiírását, a klub tizedik Bajnokok Ligája serlegét, az Európai Szuperkupát és a FIFA Klubvilágbajnokságot is. Igazán nagyszerű munkát végez már a kezdetektől, mióta velünk van. Nagyon jó edző, egy igazi győztes, ezt a pályafutása során folyamatosan bizonyítja, nem csak itt, a Real Madridban”.

Sokat számít, hogy ő maga is játékos volt korábban: “Javunkra változtatott meg bennünket, világos hogy tudja, hogyan motiváljon bennünket. De azt is tudja, hogyan érezzük otthon magunkat, szemtől szemben beszél velünk és szabadságot ad nekünk a játék során. Felelősséget is kapunk tőle, ami fontos egy labdarúgó számára. Ezen felül ő maga is labdarúgó volt korábban, ami rögtön szembetűnik az embernek, mikor látja, hogy milyen jól megért minket, mint játékosokat”.

Mindig a legjobbat hozza ki a játékosokból: “Mindig megtalálja a megfelelő pillanatot arra, hogy mikor beszéljen velünk, és tudja hogy fontos az empátia, mert minket labdarúgókat időnként bonyolult lehet kezelni. A lehető legjobbat hozza ki belőlünk, bár még mindig tudunk hova fejlődni, és ez is a célunk, amiért folyamatosan dolgozunk”.

Andriy Shevchenko (AC Milan, Chelsea) Öröm volt őt boldognak látni: “Bármikor beszélek Carlóról, nem tudom megállni, hogy ne mosolyogjak, mert olyan fantasztikus edző és személyiség. Nagyszerű emlékeim vannak a vele közös munkáról, és a mai napig nagyon jó barátok vagyunk. Nagyon örültem a sikerének, mikor megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal. A szezon kezdete nem volt egyszerű számára és a csapat számára sem, de tovább folytatták és megnyerték. Öröm volt nekem, hogy ilyen boldognak láthattam őt. Jelenleg úgy fest, a csapat egyszerűen nem tudja abbahagyni a győzelmeket”.

Remek edző, nagyszerű barát: “Már akkor meg tudtam róla mondani, hogy milyen edző lesz, mikor az AC Milanhoz csatlakoztam, és remek dolog látni, hogy érti a játékot, ismeri a játékosait és hogy játszik ez a Real Madrid az irányítása alatt. Egy dolog világos, az pedig a nagyszerű munka, amit Carlo végez, annak ellenére hogy remek játékosok állnak a rendelkezésére most, és álltak korábban is. Carlo remek edző és nagyszerű barát, a játékosai számára is”.

Alessandro Del Piero (Juventus) Egy díj kevés Carlo teljesítményére: “Mindhárom végső jelölt számára maximális tiszteletemet adom, de remélem, hogy Carlo nyeri majd az elismerést. Rendkívüli edző és egy nagyszerű személyiség. Nyert már trófeákat Olaszországban, Angliában, Franciaországban, és most a Tizediket is megnyerte a Real Madriddal Spanyolországban. Nem tudom, hogy egyetlen díj elegendő-e azért, amit mind elért már”.

Teljes menetrend