Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
Cristiano megkapta harmadik Aranylabdáját – Sajtóvisszhang
2015-01-13 17:13 Victor
Cristiano megkapta harmadik Aranylabdáját – Sajtóvisszhang Ballon d'Or - 2014

Tegnap este Cristiano Ronaldót, a Real Madrid támadóját illette az a megtiszteltetés, hogy átvehette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat. A portugál játékosnak ez már a harmadik ilyen díja volt, ráadásul a Real történelmében ő az első, aki egymást követő két évben hazavihette a trófeát.

Ez volt tehát Ronaldo harmadik Aranylabdája, így a nemzetközi sajtó sem volt rest dicsérni a portugált. Spanyolország – Marca: „Az Arany Mesterhármas. Egy csatakiáltás kíséretében gyűjtötte be harmadik trófeáját. Cristiano elsöprő fölénnyel nyert a szavazásban, és ugyan most nyerte meg a harmadik ilyen címét, fejben valószínűleg már arra van beállítva, hogy megnyerje a jövő évit is.” Spanyolország – AS: „Megszerezte a harmadik Aranylabdáját, ezzel a portugál csatlakozott olyan nagy sztárokhoz, mint Cruyff, Platini vagy éppen Van Basten, és már csak egy választja el Messitől.”

Spanyolország – The El Mundo: Cristiano-üvöltés! Irányadó divatban begyűjtötte a harmadik Aranylabdáját. Spanyolország – El Pais: Ronaldo harmadik Aranylabdájáról már pletykáltak az elmúlt hetekben. Ezután játszott 63 mérkőzést, szerzett 62 gólt és kiosztott 21 gólpasszt 2014-ben.”

Spanyolország – ABC: Cristiano további egy évig őrzi helyét a világtetején. A Real Madrid portugál sztárja azután nyerte el pályafutása során harmadszor  a díjat, hogy több szavazatot gyűjtött be, mint a másik két döntős, Lionel Messi és Manuel Neuer összesen.” Spanyolország – La Razón: „Egy üvöltés a legjobbtól. Ronaldo volt a legjobb 2014-ben, így őt illette meg ez az elismerés.”

crbdor

Franciaország – L’Equipe: „Cristiano hármas koronája. Újra elkápráztatta a világot a 2014-es teljesítményével”. Franciaország – France Football: „CR7 harmadszor vehette át a legrangosabb egyéni díjat pályafutása során, ezzel bekerült azon különleges játékosoké közé, akiknek már legalább három Aranylabdájuk van. Ő több, mint egy nagy focista, ő a legnagyobb és leglátványosabban játszó játékos a sportágban.”

Olaszország – La Gazetta dello Sport: „Cristiano csatlakozott a Cruyf-Platini-Van Basten hármashoz: most már neki is három Aranylabdája van. Folytatódik az évek óta tartó végeláthatatlan versenyfutás Messivel, akit idén a gólok számában és az elnyert címek tekintetében is felülmúlt.”

Anglia – The Guardian: „A harmadik Aranylabdája megerősíti, hogy Cristiano egy korszakos zseni. Az elmúlt évben tovább csiszolta tehetségét, hogy ő lehessen a legjobb leginkább magával ragadó, ízig-vérig modern futballista ezen a világon.”

Portugália – A Bola:”Cristiano Ronaldót nevezték ki a világ legjobb játékosának. Zsinórban másodszor hódította el az Aranylabdát, ezenkívül elhódította az Aranycipőt, a 2013/2014-es Bajnokok Ligája szezon legjobbja is ő lett. Az évet lenyűgözően, 60 mérkőzésen szerzett 61 találattal fejezte be.”

Argentína – Olé: „Cristiano Ronaldo ismét megelőzte Messit a szavazáson, így megnyerte a harmadik Aranylabdáját, zsinórban a másodikat.”

Brazília – O Globo: „Cristiano Ronaldo készül, mert a következő Aranylabda hajtóvadászat elkezdődött.”

Mexikó – Récord: Cristiano-arany.Fantasztikus évet tudhat maga mögött, amelyben ő volt a La Liga gólkirálya, rekordot döntött a Bajnokok Ligája kiírásában, ahol segített elhódítani csapatának a hőn áhított Tizediket, ezenkívül megnyerte a Copa del Reyt és az Európai Szuperkupát valamint a Klubvilágbajnokságot is.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend