Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-02-08 15:15 Realista24
Semra Hunter (Real Madrid TV): „Puskás kivételes játékos volt” ExkluzívExkluzív interjúkNyilatkozatok

Ennek a hétnek a nagy részét Madridban tölthettem, ahol rengeteg olyan emberrel találkozhattam, akik a Real Madridhoz kötődnek. Többek között Emilio Butragueno tartott tárlatvezetést a Bernabéuban, majd Tomas Ronceróval (az AS főszerkesztőjével) is volt szerencsénk együtt ebédelni Tonin el Torerónál, (akiket kissé megviselt a házi szilvapálinka – erről a videót is meg fogjuk osztani), és az Al Jazeeranál dolgozó új barátomnak hála, sikerült bejárni egész Valdebebast, a konditermektől a játékosok szobáin át mindent.

Megfigyelhettük Zidane-t is, ahogy éppen edzést tart a Castillának, és pénteken, amolyan zárásképpen pedig ismét Butragueno vendége voltam a Bernabéuban, ahol egy frissen elkészült szurkolói videót néztünk meg együtt, és kérte, hogy osszuk meg minden magyar madridistával – ezekről majd később számolunk be. A mérkőzést megelőzően Semra Hunter, a Real Madrid TV munkatársával találkoztam, aki örömmel válaszolt a kérdéseinkre.

Semra cikk

Először is, kérlek mesélj magadról; hol születtél, hol tanultál, hogy kerültél Madridba, milyen hobbijaid vannak? Santa Monicán születtem, Kaliforniában, de Manhattan Beach-en nőttem fel, ami szintén Los Angeleshez tartozik. A Kaliforniai Egyetemen tanultam. A legfőbb hobbim a sport, már öt éves koromban fociztam. Ez az én igazi szenvedélyem, de nagyon szeretem a röplabdát, a lovaglást, a síelést és snowboardozást, túrázást és kerékpározást is. Utazni is nagyon szeretek, felfedezni új helyeket, kalandozni. Mindezt olyan gyakran, amikor csak lehetőségem van rá.

Mikor csatlakoztál a Real Madrid TV-hez? 2013 júliusában kerültem ide, akkor már két éve éltem Madridban.

És miért a Real Madrid? Mindig is nekik szurkoltál? Gyerekkoromban igazából nagy Liverpool rajongó voltam Owen miatt. Nagyon csodáltam őt, és annyi meccsét megnéztem, amennyit csak tudtam. A Real Madrid nem igazán volt képben azelőtt, hogy elkezdtem volna dolgozni náluk. Természetesen onnantól kezdve nekik szurkolok. Igazán fantasztikus csapat, és szórakoztató nézni a játékukat. Hihetetlen csapatuk van évről évre, és természetesen az is hatalmas segítség, hogy a világ legjobbja, Cristiano Ronaldo folyamatosan dönti a rekordokat. Szerencsésnek érzem magam, hogy minden nap a csapat mellett lehetek.

Más sportot is szeretsz? Sportolsz most valamit? Igen, imádom a sportokat. Kicsi korom óta folyamatosan sportolok, mindig is nagyon aktív voltam. Nagy focista és röplabdás voltam (teremben és strandon egyaránt), ami a másik szerelmem. Teniszeztem, úsztam, lovagoltam, síeltem és még sok minden más sportot is űztem.

Hány ember dolgozik a Real Madrid TV-nél? Ohh, ha mindenkit bele akarok számolni, akkor rengetegen. Két részre lehet osztani a csapatunkat, spanyol és angol szekcióra. Hozzánk tartoznak az újságírók, producerek, technikai személyzet,stb., azt hiszem úgy ötvenen lehetünk. Az angol csapat ebből mindössze 5 fő.

És mi a Te feladatod a Real Madrid TV-nél? Elég összetett a munkám, mindig az adott naptól függ. Elsősorban riporter vagyok. Mérkőzések napján ez azt jelenti, hogy minden órában bejelentkezünk, ehhez folyamatosan anyagot kell szolgáltatni. A mérkőzés előtt a szurkolókkal készítünk interjúkat. Máskor sajtótájékoztatóra járunk vagy éppen edzésre, és alkalmanként a mérkőzés utáni nyilatkozatokat is a mi szekciónk végzi. És mivel spanyolul és angolul is jól tudok, néha a spanyol műsornak is készítek anyagokat. Sokféle és változatos a feladatköröm.

Semra cikk 2

Hogyan képzeljük el egy napodat, amikor meccs van? Ami azt illeti, meglehetősen rutinszerű már. Mindig korán ébredek, függetlenül attól, hogy mikor kezdődik a meccs, és elkészítem a jegyzeteimet. Újságokat és egyéb más forrásokat olvasok, hogy minden információ a rendelkezésemre álljon azzal kapcsolatban, amiről beszélni szeretnék majd. Általában a meccs előtt néhány órával érkezem a stadionba, hogy elkezdjük a forgatást. Körülbelül egy órával a kezdés előtt megyünk ki az utcára, hogy lefilmezzük a szurkolókat, majd később pedig a pálya széléről jelentkezünk. A mérkőzést az operatőrrel együtt a pálya széléről követjük, majd a sajtótájékoztatóra megyünk, ahol ha az idő engedi, én is készítek interjúkat.

Van valamilyen babonád mielőtt elkezded a munkát? Vicces, mert amikor még atletizáltam, akkor hasonlóan a többiekhez, nekem is megvoltak a szokásaim, de már nincsenek.

Mi a célod? Hogy képzeled el magad 2020-ban? Ez egy olyan kérdés, amit minden nap felteszek magamnak. Két igazán nagy célom van; szeretnék a Világbajnokságról és az Olimpiáról tudósítani. Egyértelműen ez a két dolog. Ez a két legfontosabb és legizgalmasabb sportesemény a világon (legalábbis szerintem), és mindig is szerettem volna jelen lenni, mint műsorvezető vagy mint riporter. 2020? Kérdezz meg pár év múlva!

Nap, mint nap rengeteg világsztárral találkozol, mint Cristiano, Bale vagy Benzema. Sikerült már valakivel interjút készíteni? Igen, azokkal, akik beszélnek angolul.

És melyikre emlékszel vissza a legszívesebben? Alighanem az elsőt tudnám mondani, amely nem sokkal azután történt, hogy Gareth Bale a Real Madridba igazolt. Vele volt az első interjúm, és emlékezni fogok rá az életem végéig.

Mi a legkedvesebb emléked a Real Madriddal kapcsolatban? Az ünneplés a Cibelesen a Tizedik megnyerése után. Ez valami olyan dolog volt, amit nehéz szavakba önteni. Ott voltam egész éjjel, hogy tudósítsak, egészen reggel hét óráig. Hat órát vártunk a csapat érkezésére. Ezer és ezer ember volt minden utcában, úgy néztek ki az utcák, mint egy fehér tenger. Tényleg hihetetlen volt. Soha életemben nem tapasztaltam még ilyet azelőtt, ezért ez egy olyan emlék, amit mindig nagy becsben fogok tartani.

Ki a kedvenc játékosod? Jó kérdés! Nagyon sok remek játékos van a csapatban, nehéz egyet választani.

Melyik a kedvenc Real Madrid gólod? Megint csak túl sok a választási lehetőség. Gareth Balenek van néhány igazán nagy gólja, mint például az Espanyol elleni szabadrúgása, amit néhány hete rúgott, vagy az Elche elleni rakétája a tavalyi szezonból. Ott ültem a pálya jobb oldalán, és majdnem hátraestem a székkel, akkora volt. De mondhatnám Cristiano Ronaldo karatemozdulattal besarkazott gólját a Valencia elleni is, szintén a tavalyi szezonból.

