Fejléc kép
Fórumajánló
Carlo Ancelotti: “Szerencsések vagyunk, hogy Cristiano velünk van”
2015-01-12 18:53 d.gergo realmadrid.com
Carlo Ancelotti: “Szerencsések vagyunk, hogy Cristiano velünk van” Ballon d'Or - 2014Nyilatkozatok

A mai Aranylabda-gálán a jelöltek soraiban foglal helyet Carlo Ancelotti is, aki a 2014-es év legjobb trénerének járó díjért van versenyben Joachim Löw és Diego Simeone mellett. Az olasz mestert a díjátadó előtt kérdezték, ő pedig válaszolt.

A siker kulcsa: “A legfontosabb dolog a munka, a képesség a közös munkára és az, hogy egyesítsük az egyének erősségeit a csapat érdekében. Ez egy hosszú folyamat, ami türelmet igényel. Létfontosságú, hogy a játékosok megértsék, hogy az első és legfontosabb a klub”.

A sztárokat is ugyan úgy kell kezelni, mint bárki mást: “Nem az edző dönti el, hogy kik a sztárok. A szerencse mellettem van a pályafutásom során, hiszen tehetséges, érett és profi játékosokkal dolgozhattam együtt mindig. Könnyű megtalálni velük a közös hangot. Ha egy játékos megérti, hogy a lehető legjobbját kell nyújtania a csapatnak, akkor már mindent megértettek. A sztárokat ugyan úgy kell kezelni, mint az összes többi játékost”.

Cristiano Ronaldóról: “Fantasztikus éve volt, mindig igazán nagy segítségünkre van. A Bajnokok Ligájában, és úgy általában is nagyon kiegyensúlyozott év áll mögötte, rengeteg gólt lőtt és nagyon szerencsések vagyunk, hogy a csapatunkban tudhatjuk őt”.

Túl sok a mérkőzés a szezon során? “A labdarúgás megváltozott az utóbbi évek során. Azelőtt azt gondolhattuk, van egy hetünk felkészülni a következő mérkőzésünkre, ami nagyon idealista gondolkodásmód lett mára. Az edzőnek három naponta kell felkészítenie a csapatát. A játékosok és az edzők munkája is változás alatt van, szerintem túl sok mérkőzésünk van”.

Az utánpótlás fontossága: “Az elmúlt évben öt utánpótlás játékost hoztunk fel a Real Madridban. Mindannyian fiatal és minőségi játékosok. Fontos, hogy fejlesszük a keret mélységét, és az utánpótlásból érkező játékosokban van valami különleges, amiért ebben a klubban nőttek fel”.

A brazil edzőkről: “Brazíliának jó edzői vannak, de világszerte vannak jó edzők. A brazil válogatottat a Világbajnokságon vezető Scolari is az. Igaz, hogy a jó edzők nem mindig érnek el jó eredményeket”.

Az olasz labdarúgás válságáról: “A labdarúgás keresztül megy különböző pillanatokon és fázisokon. Németországnak is voltak problémái, ezután újraszervezték a labdarúgásukat és megnyerték a Világbajnokságot. Az olasz labdarúgás kritikus pillanatban van jelenleg, de túl lesz rajta. Az olasz foci nagyon fontos része a világ labdarúgásának”.

A labdarúgás szabályairól: “Nagyon fontos egy olyan technológia, ami segít felismerni, hogy mikor született gól és mikor nem. Másfelől az utolsó ember szabálya nagyon szigorú, egy büntető és egy piros lap kicsit túlzás számomra”.

Teljes menetrend