Fejléc kép
Fórumajánló
91-79: Egy történelmi szezon zárult le a kosarasoknál
2015-09-28 10:13 d.gergo realmadrid.com
91-79: Egy történelmi szezon zárult le a kosarasoknál Kosárlabda

A klub aktuális büszkeségei mind az öt serleget megnyerték, amikért harcba szálltak a szezon során: zsebben van az Euroliga, a spanyol bajnokság, az interkontinentális Kupa, a Copa del Rey és a Spanyol Szuperkupa.

A szuperkupát tegnap egy éve nyerte meg a csapat a Barcelona ellen, és ez csak a kezdete volt egy olyan szezonnak, ami utólag a kosárlabda szakosztály történelmének legjobb idénye lett. Példa nélküli serleggyűjtemény egy hihetetlen év alatt.

Az elmúlt egy évben mind a spanyol, mind pedig a nemzetközi kosárlabda tornák egyetlen csapat körül forogtak, ez pedig nem volt más, mint a Real Madrid. A 2014. szeptember 27-én induló szezont Sao Paulóban zárta a csapat egy interkontinentális kupagyőzelemmel, pont abban a városban, ahol 34 évvel ezelőtt a legutolsó ilyen trófeáját is megnyerte.

A diadalhoz vezető út: A Barcelona elleni, 2014. szeptemberi szuperkupa győzelemmel (99-78) a Real Madrid zsinórban harmadszor hódította el a Spanyol Szuperkupa serlegét, a torna MVP-je Sergio Llull lett. Öt hónappal később, 2015. februárjában Laso fiai ismét a Barcelona ellen emelhettek magasba egy trófeát, ez volt a Copa del Rey (77-71), itt Rudy Fernández lett az MVP. Ez volt zsinórban a második kupagyőzelme a csapatnak.

Májusban érkezett a talán legjobban várt serleg a szezonban: a kosarasok megszerezték történelmük kilencedik Euroliga győzelmüket. A tornát hazai pályán, hazai közönség előtt a Palacióban zárták. Az elődöntőben a Fenerbahçe maradt alul (96-87), a döntőben pedig az Olympiacos (78-59). A Real madrid 1995 óta nem nyert Euroligát, így a labdarúgócsapatéhoz hasonló, bár valamivel hosszabb várakozás övezte az újabb európai serleg magasba emelését. A torna Final Four-jának MVP-je az argentin Andrés Nocioni lett.

A bajnokság egyeduralkodója: A Real Madrid június végén lett spanyol bajnok, miután a Barcelona ellen a döntőben összesítve 3-0 arányban győztek, az eredmények a három mérkőzésen: 78-72, 100-80 és idegenben 85-90. Az alapszakasz végeztével a habfehérek szinte tökéletes teljesítményt nyújtottak, kilenc meccsükből nyolcat megnyertek. A döntőbe vezető úton a negyeddöntőben a Gran Canaria (2-0), az elődöntőben a Valencia (3-1) volt a csapat ellenfele. Az MVP a csapat kapitánya, Felipe Reyes lett, a döntő legjobbja pedig Sergio Llull lett.

Az ötödik Interkontinentális kupagyőzelem: a Real Madrid nem elégedett meg az eddigi négy serleggel, pedig ilyen mérleget is csak három másik európai csapat tudhat magáénak: A Pallacanestro Varese (1970 és 1973), az Olimpia Milano (1987) és a KK Split (1991) zárt négy serleggel korábban. Sao Pauloban a FIBA Americas bajnokság győztesével, a Bauru Basket csapatával játszott döntőt a RM Baloncesto, és az első mérkőzés elvesztése után (91-90) a második összecsapáson már nagyob arányú győzelemmel zárta a meccset a csapat (91-79), ezzel egy legendás szezont megkoronázva.

Teljes menetrend