Van egy kis előnyünk az ellenfeleinkkel szemben. Mit gondolsz, vissza tudjuk szerezni a bajnoki címet az Atléticótól? Ha a Real Madrid képes lesz tartani azt a szintet, ahogy a szezonban játszott, akkor mindenképpen, ez nem is kérdéses. Már 68 gólnál járnak, és csak 20 forduló telt el. Elől és hátul is egyaránt remekül játszanak. Ahogy Ancelotti szereti mondani, minden az egyensúlyról szól. Azt hiszem, hogy ez az, ami a csapat játékára leginkább jellemző, és ennek köszönhetően tudnak dominálni az ellenfeleik felett.

Semra3

Carlo Ancelotti és Zidane elhozták a Tizediket a Real Madridnak. Elégedett vagy Carlóval? Igen, nagyon. Úgy gondolom, hogy ő egy kiváló menedzser. Edzőként és játékosként is hatalmas tapasztalattal rendelkezik, különösen a Bajnokok Ligájában. Úgy érzem, hogy egyfajta nyugalmat és rendet teremtett a csapatban, világosak az elképzelései és elvárásai a játékosokkal szemben, és a munkája azt sugallja, hogy mindent kézben tart. Fantasztikus, örülök, hogy itt van a klubnál.

Mit gondolsz, a csapat képes lesz megvédeni a Bajnokok Ligáját? Ez még soha senkinek nem sikerült. Úgy gondolom, hogy ez nagyon is lehetséges. Mindentől függetlenül, kétségtelen, hogy ők az egyik legnagyobb esélyesek. A Real Madrid idén is átgázolt mindenkin a csoportkörök során, a Ludogorets ellen volt egy kisebb zűrzavar, de összességében úgy gondolom, hogy nagyon szilárd teljesítmény van a hátuk mögött. A Schalke lesz a következő ellenfél, akikre ha visszaemlékszünk, akkor tudjuk, hogy tavaly 9-2-es összesítéssel estek ki a csapat ellen. Amíg képesek tartani a magas szintű intenzitást és képesek összpontosítani, nagyon jó esélyük van arra, hogy ők legyenek az elsők, akik megvédik a címet.

Voltál valaha Magyarországon? Igen! Néhány hónappal ezelőtt jártam Budapesten pár nap erejéig.

És mit csináltál nálunk? Az igazat megvallva, elég sok mindent. Voltunk egy hajótúrán, sétáltunk az óvárosban, kimentünk a Városligetbe és a Széchenyi fürdőhöz, majd a Rudashoz is. Voltunk a Várnál, imádtam! Több romkocsmában is jártunk, felfedeztük a régi Zsidónegyedet és templomokat, és persze kávéházakat. Imádtam őket…. Sok a látni és tennivaló!

Tetszett a város? Igen, remek kaland volt. A város gyönyörű és festői. Különösen megkedveltem az utcai ételárusokat. Az egyik nagy téren vásár volt, tele mindenféle finomságokkal. A kürtöskalács volt a kedvencem!

Visszajönnél egy napon? Abszolút.

Ismered Puskást? Természetesen, sőt, néhány hónappal ezelőtt Pesten jártam, és mindenhol láttam a nevét. Stadionnál, utcanév, szobrok… Mindezek mellett tudom, hogy ő a Real Madrid egyik legendája, és az egyik legfontosabb ember a magyar történelemben. Nagyon tiszteletre és szeretetre méltó személy Madridban. Néhány kis videót láttam róla, amiből kitűnik, hogy kivételes játékos volt. Nagyon képzett, tehetséges játékos volt, és minden idők egyik legjobb góllövője.

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és a válaszokat. Ha szeretnél üzenni a magyar Real Madrid szurkolóknak akkor most megteheted. Sziasztok Madridisták! Örömteli és megtisztelő volt, hogy találkozhattam néhányotokkal itt Madridban. Remélem egy napon mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy eljöjjön egy meccsre a Santiago Bernabéuba. Nagyon szeretek találkozni a szurkolókkal, akik a világ más országaiból jönnek hozzánk.

És még mielőtt elfelejtem, meg tudnád adni Karim Benzema telefonszámát? (nevet) Sajnos nincs meg.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend