Fejléc kép
Fórumajánló
Cristiano: “Mindig arra kell törekednem, hogy jobb legyek mint az előző évben”
2015-01-12 19:27 d.gergo realmadrid.com
Cristiano: “Mindig arra kell törekednem, hogy jobb legyek mint az előző évben” Ballon d'Or - 2014Nyilatkozatok

Az Aranylabda-gála fő műsorszámának egyik főszereplője, a Real Madrid portugál gólvágója is részt vett a díjátadó előtti sajtótájékoztatón, melyen a három Aranylabda jelöltet, Leo Messit, Manuel Neuert és Cristianót kérdezgették az aktualitásokról.

A csapat nélkül nem lehetne itt senki: “Vannak fontosabb dolgok, mint az Aranylabda. Sok tényező befolyásolja, mint például hogy hogyan teljesítesz egyéni és csapat szinten egyaránt. Ha nem nyersz a csapatoddal, nem lehetsz itt. A célom, hogy részese legyek a labdarúgás történelmének, mindig is ezt mondtam”.

Ancelottiról: “Carlo Ancelotti egy fantasztikus ember, nagyon jól megérti a játékosokat, és számomra nagy öröm vele dolgozni”.

A Tizedikről: “Fantasztikus év volt, mikor megérkeztünk Madridba, mindannyian éreztük a Tizedik nyomását, hogy ezt a címet meg kell nyernie a csapatnak. Valószínűleg a 2014-es év legszebb pillanata volt, mikor megnyertük a Bajnokok Ligáját, fantasztikus volt. A szurkolók is nagyon megérdemelték”.

Melyik volt a legérzelmesebb pillanata a pályafutásodnak? (A kérdést Rafa Nadal tette fel a portugálnak): “Nadal fantasztikus sportoló, igazi példakép. Nagyszerű kapcsolatom van vele, mindenkinek példát mutat, mindegy, hogy mit sportol. Nehéz kérdés, sok ilyen pillanat volt, a legutóbbi a Klubvilágbajnokság, de az előző év Aranylabda győzelme is ilyen pillanat volt”.

Célok a 2015-ös esztendőre: “Az új évben is szeretném megismételni a 2014-es évet. Szeretnék fontos címeket nyerni a klubbal, és egyéni szinten is. Szeretném fenntartani a teljesítményemet, és nagyobbak az elvárásaim magammal szemben. A céljaim közé tartozik, hogy gólokat szerezzek, gólpasszokat adjak és trófeákat nyerjek. Minden év egy újabb kihívás, 2014 már a múlt, és most reménykedem, hogy 2015 tele lesz pozitív élményekkel és élvezhető labdarúgással”.

Az Aranylabda, mint motiváció: “Nyolcadik alkalommal vagyok Zürichben, és természetesen szeretnék nyerni. Mindhárman meg szeretnénk nyerni ezt az elismerést, és mindhármunknak meg is van rá az esélye. Nagy öröm lenne, és mindannyiunkat büszkeséggel tölt el egy ilyen díj, motivál bennünket. Nem szerepel a céljaim között, hogy újabb Aranylabdát kapjak, az ilyen dolgok és lehetőségek maguktól alakulnak ki, nincs értelme a megszállottjává válni. Ha nyerek, az nagyszerű lesz, de mindig arra kell törekednem, hogy jobb legyek mint az előző évben. Természetesen szeretném megnyerni az Aranylabdát, de nem látom értelmét, hogy a megszállottjává váljak”.

A 2014-es Világbajnokságról: “Jó Világbajnokság volt. A szervezés is rendben volt, és nem volt semmi nagyobb probléma, és ezen felül a legjobb csapat nyert, Németország. Argentína is remek döntős volt, ők is nagyon jól teljesítettek. Portugália számára nem volt jó torna, hiszen hamar csomagolhattunk. De tanulunk a hibáinkból, és reméljük hogy legközelebb jobban teljesítünk majd. A labdarúgás szempontjából hasonló volt a torna a korábbiakhoz, ez egy nagyon rövid versenysorozat, ahol a legjobb csapat nem mindig nyer”.

A klubok és a válogatottak összehasonlítása: “Nagy a különbség a kettő között. A klubcsapatodban mindennapos az edzés, ugyan azokkal a csapattársakkal, ezért jobban megismerheted őket. A válogatottban havonta egyszer látjuk egymást, és ez nehezebb. Minőségileg mindkét csapat remek, de nem ugyan az a kettő. Lehetnek játékosok, akik nagyon jók a klubcsapatukban, de ezt nem tudják megmutatni a válogatottjukban, és ez történhet fordítva is”.

A jövőről: “Csak Isten ismerheti a jövőt. Nagyon boldog vagyok a Real Madridban, egy évvel ezelőtt új szerződést írtam alá, és a jövő majd magáért beszél, az ember soha nem tudhatja, hogy mi fog történni”.

Kivel játszanál egy csapatban? “Minden tiszteletem a múlté, mindannyiunknak vannak olyan legendák a fejünkben, akire szeretünk emlékezni. Szeretném hármunkat [Neuer – Messi – Cristiano] egy csapatban látni, az érdekes lenne”.

Melyike edző volt rád a legnagyobb hatással? “Nem lenne fair, ha csak egy edzőt neveznék meg. Mindannyian nagy hatással voltak a pályafutásomra, a Sportingtól a Real Madridig… Mindannyian fontosak voltak a fejlődésem szempontjából, és és mindannyiuknak köszönöm a segítségüket”.

Odegaard-ról: “Jó játékos, fiatal és még mindig fejlődik. Fényes jövő áll előtte, de időt kell neki adni. Nagyon nagy lehetőségeket látok benne, mint játékos”.

A technológia szerepe a labdarúgásban: “Minden pozitív, ami fejleszti a labdarúgást és csökkenti a hibák lehetőségét. Nem csak a gólvonal technológia, de bármi más is, ami segíti ezt a sportot. Minden fejlesztés fontos”.

Teljes menetrend