Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2015-02-09 20:07 Realista24 madridom.hu
Emilio Butragueño fogadta a magyar szurkolókat – az első nap beszámolója ÉlménybeszámolókExkluzív

A nagysikerű decemberi túráról, amely során a Celta Vigo elleni mérkőzésre látogattunk el 36 fővel (cikkünk az útról ide kattintva olvasható) – a Real Madrid saját honlapján is beszámolt.

Még szinte a képeket sem töltöttem le a számítógépre, amikor elhatároztam, hogy a februári Sevilla elleni mérkőzésre is el fogok látogatni. December 16-án magamnak és másik hét főnek meg is vásároltam a repülőjegyeket és lefoglaltam a szállást. Azonban akkor még csak álmodni sem mertem volna róla, hogy milyen élményekkel fogok hazatérni szeretett csapatom otthonából.

A Fehér Vikingek Szurkolói Egyesület (elérhetőségért kattints az egyesület nevére) és a Federación Internacional de Peñas Madridistas közös erőfeszítéseinek hála a Madridba utazó 17 fő nem pusztán a mérkőzés élményével, hanem számtalan egyéb élménnyel is gazdagodhatott.

A hosszú bevezetőt követően, jöjjön az első nap beszámolója. Február 4.

A Fehér Vikingek Szurkolói Egyesülettel meglepetéssel készültünk a népes „Viking” csoportnak, akiknek mindössze annyit árultam el, hogy jöjjenek a Bernabéuhoz dél előtt egy kicsivel, hogy átvegyük a jegyeket. Itt találkoztam személyesen szervezetünk nemzetközi koordinátorával is először. A jegyeket természetesen én már korábban felvettem, így a „csapatommal” elindultunk és célba vettük a Real Madrid Elnöki Hivatalát.

Mindenki izgatottan lépett be az elnöki részleg recepciójára, ahol a kellő biztonsági intézkedések közepette kellemes csevej mellett telt a várakozás, amikor is kinyílt az ajtó. Mindenki egyként szegezte tekintetét a kilépő öltönyös úriemberre, aki kedves mosollyal az arcán spanyolul köszöntötte a várakozó madridistákat. Akkor talán még senki se akart hinni a szemének. A legtöbben egymásra néztek és összesúgtak: „Ez tényleg Ő lenne?”. Lassacskán mindenkinek meg kellett barátkoznia a gondolattal, hogy az őket üdvözlő úriember nem más, mint a Real Madrid élő legendája, Emilio Butragueno.

IMG_0114

A kezdeti döbbenet után Butragueno egy rögtönzött stadiontúrára invitált minket, azokra a helyekre, amik a „halandó” emberek elől el vannak zárva. Az aulából egy terembe érve a falon minden BEK/BL győztes csapatról lógott egy hatalmas kép, és El Buitre nem volt rest, hogy mindegyik döntő történetét elmesélje röviden nekünk. A legutóbbi döntővel kapcsolatban elmondta, hogy közel járt a halálhoz, a kedvence pedig az Eintracht Frankfurt elleni 7-3-as mérkőzés, ahol ugyebár Puskás négy gólt is szerzett.

Ezt követően az elnöki páholyba invitált minket, ahol miután mindenki kényelembe helyezte magát (van aki állva maradt, van aki pedig rögtön Pérez székét foglalta el), elmesélte, hogy Spanyolország talán az egyetlen olyan ország, ahol a két elnök egymás mellett nézi végig a mérkőzést, és egy kamera csak őket veszi az egész este folyamán. Legyen bármi is az eredmény, egyik fél sem fakadhat ki, sem örömében, sem bánatában. Azt a kulisszatitkot is megosztotta velünk, hogy bár kényelmes és fűtött az elnöki páholy, ő jobb szereti magasabbról nézni a meccset, mert onnan jobban belátja a pályát.

IMG_0137

Talán nevezhetjük a túra csúcspontjának azt a részt, amikor a Keselyű a pályára invitálta a teljes társaságot, hogy közös fotót készítsünk, majd ezt követően természetesen mindenki dedikáltatott vele valamilyen ereklyét vagy összeállt vele egy közös fotóra. A madridom.hu és a Fehér Vikingek Szurkolói Egyesület nevében egy díjnyertes bort és egyesületünk sálját adtunk ajándékba neki. A fotózás közben lehetőségünk nyílt a Bernabéu szent gyepére lépni, amelyre akkor még igen kritikus szemekkel nézett Butragueno, ugyanis néhol még foltozásra szorult. A lent álló biztonsági őr szeme előtt talán az élete is lepergett, amikor látta, hogy 15-20 ember oda lép, ahova egyébként senkinek nem szabad, de természetesen nem okoztunk maradandó károsodást a fűben.

IMG_0133

Emilio Butragueno személyében egy hihetetlenül kedves és közvetlen személyt ismerhettünk meg, aki a túra során végig örömmel válaszolt a felé irányuló kérdésekre, és a végén elmondta, nagy örömére szolgált, hogy ennyien tiszteletünket tettük és hogy támogatjuk a csapatot. Ha tudná Señor Butragueño, hogy nekünk mekkora örömet okozott….(ez volt az első találkozásom vele a héten, de nem az utolsó, az talán még hihetetlenebb történet).

Az izgalomtól egész délelőtt nem tudtam enni, és már jócskán túl voltunk az ebédidőn, így a Whitby Restaurant felé vettem az irányt, ahol összeköthettem a kellemeset a hasznossal, ugyanis már várt rám, Semra Hunter, a Real Madrid TV riportere. Semrával a hét elején egyeztettem telefonon, hogy amennyiben nem ütközik a munkájába, készíthetnék-e vele egy interjút, amire természetesen egyből igent mondott. (Az interjút ide kattintva olvashatjátok)Annak ellenére, hogy a kérdésekre e-mailban válaszolt, és az este munkába kellett mennie a meccs miatt, örömmel jött el a találkozóra és közel két órán keresztül beszélgettünk. Bátran állíthatom, hogy szakmailag és emberileg is lenyűgöző személyiség.

Semra cikk

Az idő gyorsan elrohant, így neki és nekem is rohannom kellett a stadionhoz, mert a Vikingek már vártak, rám pedig még munka várt. De mielőtt mindenki átadta volna magát a „Real Madrid érzésnek”, az előzetesen megbeszéltek szerint Semra jött a Real Madrid TV stábjával és egy rövid interjút csinált velünk a Szurkolói Egyesületről és arról, hogy miként látjuk a Real Madrid helyzetét Magyarországon. Ezt követően szabadjára engedtem a Vikingeket, mert a Madridom.hu weboldalának és Virág Dánielnek, az Egyesület Elnökének köszönhetően akkreditáltuk magunkat a mérkőzésre, így a sajtósok közül nézhettem a mérkőzést, és a weboldal történetében először, a helyszínről közvetítettük a mérkőzést.

10978672_842131802520488_3356326500107266226_n

Egyedi és különleges érzés volt innen végignézni a mérkőzést, úgy hogy a jobb oldalamon a goal.com, a Marca vagy éppen az AS munkatársa ült, balról pedig az UEFA munkatársa ügyködött serényen a spanyol lapok munkatársaival együtt. A sajtós büfé kiváló, bár kár, hogy csak innivalót adnak, igaz a mérkőzés után gondoltak ránk, és forró csokoládéval vártak minket a sajtótájékoztató helyszínén. Ott egy igazán érdekes figurával találkoztam, aki valamiért azt hitte, hogy a Real Madrid angol weboldalának dolgozom, így én meghagytam ebben a hitben, hiszen miután megmondtam, hogy másfél éve itt dolgozok és ki a főnököm, elégedetten konstatálta a dolgot, ugyanis mint kiderült, korábban ő is ott dolgozott. Minden tekintetben a kollégájává fogadott.

IMG_4420 IMG_4423

Nem titkolt szándékom volt Karim Benzemát „elkapni”, ezért bíztam benne, hogy ő is fog nyilatkozni, de „csak” Arbeloa, Nacho és Jesé állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére Carlo Ancelotti mellett. Benzema ma még megúszta a támadásomat…de még messze volt a hétnek a vége. Folytatjuk…(a következő részben szó lesz az ebédről Tonin el Torero bárjában Tomas Ronceróval, az AS főszerkesztőjével, bepillantás nyújtunk Valdebebasba, ahol lerántjuk a leplet a játékosok bázisáról, és a Real Madrid – Barcelona kosármeccsen is jártunk)

Aki többet szeretne megtudni a Fehér Vikingek Egyesületről, és tagja szeretne lenni egy remek közösségnek. És nem utolsó sorban esetleg szeretné élőben megtekinteni kedvenceit, akár a Bernabéuban, akár idegenben, az a következő linkeken tájékozódhat:

Az egyesület honlapja: vikingosblancos.hu

A korábbi utazások tételesen felsorolva ide kattintva találhatóak

A csatlakozási tudnivalókat ide kattintva olvashatjátok

Jelentkezés utazásra: ide kattintva elérhető űrlapunk

Egyéb információkat pedig az [email protected] e-mail címen lehet kérni.

Utazásszervezéssel kapcsolatos kérdésekért pedig a [email protected] e-mail címen lehet érdeklődni.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend